Header Overetengesproken.nl
Spinazielasagne

Spinazielasagne

 |  2 reacties
3 Shares

Lasagne: ik vind het heerlijk maar vaak ook wel bewerkelijk. Een bechamel-kaassaus en een tomaten-gehaktsaus zijn op zich niet moeilijk maar het moet wel allemaal gemaakt worden. Daarom vandaag geen lasagne met sauzen maar een heerlijke, super easy en gezonde variant: spinazielasagne.

Voor dit soort gerechten gebruik ik meestal geen verse spinazie maar kies ik voor het gemak van de diepvries. ’s Ochtends haal ik de spinazie uit de vriezer, verwijder de verpakking en laat in een schaal ontdooien. Zeker met deelblokjes is je spinazie dan ’s avonds helemaal ontdooid.

Waar ik altijd goed op let bij het kopen van diepvries spinazie is dat ik gesneden bladspinazie heb in plaats van gehakte. Gesneden spinazie is namelijk grover dan de gehakte variant. Spinazie is natuurlijk al een zachte groente en als de bladeren dan ook nog eens (fijn) gehakt worden vind ik het eigenlijk meer babyvoeding. Tegenwoordig staat het vaak wel duidelijk op de verpakking, vroeger moest je de kleine lettertjes goed lezen. Vooral biologische spinazie is vaak gesneden.

Spinazielasagne - Super easy en gezond.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 450 gr ontdooide gesneden bladspinazie
  • 200 gr Cottage Cheese/Hüttenkäse
  • blikje gepelde tomaten (400 gr)
  • 3 lasagne-vellen
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • nootmuskaat
  • geraspte jong belegen kaas
  • 1 theelepel maïzena
  • zout
  • naar keuze: paprikapoeder

rechthoekige ovenschaal

Aan de slag

Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met een vork het grootste deel van het vocht eruit.

Snipper een uitje en meng dat samen met de eieren en Cottage Cheese door de spinazie.

Rasp nootmuskaat over het spinazie-mengsel en voeg wat zout toe. Roer goed door elkaar.

Verdeel het blikje gepelde tomaten over 2 schaaltjes. In het ene schaaltje de tomaten en in het andere het sap. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe het vocht dat daarbij vrijkomt bij het sap. Roer de maïzena door het sap en voeg een snuf zout toe.

Verdeel een kwart van het spinazie-mengsel over de bodem van de ovenschaal. Op deze onderlaag gaan we nu een toren van lasagne bouwen. Leg een vel lasagne midden in de schaal en bedek met 1/3-deel van de overgebleven spinazie, verdeel de spinazie nu echt alleen over het lasagne-vel. Herhaal dit met de 2 andere lasagne-vellen en de overgebleven spinazie. Eindig met een laag spinazie.

Schep de gesneden tomaten rondom de lasagne en schenk het sap over de tomaten.

Bedek de spinazie lekker ruim met geraspte kaas, bestrooi eventueel met een beetje paprikapoeder voor wat extra kleur en schuif de spinazielasagne in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.

Eet smakelijk!

2 Reacties

  1. Erwin
    | Beantwoorden

    Gisteren van deze heerlijke lasagna genoten, en meteen was weer duidelijk waarom we zo’n fan zijn van deze foodblog: mooie, goed betaalbare en eerlijke gerechten die snel en eenvoudig te bereiden zijn!

    Ook lekker trouwens om weer eens een vegetarische maaltijd te eten!

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Wow, dank je wel! Wat een mooie reactie. Fijn te horen dat mijn recepten je zo goed bevallen. Ik hoop je nog vaak met mijn recepten de keuken in te krijgen!!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief