Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

 |  Geen reacties

Vroeger aten we thuis nog weleens gekookte andijvie. Verschrikkelijk vond ik dat. En om eerlijk te zijn is dat nooit meer goed gekomen. Maar stamppot rauwe andijvie daarentegen vind ik heerlijk. Lekker simpel met alleen wat uitgebakken spekjes erover. Echt smullen! Maar wist je dat je de stamppot ook heel makkelijk kan opleuken? Snij eens een plak jong belegen kaas in kleine blokjes en schep dat door de stamppot. Of roer er wat kruidenroomkaas of een lepeltje sambal door. En in plaats van spekjes kan je er ook een lekker gekruid speklapje of kleine (pittige) gehaktballetjes bij geven. Kortom, stamppot rauwe andijvie bewijst maar weer eens dat simpel o zo lekker kan zijn.

Stamppot rauwe andijvie - Simpele stamppot maar zóóó lekker. Extra lekker met klein gesneden blokjes jong belegen kaas en uitgebakken spekjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 900 gr iets kruimige aardappels, geschild
  • 200-250 gr fijngesneden andijvie
  • 150 gr ontbijtspek
  • beetje halfvolle melk
  • klontje roomboter
  • verse nootmuskaat
  • zout
  • naar keuze: klein gesneden blokjes jong belegen kaas

Aan de slag

Snij de geschilde aardappels in stukjes, doe in een pan met een laagje water en breng aan de kook. Zodra het water kookt zet je de pit wat lager en kook je de aardappels gaar.

Verwarm ondertussen in een klein pannetje een beetje melk met een klontje roomboter.

Snij het ontbijtspek ik stukjes en bak ze in een koekenpan lekker krokant. Hier lees je hoe je dat het beste doet.

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stoom je ze droog. Rasp lekker wat verse nootmuskaat over de aardappels en stamp ze met een stamper fijn. Om de puree smeuïg te maken giet je er tijdens het stampen steeds een beetje van de warme melk bij tot de puree de gewenste dikte heeft. Beng eventueel op smaak met wat zout.

Schep de rauwe andijvie door de puree en voeg eventueel wat kleingesneden blokjes kaas toe. Schep de stamppot rauwe andijvie op de borden, bestrooi met uitgebakken spekjes en serveer direct.

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief