Soep van bloemkool en zoete aardappel - Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!

Soep van bloemkool en zoete aardappel

Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!

Deel dit recept/artikel!

Herken je dat? Je hebt weinig tijd maar wilt wel graag gezond eten. Een voedzame soep vol groente is voor mij altijd de oplossing. Makkelijk en snel te maken, prima voor te bereiden en je kunt er alle kanten mee op. Kijk in de koelkast wat je nog aan groente hebt liggen en ga aan de slag. Zo ontstond ook deze soep van bloemkool en zoete aardappel.

De bloemkool moest op, ik had nog wat zoete aardappel liggen en ik had een potje rode curry in de voorraadkast staan. Uitje erbij en ik zette in een handomdraai een heerlijke en voedzame soep op tafel. Omdat ik geen haast had maakte ik er nog wat aardappel muffins bij. Een fijne aanvulling op deze gezonde maaltijd.

Vers gebakken naan, kaas-uien breekbrood, rustiek sodabrood of een mediterraans borrelbrood smaken ook heerlijk bij de soep. En varieer vooral ook met de groente. Maak bijvoorbeeld soep van geroosterde paprika, pompoen en gember of een romige broccolisoep.

Soep van bloemkool en zoete aardappel - Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!
Soep van bloemkool en zoete aardappel - Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!

Soep van bloemkool en zoete aardappel

1 stem, stem ook

Ingrediënten: 

  • 500 gr zoete aardappel
  • flinke bloemkool
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • rode curry, naar smaak
  • bouillonpoeder
  • olijfolie

Voor de garnering

  • bieslook, fijngehakt
  • peterselie
  • sesamzaad, wit en zwart
  • chili vlokken

Aan de slag:

  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes in blokjes. Was de bloemkool en snij grof.
  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui. Bak na een paar minuten de stukjes zoet aardappel kort mee en voeg de bloemkool toe. Giet zoveel kokend water in de pan dat de groente onder staat. Leg de deksel op de pan laat zachtjes koken tot de groente gaar is.
  • Pureer de groente met een staafmixer, voeg naar smaak rode curry toe en breng op smaak met bouillonpoeder. Schep de soep in kommen, garneer met de topping en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

De vegan rode curry van KoRo is heerlijk pittig. Wij vinden ‘m zo lekker dat ik altijd een pot op voorraad heb staan.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Pin deze voedzame maaltijdsoep op Pinterest

Soep van bloemkool en zoete aardappel - Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept