Header Overetengesproken.nl
Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

 |  Geen reacties
38 Shares

Vroeger aten we thuis nog weleens gekookte andijvie. Verschrikkelijk vond ik dat. En om eerlijk te zijn is dat nooit meer goed gekomen. Maar stamppot rauwe andijvie daarentegen vind ik heerlijk. Lekker simpel met alleen wat uitgebakken spekjes erover. Echt smullen! Maar wist je dat je de stamppot ook heel makkelijk kan opleuken? Snij eens een plak jong belegen kaas in kleine blokjes en schep dat door de stamppot. Of roer er wat kruidenroomkaas of een lepeltje sambal door. En in plaats van spekjes kan je er ook een lekker gekruid speklapje of kleine (pittige) gehaktballetjes bij geven. Kortom, stamppot rauwe andijvie bewijst maar weer eens dat simpel o zo lekker kan zijn.

Stamppot rauwe andijvie - Simpele stamppot maar zóóó lekker. Extra lekker met klein gesneden blokjes jong belegen kaas en uitgebakken spekjes.

Stamppot rauwe andijvie

Simpele stamppot maar zóóó lekker. Extra lekker met klein gesneden blokjes jong belegen kaas en uitgebakken spekjes.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 900 gr iets kruimige aardappels, geschild
  • 200-250 gr andijvie, fijngesneden
  • 150 gr ontbijtspek
  • scheutje halfvolle melk
  • klontje roomboter
  • verse nootmuskaat
  • zout
  • naar keuze: klein gesneden blokjes jong belegen kaas

Aan de slag

  1. Snij de geschilde aardappels in stukjes, doe in een pan met een laagje water en breng aan de kook. Zodra het water kookt zet je de pit wat lager en kook je de aardappels gaar.
  2. Verwarm ondertussen in een klein pannetje een beetje melk met een klontje roomboter.
  3. Snij het ontbijtspek ik stukjes en bak in een koekenpan lekker krokant. Doe dat niet even snel maar geef het de tijd, daar wordt het spek lekkerder van. Hoe je spek het beste kunt uitbakken lees je in mijn blog over perfect gebakken spek.

  4. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stoom je ze droog. Rasp lekker wat verse nootmuskaat over de aardappels en stamp ze met een stamper fijn. Om de puree smeuïg te maken giet je er tijdens het stampen steeds een beetje van de warme melk bij tot de puree de gewenste dikte heeft. Beng eventueel op smaak met wat zout.
  5. Schep de rauwe andijvie door de puree en voeg eventueel wat kleingesneden blokjes kaas toe. Schep de stamppot rauwe andijvie op de borden, bestrooi met uitgebakken spekjes en serveer direct.

    Eet smakelijk!


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie