Soft taco's gevuld met zalm en guacamole: kleurrijke Mexicaanse maaltijd die makkelijk te maken is, erg lekker en ook nog gezond is. Dit wil je!

Soft taco’s met zalm en guacamole

Direct naar het recept Bewaren
Tortilla's gevuld met zachte zalm en romige guacamole. Met deze kleurrijke soft taco's zet je heel makkelijk een lekkere en gezonde Mexicaanse maaltijd op tafel. Geloof me, deze soft taco's wil je maken!
Soft taco's gevuld met zalm en guacamole: kleurrijke Mexicaanse maaltijd die makkelijk te maken is, erg lekker en ook nog gezond is. Dit wil je!

Soft taco’s met zalm en guacamole

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 4 tortilla's of wraps, small
  • 2 stukjes zalmfilet, kamertemperatuur
  • 2 eetlepels picadillo kruidenmix, Euroma
  • olijfolie

Voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • paar takjes peterselie, fijngehakt
  • kneepje citroensap
  • chilivlokken, naar smaak
  • zout
  • peper

Voor de garnering:

  • handje veldsla
  • paar snacktomaatjes, in stukjes
  • 2 mini komkommers, in kleine blokjes
  • peterselie
  • Fleur de Sel, citroen & tijm

Aan de slag:

  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng met gesnipperde sjalot, wat peterselie, een kneepje citroensap en wat chilivlokken. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap en/of chilivlokken. Zet de guacamole opzij.
  • Meng de picadillo kruiden met olijfolie tot een dikke marinade en wrijf de zalm ermee in. Laat even intrekken. Bak de zalm op lage temperatuur gaar. Bijvoorbeeld in de oven bij een temperatuur van 80ºC. Je kunt de zalm natuurlijk ook bakken in een koekenpan.
    Tip: Zet de pit vooral niet te hoog, des te rustig de zalm gaart des te zachter en malser het resultaat. Bak je de zalm te hard dan lopen de eiwitten er als witte stolsels uit. Is niet erg maar ziet er minder smakelijk uit.
    Zalm marineren met marinade voor Mexicaanse soft taco's.
  • Verwarm ondertussen de tortilla's één voor één aan beide zijden in een droge koekenpan. Bewaar tussen een schone theedoek zodat ze zacht blijven.
  • Als de zalm gaar is laat je de filets iets afkoelen, verwijder het vel en brokkel de zalm in stukjes.
  • Vul de tortilla's met wat veldsla, guacamole, blokjes komkommer en tomaat en top af met zalm. Maak de soft taco's met zalm en guacamole af met wat peterselie en een snufje Fleur de Sel. Extra lekker als je Fleur de Sel met citroen en tijm gebruikt.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Het restant van de veldsla combineerde ik met tomaat, komkommer, hardgekookt ei en spicy mayonaise tot een salade. Samen met de soft taco’s met zalm en guacamole heb je er een lekkere en gezonde maaltijd aan.
  2. Fleur de Sel met citroen en tijm is verkrijgbaar Albert Heijn.
  3. Nog niet bekend met Fleur de Sel? Bij mijn recept voor bavette met gegrilde groenten en Fleur de Sel vertel ik precies wat het is. Lees het en je begrijpt helemaal waarom ik fan ben en altijd een potje in huis heb.

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




2 reacties