Sterrenchef Box - Thuis genieten van een 4-gangen diner bereidt door een sterrenchef.

Sterrenchef Box

Culinair genieten zonder zelf de sterren van de hemel te koken. Via Sterrenchef Box bestel je met een paar muisklikken menu’s van sterrenchefs. Mooie gerechten, bijpassende wijnen en alles tot in de puntjes verzorgd. Na ontvangst leg je alles in de koelkast en op de avond van je etentje volg je de instructies op de menukaart. Voor je het weet geniet je thuis aan je eigen eettafel van een 4-gangen sterrenmenu.

Vandaag vertel ik hoe wij de Sterrenchef Box met het menu van Lars van Galen* van ’t Lansink (Hengelo) hebben ervaren. Ik kan je alvast verklappen dat wij letterlijk en figuurlijk een heerlijke avond hebben gehad. Lees je mee?

Update: inmiddels hebben wij ook het menu van Paul Kappé* van restaurant Monahr (Tilburg) geproefd. Ik vertel je er alles over in mijn terugblik op de maand juli -2020.

Hoe werkt het

Via Sterrenchef Box kan je menu’s van vier verschillende sterrenchefs bestellen. Elke chef biedt ook een vegetarisch menu aan. Je kunt dus feitelijk kiezen uit 8 verschillende menu’s. De chefs zitten verspreid over het hele land maar gemak dient de mens en dus bezorgt Sterrenchef Box de gerechten bij jou thuis. Je kunt dus met gemak in Groningen genieten van het menu van Rutger van der Weel* uit Zeeland. Met de tijd zal het aantal chefs en menu’s uitbreiden. De chefs van dit moment zijn Paul Kappé* van Monahr – Tilburg, Rutger van der Weel* van Katseveer – Wilhelminadorp, Lars van Galen* van ’t Lansink – Hengelo en Rogier van Dam* van Lastage – Amsterdam.

Thuis achter de computer of zittend in de stoel met je tablet of telefoon kies je via de website van Sterrenchef Box het menu dat je graag wilt hebben. Naar keuze vul je dat aan met bijpassende wijnen. Als je de beleving compleet wilt maken is dat natuurlijk wel een aanrader. De wijnen zijn immers door de chefs en sommeliers uitgezocht bij de gerechten. Gedurende de week verzameld Sterrenchef Box de bestellingen en op donderdag gaan de chefs aan de slag. In de loop van de vrijdag worden de boxen met de menu’s gekoeld bij je thuis bezorgd. De gerechten zijn zo vers bereid dat je ze het gehele weekend kunt gebruiken.

Marbré van maishoender, eendenlever en lardoKreeftensoep met Hollandse garnalen en croutons met rouilleKalfswang, jus van Madeira en spitskool gegaard in gebruineerde boterTartelette met mousse van witte chocolade en cremeux van aardbei

Menu Lars van Galen – ’t Lansink

Afgelopen weekend genoten Michel en ik van het menu van Lars van Galen* van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo. Chef Lars van Galen is in 2013 door Michelin onderscheiden met een ster. Wil je meer weten over de betekenis van de sterren? Lees dan eens mijn artikel MICHELIN: Sterren en Bib Gourmand.

Van tevoren had ik de instructievideo’s goed bekeken zodat ik niet voor verrassingen zou komen te staan. Alleen voor het tussen- en hoofdgerecht moest ik wat ingrediënten verwarmen. Het opmaken en garneren van de borden was echt een fluitje van een cent. Voor ik het wist had ik de gerechten op tafel staan en genoten we van een heerlijk diner.

Goed, terug naar de gerechten. Voor het voorgerecht hoefde ik de marbré alleen maar netjes op de borden te leggen en te garneren met de dim sum en rolletjes van zoetzure pompoen. Ik legde er wat pompoenpitjes bij en maakte het geheel af met wat vinaigrette. Het brood had ik tevoren al kort even afgebakken dus we konden gelijk aan tafel. De borden zagen er zo mooi en feestelijk uit. We toosten met een fijn glas rosé en lieten het ons goed smaken. De dragon crème en zoetzure pompoen combineerde super met de marbré.

Terwijl Michel de borden van voorgerecht spoelde en in de vaatwasser zette verwarmde ik de kreeftensoep voorzichtig in een pannetje. Toen de bisque bijna op temperatuur was maakte Michel de borden op met een dot rouille en het garnituur van Hollandse garnaaltjes, lente ui en bieslook. De croutons had ik samen met het zuurdesembrood al afgebakken dus daar hoefde hij alleen nog wat rouille overheen te drizzelen. Ik zette nog even de staafmixer in de soep en schepte voorzichtig de opgeschuimde kreeftensoep in de borden. En toen was het alweer tijd om opnieuw aan tafel te gaan. Gelukkig zat er nog wat kreeftensoep in het pannetje want was die lekker zacht en romig van smaak. De rouille erbij zette echt het puntje op de i.

Voor het hoofdgerecht moest de spitskool kort de oven in en verwarmde ik de kalfswang en de mousseline samen in een pannetje met heet water. Daarna was het nog slechts een kwestie van openknippen van de verpakkingen en dresseren van de borden. In sneed er nog snel wat peterselie bij en strooide de meegeleverde crucnch over de kalfswang. In no-time klinkten we met een nieuw glas wijn op een smakelijke voortzetting. En smakelijk was het: boterzacht vlees met een smaakvolle jus van madeira!

En toen was het ineens tijd voor het dessert. Time flies when you’re having fun… We sneden de aardbeien in partjes en legden die netjes rondom de mousse van witte chocolade. Ik strooide wat amandel cruch erover en Michel spoot hier en daar wat dopjes zure room en gel van aardbei. Ondertussen stond ik klaar om de tratelettes af te maken met een beetje poedersuiker. Easy does it, niet waar? Wat een fijne afsluiter van ons thuis uit eten-avondje. Om extra na te genieten bleven we nog even aan tafel zitten met een kop koffie en thee erbij.

Hoe is de Sterrenchef Box ons bevallen

Zoals hiervoor al gezegd hebben we genoten van een super smaakvol diner. Maar eigenlijk begon de voorpret al bij de ontvangst van de doos. Alles was keurig verpakt en op de bijgevoegde menukaart stond per gerecht duidelijk beschreven wat we moesten doen. Een kort overzicht/opsomming van de verpakkingen per gerecht erbij had ik misschien nog wel handig gevonden. Nu controleerde ik vooraf aan de hand van de instructie of mijn ‘mise en place’ compleet was, ging overigens ook prima.



Ter voorbereiding van ons etentje had ik alvast de benodigde pannen -2 stuks- en een ovenschaal klaargezet. Ook stond de waterkoker gevuld met kokend water klaar. Voor de verschillende gangen had ik de borden op volgorde neergezet dus we konden steeds gelijk aan de slag. Michel ruimde de borden van de voorgaande gang af en ik ging aan de slag met de gerechten. Het voor- en nagerecht stond binnen enkele minuten op tafel, de twee andere gangen hadden iets meer tijd nodig maar evengoed waren we per gerecht zeker niet langer dan 10-15 minuten bezig.

Thuis uit eten en genieten van een Sterrenchef Box: wij zijn fan. Natuurlijk is het fijn om bij de chefs in hun eigen restaurant te eten en te genieten van de ambience en de verzorging eromheen. Dat is een feestje op zich en willen we zeker niet missen. Maar thuis aan je eigen eettafel genieten van een mooi diner dat tot in de puntjes is voorbereid heeft ook iets heel speciaals. Dek de tafel met een extra mooi tafelkleed, gebruik mooi servies en glaswerk en steek er eventueel een kaarsje bij aan. Je hebt gegarandeerd een fantastische avond!


Dit artikel kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *