Heerlijke sushi hapjes die je maakt in een (mini) muffinvorm. Feestelijk en erg lekker. Serveer als borrelhapje, voorgerecht of maaltijd.

Sushi hapjes

Deze kleurrijke sushi hapjes maak je met een (mini) muffinvorm. De smaken en texturen van sushi maar zonder het gedoe van oprollen met bamboematjes. Serveer als borrelhapje, voorgerecht of maaltijd. Het wordt gegarandeerd genieten.
Direct naar het recept

Zelfgemaakte sushi is zó lekker. Maar dat oprollen van de sushi vraagt aandacht en handigheid en dat weerhoud me vaak. Sushi hapjes vormen in een muffinblik is dé oplossing heb ik ontdekt. Sushi in de vorm van cupcakes of muffins ziet er niet alleen superleuk uit, je proeft de ingrediënten ook veel beter. Voor bitesize sushi hapjes gebruik ik het liefst een mini muffinblik. Eet wel zo handig.

Heerlijke sushi hapjes die je maakt in een (mini) muffinvorm. Feestelijk en erg lekker. Serveer als borrelhapje, voorgerecht of maaltijd.

Waar koop je de ingrediënten voor sushi hapjes?

Bij sushi denk je misschien niet gelijk aan Xenos, toch is dat de place to be als je ingrediënten voor sushi nodig hebt. Sushi rijst, sojasaus, rijstazijn, nori, wasabi pasta en ingelegde gember. Xenos heeft het allemaal en tegen aantrekkelijke prijzen. Ook heel fijn: alles is zowel in de winkel als online beschikbaar. Shoppen vanuit je luie stoel kan dus gewoon. Sushi maken was nog nooit zo eenvoudig!

Ingrediënten sushi hapjes

Ook voor een mini muffinblik of passend servies moet je bij Xenos zijn. Zoals je weet gebruik ik veel servies van Xenos. Zo ook al het servies, de eetstokjes en serveerplank waarmee ik de Japanse sfeer in onderstaande foto creëerde. De rode gerbera (ook van Xenos) is een knipoog naar de rode zon die je vaak in Japanse interieurs en plaatjes ziet. Een boodschappenlijstje met linkjes naar de gebruikte ingrediënten en servies items heb ik onder het recept voor je toegevoegd.

Wat drink je bij sushi?

Bij sushi wordt vaak groene thee geadviseerd. Ik sluit me daar helemaal bij aan. Het is niet alleen erg lekker, het neutraliseert ook je smaakpapillen. Handig na een pittig hapje wasabi. Neem een slokje thee en je proeft weer alle ingrediënten van de sushi hapjes.

Heerlijke sushi hapjes die je maakt in een (mini) muffinvorm. Feestelijk en erg lekker. Serveer als borrelhapje, voorgerecht of maaltijd.

Sushi hapjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 27 sushi hapjes

Ingrediënten: 

  • 3 velletjes nori
  • 225 gr sushirijst
  • 1½-2 eetlepels rijstazijn

Voor de garnering:

  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 eieren, losgeklopt
  • ¼ avocado, in stukjes
  • 2 mini komkommers, in dunne plakjes en/of mini blokjes
  • handje julienne wortel
  • paar radijsjes, in dunne plakjes
  • zwart sesamzaad

Voor erbij:

  • sojasaus
  • wasabi pasta
  • ingelegde gember

Keukengerei:

  • mini muffinvorm

Aan de slag:

  • Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water niet meer troebel is. Kook dan in ruim kokend water in 12-15 minuten gaar, giet af en laat kort droog stomen. Schep in een diep bord, sprenkel naar smaak de azijn erover en schep door elkaar. Laat afkoelen.
    Tip: Sushirijst wordt traditioneel op smaak gebracht met een mengsel van rijstazijn, suiker en zout. De rijstazijn van Xenos is kant en klaar, hoef je dus niets meer aan te doen. Ideaal! Liever een zoetere smaak? Roer wat extra suiker en een snufje zout door de azijn.
    Rijst voor sushi hapjes
  • Knip de nori vellen in 9 vierkantjes zodat je er in totaal 27 hebt.
  • Neem een velletje nori op de vingers van je linkerhand en vorm met de vingers van je rechterhand een bolletje rijst. Leg de rijst in het midden van de nori, leg het velletje met de rijst midden op een muffinholte en duw er met beide handen voorzichtig in. Druk nog even aan en ga door met de rest van de sushi cupcakes. Voor de laatste 3 hapjes haal je 3 sushi cupcakes uit het blik en vorm de laatste. Plaats het muffin blik tot gebruik in de koelkast.
    Tip: maak de vingers van je rechterhand nat met wat water dan plakt de rijst minder en kan je het makkelijker vormen.
    Nori en rijst voor sushi hapjes

Voor de garnering:

  • Roer de eieren los en bak in een klein koekenpannetje een omelet. Laat op een bord afkoelen en snij in repen. Maak geen rechte repen maar een soort punten, zodat je ze mooi kan oprollen.
  • Top de sushi muffins af met garnering naar keuze en strooi er tot slot wat zwarte sesamzaad over.
    Sushi hapjes maken
  • Serveer de sushi hapjes met schaaltjes sojasaus, wasabi pasta en ingelegde gember. Maak eventueel ook schaaltjes met de restjes van de garnering om naast de sushi op te eten.
    Eet smakelijk!

Tips:

  • Pas de garnering of topping van de sushi hapjes naar smaak aan. Gebruik bijvoorbeeld zalmblokjes ipv plakjes. Of gebruik surimi en/of garnalen. Maar ook paprika, edamame boontjes, kimchi of zeewiersalade zijn heerlijk.
  • Doe het zelf sushi is ook heel erg leuk. Bereidt de sushi cups voor maar laat de garnering achterwege. Zet schaaltjes met verschillende toppings op tafel en laat iedereen zijn eigen sushi naar smaak afmaken. Leuk, lekker en erg gezellig.

Boodschappenlijstje Xenos:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept