Stoofpeertjes - Stoof de Gieser Wildeman zachtjes en ze worden mooi roze van kleur. Door een vleugje kaneel heerlijk zacht en zoet van smaak.

Stoofpeertjes

Met een vleugje kaneel en een drupje azijn voor een lekker zoete smaak. Zonder toegevoegde suiker!
Direct naar het recept

Zodra de Gieser Wildeman in het najaar weer verkrijgbaar zijn moet ik ze maken: stoofpeertjes. De warme, zoete geur die tijdens het stoven in huis hangt is gewoon genieten. En dan heb je nog niet eens een hapje geproefd.

Door het lange stoven worden de peertjes heerlijk zacht en zoet. Zo zoet dat je zelf echt geen suiker meer hoeft toe te voegen. En hoe langer je ze stooft, hoe roder ze worden. Een heerlijk bijgerecht tijdens elk winters etentje.

Stoofpeertjes - Stoof de Gieser Wildeman zachtjes en ze worden mooi roze van kleur. Door een vleugje kaneel heerlijk zacht en zoet van smaak.

Stoofpeertjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

 • 8 Gieser Wildeman peren
 • kaneelpoeder
 • azijn
 • water

Aan de slag:

 • Schil de peren met een dunschiller maar laat het steeltje zitten. Plat de onderkant iets af, snij met met een aardappelmesje het kroontje weg en zet alle peertjes rechtop in een pan.
 • Doe wat kaneelpoeder in de pan, giet er een scheutje azijn bij en tot slot wat water. Zorg dat er ongeveer 1 cm vocht in de pan staat. Meer is niet nodig omdat er tijdens het stoven extra vocht vrijkomt.
 • Breng het vocht aan de kook. Als het kookt zet je de pit zoveel lager dat het nog net aan de kook blijft. Sluit de pan met een deksel en stoof gedurende 3 uur.
 • Controleer af en toe of het stoofvocht nog kookt en er nog voldoende van in de pan zit. Draai de peertjes dan gelijk een slagje zodat ze niet vastplakken.
 • Haal na 3 uur de pan van het fornuis en laat afkoelen. Zet de peren in een schaal, giet het sap over de peren en bewaar in de koelkast. Heb je liever een wat dikker perensap? Kook het perensap dan in een klein pannetje gedurende enkele minuten in, laat afkoelen en giet over de peren.
  Eet smakelijk!

Tips:

Ook heerlijk als dessert met een bolletje vanille- of kaneelijs en een toef slagroom. En extra lekker als de stoofpeertjes lauwwarm zijn gemaakt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept