Header Overetengesproken.nl
Spaanse borrelplank

Spaanse borrelplank

 |  Geen reacties
256 Shares

Onlangs ontving ik een pakket met 2 flessen witte wijn uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Er zat ook een mooie houten plank in de vorm van een vis bij. Volgens de begeleidende brief combineren witte Rueda wijnen namelijk perfect met vis. Dat wilde ik weleens uitproberen en maakte een Spaanse borrelplank. Met kabeljauw in serranoham en arrabiata saus, tonijnsalade en knoflookgarnalen vulde ik de visplank. En inderdaad, de wijn smaakte er super bij.

Spaanse witte wijn

Van de twee flessen koos ik de carrasviñas om bij de Spaanse plank te schenken. Dat bleek geen verkeerde keuze. Heerlijk fris, vol van smaak en een fijn soort tinteling die doet denken aan een bubbelwijn terwijl het dat beslist niet is. Wij hebben er echt van genoten. De volgende dag proefden we de andere fles: Eresma, een sauvignon blanc. Ook heerlijk maar onze voorkeur gaat echt uit naar de carrasviñas, gemaakt van de verdejo druif. Beide wijnen waren een fijne kennismaking met Rueda wijnen.

Nu denk je misschien wat een werk zo’n borrelplank. Dat viel dus gelukkig heel erg mee. De arrabiata saus maakte ik niet zelf. Ik gebruikte een bakje verse pastasaus van LeQrs. 100% biologisch en door het pepertje erin lekker pittig. Het bleek een hele fijne combinatie met de kabeljauw en serranoham. Ook bij de tonijnsalade koos ik voor gemak en trok een blikje John West for Salads open. Ik had dat weleens in de schappen zien staan maar ja, is dat wel iets denk ik dan al snel. Toch leuk als je dan ineens zo’n blikje krijgt opgestuurd want het blijkt dus echt heel lekker. Je trekt het blikje open en klaar ben je. Niet eerst afgieten maar gelijk in een schaaltje en genieten maar. Ik voegde nog wat van mezelf toe door er gesneden groene olijven door te scheppen. Onderstaand vind je de recepten zodat jij ook kunt genieten van zo’n lekkere borrelplank.

Spaanse borrelplank - Borrel in Spaanse sferen met een fijne plank vol kabeljauw met serranoham en arrabiata saus, tonijnsalade en knoflookgarnalen.

Spaanse borrelplank

Borrel in Spaanse sferen met een fijne plank vol kabeljauw met serranoham en arrabiata saus, tonijnsalade en knoflookgarnalen.

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

Voor de vispakketjes:

  • 250 gr kabeljauwhaas
  • 80 gr serranoham (8 plakken)
  • arrabiata pastasaus, ik gebruikte LeQrs (biologisch)
  • 16 zwarte olijven

Voor de knoflookgarnalen:

  • 32 cocktailgarnalen
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • paar takjes peterselie

Voor de tonijnsalade:

  • 1 blikje John West for salads, tonijn met zongedroogde tomaat
  • 10 groene olijven

Extra benodigdheden:

  • vers stokbrood
  • cocktailprikkers
  • borrelplank
  • schaaltjes
  • olijfolie

Aan de slag

Voor de tonijnsalade:

  1. Snij de olijven in stukjes en meng met de tonijn. Schep de helft in een schaaltje en gebruik de andere helft om alvast een aantal plakjes stokbrood mee te besmeren.

Voor de vispakketjes:

  1. Snij de plakken ham in de lengte doormidden.
  2. Spoel de kabeljauw onder koud stromend water en dep goed droog. Snij in 16 stukken, smeer rijkelijk in met de arrabiata saus en omwikkel met de repen serranoham.
  3. Verhit lekker wat olijfolie in een steelpannetje en bak de vispakketjes rondom gaar en bruin.
  4. Leg op elk stukje vis een zwarte olijf en steek er een prikker in. Leg in schaaltjes of rangschik op de borrelplank.

Voor de knoflookgarnalen:

  1. Verwam in de olijfolie die over is van de vispakketjes de uitgeperste knoflook en bereid de garnalen volgens de aanwijzingen van mijn recept voor knoflookgarnalen

  2. Schep de garnalen in schaaltjes.
  3. Plaats alle hapjes op de borrelplank en serveer met extra olijven, gesneden stokbrood en natuurlijk een lekker glas Spaanse witte wijn.

    Eet smakelijk!

Dit recept bevat toegestuurde producten (witte wijn, LeQrs pastasaus, John West Salads).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie