Spinazielasagne - Makkelijke maar o zo lekker vegetarische variatie op de klassieke lasagne. Met spinazie, cottage cheese en eieren.

Spinazielasagne

Makkelijke maar o zo lekker vegetarische variatie op de klassieke lasagne. Met spinazie, cottage cheese en eieren.
Direct naar het recept

Lasagne, ik vind het heerlijk maar vaak ook wel bewerkelijk. Kaassaus en bolognesesaus zijn op zich niet moeilijk maar je moet het moet wel maken en dat vraagt nou eenmaal tijd. Daarom vandaag geen klassieke lasagne maar een heerlijke, super easy en gezonde variant: spinazielasagne.

Vegetarische lasagne

Door de vulling van spinazie, cottage cheese en eieren is deze spinazielasagne vegetarisch. Voor dit soort gerechten gebruik ik meestal geen verse spinazie maar kies ik voor het gemak van de diepvries. ’s Ochtends haal ik de spinazie uit de vriezer, verwijder de verpakking en laat in een schaal ontdooien. Zeker met deelblokjes is je spinazie ’s avonds helemaal ontdooid. De eenvoudige tomatensaus eromheen maakt het af.

Waar ik altijd goed op let bij het kopen van diepvries spinazie is dat ik gesneden bladspinazie meeneem in plaats van gehakte spinazie. Gesneden spinazie is namelijk grover dan de gehakte variant. Spinazie is van zichzelf al een zachte groente, als de bladeren dan ook nog eens fijngehakt worden vind ik het eigenlijk meer babyvoeding. Jaren geleden moest je de kleine lettertjes goed lezen tegenwoordig staat het vaak duidelijk op de verpakking als hert gesneden is. Staat het er niet op dan is het vaak gehakt. Met name biologische spinazie is vaak gesneden.

Heb je de smaak van vegetarische pasta’s te pakken? Andere lekkere recepten zijn

Op de website van het supermarkt magazine Boodschappen vind je nog veel meer inspiratie voor vegetarische pasta recepten. Zeker eens een kijkje nemen.

Spinazielasagne - Makkelijke maar o zo lekker vegetarische variatie op de klassieke lasagne. Met spinazie, cottage cheese en eieren.

Spinazielasagne

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 450 gr ontdooide gesneden bladspinazie
  • 200 gr Cottage Cheese of Hüttenkäse
  • 1 blik tomatenpulp (400 gr)
  • 3 lasagnebladen, ± 16×8 cm
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • nootmuskaat
  • jong belegen kaas, geraspt
  • 1 theelepel maïzena
  • zout
  • naar keuze: paprikapoeder

Extra benodigdheden:

  • rechthoekige ovenschaal, ± 24×15 cm

Aan de slag:

  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met een vork het grootste deel van het vocht eruit.
  • Snipper een uitje en meng dat samen met de eieren en Cottage Cheese door de spinazie. Rasp nootmuskaat over het spinazie-mengsel en voeg wat zout toe. Roer goed door elkaar.
  • Giet de tomatenpulp in een maatbeker, roer de maïzena erdoor en breng op smaak met een snuf zout.
  • Verdeel een kwart van het spinazie-mengsel over de bodem van de ovenschaal. Op deze onderlaag gaan we nu een toren van lasagne bouwen. Leg een vel lasagne midden in de schaal en bedek met 1/3-deel van de overgebleven spinazie, verdeel de spinazie nu echt alleen over het lasagneblad. Herhaal dit met de 2 andere lasagnebladen en de overgebleven spinazie. Eindig met een laag spinazie.
  • Schenk de tomatenpulp rond de lasagne. Bedek de spinazie riant met geraspte kaas, bestrooi eventueel met een beetje paprikapoeder voor wat extra kleur en plaats spinazielasagne in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
  • Neem de spinazielasagne uit de oven, laat 5-10 minuten afkoelen en serveer.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




6 reacties

  1. Jacqueline schreef:

    Lekker vegetarisch recept met veel groente en heerlijk snel klaar! Dat is soms heel handig!
    De tomatensaus maakte ik door ui en knoflook te fruiten, daar de tomatenblokjes bij en wat zout, peper en basilicum. Dat een beetje in laten koken en dan naast de lasagne scheppen.

    1. Jij maakt er echt een feestje met de tomatensaus, klinkt super. Goede tip als mensen iets meer tijd hebben.

      1. Deze spinazielasagne lijkt me heerlijk, ik ga je recept onthouden om binnenkort eens te maken. Dankjewel.

        1. Zeker doen, zo’n lekkere lasagne dit. Eet smakelijk alvast!

  2. Gisteren van deze heerlijke lasagna genoten, en meteen was weer duidelijk waarom we zo’n fan zijn van deze foodblog: mooie, goed betaalbare en eerlijke gerechten die snel en eenvoudig te bereiden zijn!

    Ook lekker trouwens om weer eens een vegetarische maaltijd te eten!

    1. Wow, dank je wel! Wat een mooie reactie. Fijn te horen dat mijn recepten je zo goed bevallen. Ik hoop je nog vaak met mijn recepten de keuken in te krijgen!!