Header Overetengesproken.nl
Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

 |  2 reacties
277 Shares

Voor tomatensoep ben ik altijd te porren. Gemaakt van verse, zongerijpte tomaten en een rijk bouquet garni is natuurlijk het allerlekkerst. Maar 1) tomaten zijn niet het hele jaar door op hun best en 2) soms ontbreekt me gewoon de tijd om verse tomatensoep te maken. Om dan maar een blik of pakje uit de kast te trekken gaat me een stap te ver. Als tussenoplossing maak ik graag deze snelle tomatensoep. Niet met verse tomaten maar ook niet kant en klaar uit een pakje of zakje dat vol zit met smaakmakers, conserveringsmiddelen en andere ongewenste toevoegingen.


Powered by Adsense


Voor een makkelijke en snelle tomatensoep kan je pakjes gezeefde tomaten gebruiken maar je kunt ook prima blikjes gepelde tomaten combineren met tomatenpuree. Die laatste mogelijkheid vind ik het lekkerst en heeft mijn voorkeur. Door de tomatenpuree krijgt de soep niet alleen een diepere tomaten smaak maar wordt de soep ook lekker gebonden. En heel belangrijk: hoe langer je de soep laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt. De zoete smaak van de tomaten heeft nou eenmaal tijd nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Voor een goed gevulde soep kook je op het laatst een flinke hand vermicelli mee en voeg je lekker wat soepballetjes toe.


Powered by Adsense


Snelle tomatensoep - Een simpele maar stevige, goed gevulde tomatensoep. Perfect voor op een luie zaterdag of als snelle doordeweekse hap.
Snelle tomatensoep - Een simpele maar stevige, goed gevulde tomatensoep. Perfect voor op een luie zaterdag of als snelle doordeweekse hap.
4 van 1 stem
Print dit recept

Snelle tomatensoep

Een simpele maar stevige, goed gevulde tomatensoep. Perfect voor op een luie zaterdag of als snelle doordeweekse hap.
Hoeveelheid 4 porties

Ingrediënten

  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en grof gesneden
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • beetje foelie
  • 1 bouillonblokje voor ½L bouillon
  • balsamicoazijn
  • soepballetjes, naar smaak
  • vermicelli, naar smaak
  • olie

Aan de slag

  1. Fruit de ui in een beetje olie. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog heel even. Voeg de gepelde tomaten, met sap, en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Leg de tijm, laurier, foelie en het bouillonblokje in de soep en breng het geheel aan de kook. Laat tenminste 15-30 minuten, met de deksel op de pan, zachtjes doorkoken. Hoe langer de soep kan pruttelen, hoe lekkerder die wordt!

  2. Als de soep genoeg heeft getrokken verwijder je de tijm, foelie en laurier en pureer je de soep met een staafmixer of blender.
  3. Voeg naar smaak vermicelli, soepballetjes (met de bijbehorende bouillon) en een scheutje balsamicoazijn toe en verdun naar behoefte met extra water. Laat de soep nog even doorkoken om de vermicelli te laten garen.
  4. Controleer de dikte van de soep en verdun eventueel met water. Indien nodig breng je de soep extra op smaak met peper, zout of bouillonblok.

    Eet smakelijk!

Tips

Serveer de soep met een schaal kaassoesjes of homemade soepstengels erbij.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

2 Reacties

  1. Bea
    | Beantwoorden

    Soepballetjes van te voren draaien werkt prima

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Altijd handig als je ze al klaar hebt liggen. Ik heb meestal een paar porties soepballetjes in de vriezer op voorraad, ideaal.

Geef een reactie

Recept waardering