Header Overetengesproken.nl
Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

 |  Geen reacties
30 Shares

Voor tomatensoep ben ik altijd te porren. Gemaakt van verse, zongerijpte tomaten en een rijk bouquet garni is natuurlijk het allerlekkerst maar 1) tomaten zijn niet het hele jaar door op hun best en 2) soms ontbreekt me gewoon de tijd om verse tomatensoep te maken. Om dan maar een blik of pakje uit de kast te trekken gaat me een stap te ver. Als tussenoplossing maak ik graag deze snelle tomatensoep. Niet met verse tomaten maar ook niet kant en klaar uit een pakje of zakje dat vol zit met smaakmakers, conserveringsmiddelen en andere ongewenste toevoegingen.

Voor een makkelijke en snelle tomatensoep kan je pakjes gezeefde tomaten gebruiken maar je kunt ook blikjes gepelde tomaten combineren met tomatenpuree. Die laatste mogelijkheid vind ik het lekkerst en heeft dus mijn voorkeur. Door de tomatenpuree krijgt de soep niet alleen een diepere tomaten smaak maar wordt de soep ook lekker gebonden. Voor een goed gevulde soep kook je op het laatst nog een flinke hand vermicelli mee en voeg je lekker wat soepballetjes toe.

Snelle tomatensoep - Een simpele maar stevige, goed gevulde tomatensoep. Perfect voor op een luie zaterdag of als snelle doordeweekse hap.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en grof gesneden
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • beetje foelie
  • 1 bouillonblokje voor ½l bouillon
  • balsamicoazijn
  • soepballetjes, naar smaak
  • vermicelli, naar smaak
  • olie

Aan de slag

Fruit de ui in een beetje olie. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog heel even. Voeg de gepelde tomaten, met sap, en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Leg de tijm, laurier, foelie en het bouillonblokje in de soep en breng het geheel aan de kook. Laat 15-30 minuten, met de deksel op de pan, zachtjes doorkoken.

Als de soep genoeg heeft getrokken verwijder je de tijm, foelie en laurier en pureer je de soep met een staafmixer of blender.

Voeg naar smaak vermicelli, soepballetjes (met de bijbehorende bouillon) en een scheutje balsamicoazijn toe en verdun naar behoefte met extra water. Laat de soep nog even doorkoken om de vermicelli te laten garen.

Controleer de dikte van de soep en verdun eventueel met water. Indien nodig breng je de soep extra op smaak met peper, zout of bouillonblok.

Eet smakelijk!

Tip: Serveer de soep met een schaal kaassoesjes erbij.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief