Soep van bloemkool en zoete aardappel - Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!

Soep van bloemkool en zoete aardappel

Direct naar het recept Bewaren
Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!

Herken je dat? Je hebt weinig tijd maar wilt wel graag gezond eten. Een voedzame soep vol groente is voor mij altijd de oplossing. Makkelijk en snel te maken, prima voor te bereiden en je kunt er alle kanten mee op. Kijk in de koelkast wat je nog aan groente hebt liggen en ga aan de slag. Zo ontstond ook deze soep van bloemkool en zoete aardappel.

De bloemkool moest op, ik had nog wat zoete aardappel liggen en ik had een potje rode curry in de voorraadkast staan. Uitje erbij en ik zette in een handomdraai een heerlijke en voedzame soep op tafel. Omdat ik geen haast had maakte ik er nog wat aardappel muffins bij. Een fijne aanvulling op deze gezonde maaltijd.

Soep van bloemkool en zoete aardappel - Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!

Soep van bloemkool en zoete aardappel

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 -3 personen

Ingrediënten: 

  • 500 gr zoete aardappel
  • flinke bloemkool
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • rode curry, naar smaak
  • bouillonpoeder
  • olijfolie

Voor de garnering

  • bieslook, fijngehakt
  • peterselie
  • sesamzaad, wit en zwart
  • chili vlokken

Aan de slag:

  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes in blokjes. Was de bloemkool en snij grof.
  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui. Bak na een paar minuten de stukjes zoet aardappel kort mee en voeg de bloemkool toe. Giet zoveel kokend water in de pan dat de groente onder staat. Leg de deksel op de pan laat zachtjes koken tot de groente gaar is.
  • Pureer de groente met een staafmixer, voeg naar smaak rode curry toe en breng op smaak met bouillonpoeder. Schep de soep in kommen, garneer met de topping en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. De vegan rode curry van KoRo is heerlijk pittig. Wij vinden ‘m zo lekker dat ik altijd een pot op voorraad heb staan.
  2. Vers gebakken

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




2 reacties

  1. Voor hoeveel personen is deze bloemkool, zoete aardappelsoep?

    1. Ai, vervelend dat ik dat vergeten ben erbij te zetten. Afhankelijk van wat je erbij serveert en of je grote of kleine eters aan tafel hebt is dit recept geschikt voor 2-3 personen. Ik heb het er gelijk in het recept bij gezet.