Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille - Makkelijk, lekker èn goedkoop gerecht. Voor nog geen €15 geniet je er met 4 personen van.

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

Makkelijk, lekker èn goedkoop: voor max €15 geniet je met 4 personen van deze maaltijd.
Direct naar het recept

Vis is gezond en het voedingscentrum adviseert om vis tenminste één keer per week te eten. Helaas blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde Nederlander vis als duur ervaart en (mede daardoor) weinig eet. Jammer en onnodig. Om ons bewust te maken en over te halen meer vis te eten is Visrecepten.nl een campagne gestart om te laten zien dat vis eten helemaal niet duur, moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. Op de vraag of ik de uitdaging aan wilde gaan om een recept voor 4 personen met een budget van maximaal € 15,- te bedenken antwoordde ik volmondig ja. Wij eten graag vis en als ik mijn steentje kan bijdragen doe ik dat natuurlijk graag.

Max 15 euro voor 4 personen

Oké, 15 euro dat is niet veel maar ik legde mezelf daarnaast nog twee beperking op. Ten eerste wilde ik producten gebruiken die in vrijwel elke (online) supermarkt verkrijgbaar zijn. Ten tweede moesten het kwalitatief goede ingrediënten zijn zonder gebruik te maken van aanbiedingen. Het is me gelukt, en hoe! Deze spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille is superlekker, binnen budget èn als je wilt kun je nog flink besparen op de kosten. Ik heb namelijk niet de goedkoopste spaghetti gebruikt, een heel net sjalotjes en 2 relatief dure bio citroenen gekocht. Je hebt maar 1 sjalot nodig en eventueel kun je die vervangen door een klein uitje dat je vast nog wel in huis hebt. Ook heb je niet beide citroenen nodig maar bij AH kon ik geen losse biologische citroenen kopen. Daarnaast is de prijs van Hollandse garnalen op het moment hoger dan normaal. Kortom, volop mogelijkheden om de prijs van dit gerecht nog verder omlaag te brengen.

Maken de kosten je niet zoveel uit of denk je nu, oké als ik budget overhou kan ik het gerecht dan misschien nog wat verder aankleden? Zeker weten! Voeg wat warm gerookte zalm toe, roer een lepel crème fraîche door de pasta of smoor de venkel in wat pastis om de smaak te versterken. Wil je echt uitpakken ga dan eens naar de vispecialist en vraag naar Stellendamse garnaaltjes. Die zijn duurder maar je proeft het dubbel en dwars terug. Stellendamse garnaaltjes zijn voor mij echt het summum, zo ontzettend lekker! Volop mogelijkheden dus. Wanneer maak jij deze spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille?

Met mijn recept voor spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille trapte ik de Receptafette van het Nederlands Visbureau af. Heb je nu de smaak te maken en wil je vaker vis op tafel zetten? Ik geef het stokje van de Receptafette door aan Anniepannie. Komende weken volgen Luukskitchen, Heerlijke Happen en The Lemon Kitchen. Volop inspiratie dus om te genieten van een lekker stukje vis.

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille - Makkelijk, lekker èn goedkoop gerecht. Voor nog geen €15 geniet je er met 4 personen van.

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

 • 350 gr spaghetti
 • 200 gr Hollandse garnalen
 • 1 sjalotje
 • 1 venkel
 • handje fijngehakte dille
 • olijfolie

Voor de garnering

 • 1 biologische citroen, rasp
 • vers gemalen zwarte peper

Aan de slag:

 • Snipper de sjalot en snij de venkel in kleine blokjes.
 • Fruit de sjalot in een beetje olijfolie. Wanneer de sjalot glazig wordt voeg je de venkel toe, strooi er wat zout over en roerbak tot de venkel wat zachter begint te worden. Voeg dan een scheutje water toe en smoor de venkel verder gaar.
 • Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Als de spaghetti goed is giet je 'm af en schep er een lekkere scheut olijfolie door zodat de slierten niet gaan plakken.
  Tip: De spaghetti krijgt er gelijk ook een lekkere smaak door dus wees niet zuinig!
 • Meng de spaghetti en venkel door elkaar en schep in een schaal of direct op de borden. Verdeel de Hollandse garnaaltjes over de spaghetti, bestrooi met de gehakte dille, maal er wat verse peper over en rasp er tot slot lekker wat citroenrasp overheen.
  Eet smakelijk!

Tips:

Ook afgekoeld is deze maaltijd erg smaakvol. Meng er wat rucola door en je hebt een heerlijke pastasalade.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met het Nederlands Visbureau.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

 1. Dit recept lijkt mij heerlijk, maar kun je ook andere garnalen gebruiken. Hollandse zijn nogal duur.

  1. Hollandse garnaaltjes zijn momenteel inderdaad duurder dan normaal maar evengoed kost dit recept voor 4 personen max 15 euro. Dat is inclusief 200 gr Hollandandse garnaaltjes! Natuurlijk kan je ze vervangen door andere garnalen als je dat wilt. De smaak van het gerecht zal dan wel wat veranderen.