Spaghetti aglio e olio - Een op en top Italiaanse gerecht met weinig ingrediënten, pure smaken en snel klaar. Maken dus!

Spaghetti aglio e olio

Deel dit recept/artikel!

Vandaag, maandag 12 september, geniet ik volop van de zomer. De lucht is mooi blauw met hier en daar een schapenwolkje en buiten is het inmiddels ruim 30°. Op vakantie in Italië? Zou ik wel willen maar nee, gewoon lekker thuis. En ook al heb ik dan geen vakantie door het mooie weer voelt het wel een beetje zo. Om dat heerlijke vakantiegevoel een handje te helpen eet ik graag Italiaans. En dan natuurlijk het liefst lekker buiten op het terras.

Spaghetti aglio e olio is wat mij betreft een fantastisch recept voor dit soort dagen. Weinig ingrediënten, pure smaken en snel klaar. Kijk, zo geniet je in meerdere opzichten. Hou je wel van wat pit, spice je pasta dan eens op met een pepertje of wat chilipoeder. Staat niet alleen leuk, is ook erg lekker. Noem je gerecht dan alleen geen spaghetti aglio e olio maar spaghetti aglio, olio e peperoncino.

Spaghetti aglio e olio - Een op en top Italiaanse gerecht met weinig ingrediënten, pure smaken en snel klaar. Maken dus!

Spaghetti aglio e olio

Geef jouw waardering
Een op en top Italiaanse gerecht met weinig ingrediënten, pure smaken en snel klaar. Maken dus!
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 180 gr (volkoren) spaghetti
  • 5 eetlepels smaakvolle olijfolie (75 ml)
  • 3-4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte krulpeterselie
  • stuk Parmigiano Reggiano
  • zout
  • Optioneel: chilipoeder of fijngehakt pepertje
HelloFresh logo

Bespaar tot €85,- op de eerste 4 boxen!

Korting is geldig voor nieuwe en oude-HelloFresh’ers (als je meer dan 1 jaar geleden je lidmaatschap hebt opgezegd)
Ja, die korting wil ik hebben…
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE85
*advertentie

Aan de slag:

  • Kook de spaghetti al dente.
  • Hak of pers ondertussen de knoflook fijn en fruit voorzichtig in de olie. Als je ook een pepertje of chilipoeder gebruikt, fruit deze dan tegelijk met de knoflook. Let op dat de knoflook niet bruin wordt of verbrandt want dat geeft een bittere smaak en dat is niet lekker.
  • Giet de spaghetti af, schep bij de olie en knoflook, bestrooi met wat zout en schep alles goed door elkaar. Tot slot strooi je de peterselie erover en schep je het nog één keer om.
  • Verdeel de spaghetti over de borden, schenk de in de pan achtergebleven saus/olie over de spaghetti, schaaf lekker wat parmezaanse kaas erover en serveer direct. Voor een extra aantrekkelijk bord pasta schaaf je ook een paar mooie krullen of flakes van de Parmiggiano Reggiano.
    Eet smakelijk!

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept