Header Overetengesproken.nl
Spinaziesoep met ei en pijnboompitjes

Spinaziesoep met ei en pijnboompitjes

 |  Geen reacties
2 Shares

Stevige groentesoepen vind ik een uitkomst op drukke dagen. Je maakt ze van tevoren klaar, ze zijn goed te bewaren en in te vriezen en het opwarmen is ook zo gedaan. Op avonden dat je snel moet eten of iedereen waaiert binnen voor een snelle hap tussen werk, school, sport en andere activiteiten door, zet je met een groentesoep toch een gezonde en vullende hap op tafel.

Afgelopen weken waren nogal rommelig en dus stond er regelmatig een maaltijdsoep op tafel. Naast mijn favoriete tomaten-linzensoep maakte ik dit keer ook een spinaziesoep met hardgekookt ei en pijnboompitjes. Een mooie diepgroene soep die door de meegekookte aardappel goed vullend is. Het ei en de pijnboompitjes zorgen niet alleen voor extra vulling, ze maken van je snelle hap ook een super aantrekkelijk bord eten.

Spinaziesoep met ei en pijnboompitjes - Gezonde en voedzame maaltijdsoep. Makkelijk voor te bereiden dus ideaal als snelle hap op drukke dagen.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 450 gr geschilde kruimige aardappel
  • 400 gr gewassen verse spinazie
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 4 hardgekookte eieren
  • 30 gr pijnboompitjes
  • gehakte peterselie
  • olijfolie
  • 1 liter kokend water

Aan de slag

Maak de ui en de knoflook schoon en snipper.

Snij de aardappels in kleine blokjes.

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui zacht en glazig. Voeg dan de knoflook en de aardappels toe en warm even goed door.

Giet 750 ml kokend water bij het ui-aardappelmengsel en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan 1,5 blokje kippenbouillon toe en laat nog eens 10-15 minuten doorkoken. De aardappels zijn nu als het goed is lekker zacht en gaar. Zo niet dan laat je ze gewoon nog even wat langer koken.

Voeg de spinazie in porties toe, laat slinken en pureer de soep met een staafmixer of blender. Beoordeel de dikte van de soep en voeg naar smaak extra water toe. Zelf heb ik nog ruim 250 ml water toegevoegd.

Proef de soep en breng eventueel op smaak met wat extra bouillonblok, zout en/of peper en laat nog heel even doorkoken.

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en bestrooi eventueel met een snufje zout.

Pel de eieren en snij in kleine stukjes.

Schep de spinaziesoep in borden, verdeel het ei erover, bestrooi met de pijnboompitjes en wat peterselie en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tip: Voor een complete maaltijd geef je bij er een lekker stuk uienkruier bij en neem je een schaaltje yoghurt of smoothie als toetje.

Geef een reactie