Header Overetengesproken.nl
Soepballetjes

Soepballetjes

 |  Geen reacties
23 Shares

In een goed gevulde groente- of tomatensoep horen sappige soepballetjes. En toch heb ik heel lang geen soepballetjes gemaakt. Waarom? Omdat ik zo’n hekel heb aan al dat vet dat erbij vrijkomt. Natuurlijk kan je dat er met een schuimspaan afscheppen maar echt naar mijn zin werd het nooit. De gehaktballetjes vooraf bakken in een koekenpan vond ik ook geen optie want daar worden ze stug en hard van terwijl soepballetjes juist lekker sappig moeten zijn. Dus dan maar geen balletjes in de soep. Althans tot voor kort.


Powered by Adsense


Een tijdje terug besloot ik dat het over moest zijn met soep zonder soepballetjes. Mijn oplossing: de soepballetjes niet koken in de soep maar in een apart pannetje met een beetje bouillon. Balletjes eruit vissen, bouillon ontdoen van al het vet en zowel balletje als bouillon gebruiken in de soep. Zo behoud je toch alle smaken en blijft je soep lekker mager. En als je dan toch bezig bent, maak dan gelijk wat extra balletjes en vries ze in. Zo kan je altijd snel een lekkere, gevulde soep op tafel zetten.


Powered by Adsense


Soepballetjes - Magere maar toch sappige en smaakvolle balletjes voor in de soep. Maak gelijk een dubbele portie en vries een deel in voor later gebruik.

Soepballetjes

Magere maar toch sappige en smaakvolle balletjes voor in de soep. Maak gelijk een dubbele portie en vries een deel in voor later gebruik.
Hoeveelheid 1 portie

Ingrediënten

  • 250 gr mager rundergehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 5 gr gehaktkruiden ± ½ eetlepel
  • 500 ml bouillon

Aan de slag

  1. Voeg gehakt, paneermeel en gehaktkruiden samen en kneed goed door. Draai mooie, kleine balletjes van het gehakt en leg ze op een bord.

  2. Breng de bouillon aan de kook en laat de balletjes er voorzichtig in glijden. Kook de balletjes 5 minuten en schep dan uit de pan in een zeef of vergiet. Koel de bouillon snel af in een bak met koud water zodat het vrijgekomen vet stolt. Schep het vet eraf en giet de bouillon door een zeef in een schone pan of diepvriesdoos. Voor een echt heldere bouillon leg je ook nog een kaasdoek in de zeef.
  3. Doe de soepballetjes terug in de gezeefde bouillon en gebruik in een soep of vries (een deel) in voor later gebruik.

    Eet smakelijk!


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering