Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille
Vis is gezond en het voedingscentrum adviseert om vis tenminste één keer per week te eten. Helaas blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde Nederlander vis als duur ervaart en (mede daardoor) weinig eet. Jammer en onnodig. Visrecepten.nl daagde mij daarom uit om met een verrassend gerechten te laten zien hoe lekker vis kan zijn.
Spaghetti met Hollandse garnalen
De extra uitdaging die ik erbij kreeg: max. 15 euro voor een maaltijd voor 4 personen. Het is me gelukt, en hoe! Deze spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille is superlekker, binnen budget èn als je wilt kun je nog flink besparen op de kosten. Ik heb namelijk niet de goedkoopste spaghetti gebruikt, een heel net sjalotjes en 2 relatief dure bio citroenen gekocht. Daarnaast is de prijs van Hollandse garnalen op het moment hoger dan normaal. Kortom, volop mogelijkheden om de prijs van dit gerecht nog verder omlaag te brengen. Update: sinds 2020 zijn boodschappen flink duurder geworden.
Met mijn recept voor spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille trapte ik de Receptafette van het Nederlands Visbureau af. Heb je nu de smaak te maken en wil je vaker vis op tafel zetten? Ik geef het stokje van de Receptafette door aan Anniepannie. Komende weken volgen Luukskitchen, Heerlijke Happen en The Lemon Kitchen. Volop inspiratie dus om te genieten van een lekker stukje vis.
Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille
Ingrediënten:
- 350 gr spaghetti
- 200 gr Hollandse garnalen
- 1 sjalotje
- 1 venkel
- handje fijngehakte dille
- olijfolie
Voor de garnering
- 1 biologische citroen, rasp
- vers gemalen zwarte peper
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snipper de sjalot en snij de venkel in kleine blokjes.
- Fruit de sjalot in een beetje olijfolie. Wanneer de sjalot glazig wordt voeg je de venkel toe, strooi er wat zout over en roerbak tot de venkel wat zachter begint te worden. Voeg dan een scheutje water toe en smoor de venkel verder gaar.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Als de spaghetti goed is giet je 'm af en schep er een lekkere scheut olijfolie door zodat de slierten niet gaan plakken.Tip: De spaghetti krijgt er gelijk ook een lekkere smaak door dus wees niet zuinig!
- Meng de spaghetti en venkel door elkaar en schep in een schaal of direct op de borden. Verdeel de Hollandse garnaaltjes over de spaghetti, bestrooi met de gehakte dille, maal er wat verse peper over en rasp er tot slot lekker wat citroenrasp overheen.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Ook afgekoeld is deze maaltijd erg smaakvol. Meng er wat rucola door en je hebt een heerlijke pastasalade.
- Wil je echt uitpakken ga dan naar de vispecialist en vraag naar Stellendamse garnaaltjes. Ze zijn wat duurder maar zo waanzinnig lekker! Als je ze eenmaal hebt geproefd begrijp je gelijk wat ik bedoel.
- Voeg ook eens wat warm gerookte zalm toe, roer een lepel crème fraîche door de pasta of smoor de venkel in wat pastis om de smaak te versterken.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Deze blogpost is geschreven in samenwerking met het Nederlands Visbureau.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Dit recept lijkt mij heerlijk, maar kun je ook andere garnalen gebruiken. Hollandse zijn nogal duur.
Hollandse garnaaltjes zijn momenteel inderdaad duurder dan normaal maar evengoed kost dit recept voor 4 personen max 15 euro. Dat is inclusief 200 gr Hollandandse garnaaltjes! Natuurlijk kan je ze vervangen door andere garnalen als je dat wilt. De smaak van het gerecht zal dan wel wat veranderen.