Snelle no bake mini banoffee pie
Herken je dat, ineens zin hebben in iets lekkers bij de koffie of thee. En nee dan bedoel ik niet een koekje of een biscuitje maar echt even een kleine traktatie. Gewoon omdat je zo hard hebt gewerkt, een succesje te vieren hebt of wel even een verwenmomentje kunt gebruiken. Voor die momenten zijn deze no bak mini banoffee pies echt super. En voor al die andere momenten ook. Want echt, als je ze eenmaal hebt geproefd zet je deze fijne à la minute gebakjes gegarandeerd vaker op tafel.
Slagroom, bananen en koekjes heb ik altijd wel in huis. Dulce de leche niet altijd maar de laatste tijd wel steeds vaker. Sinds ik onlangs dulce de leche helemaal zelf heb gemaakt van een pak melk ben ik er echt verslaafd aan. Lekker op de boterham of cracker, met een bolletje ijs, in homemade rolo’s, pecan-karamelkoeken en natuurlijk banoffee pie. Voorheen maakte ik deze karamel van gecondenseerde melk maar helemaal zelf maken is echt zoveel lekkerder. Binnenkort zal ik het recept uitwerken en met jullie delen.
Toen ik laatst zo’n instant craving in banoffee kreeg, een pot dulce de leche had staan èn heerlijke Nairn’s haverkoekjes had gekregen was de match snel gemaakt. Inmiddels heb ik deze no bake mini banoffee pie met 4 verschillende smaken Nairn’s gemaakt. Onze favoriete bodem is met stip het haverkoekje met stukjes chocolade. Om de gebakjes helemaal af te maken topte ik ze af met fijngehakte hazelnoten. Als je echt wilt uitpakken maak dan met wat suiker een heerlijk crunchy nougatine van de hazelnoten.
Snelle no bake mini banoffee pie
Ingrediënten:
- ½ pak Nairn’s haverkoekjes met chocolade
dulce de leche - banaan
- citroensap
- geklopte zoete slagroom
- fijngehakte hazelnootjes
Extra benodigdheden:
- 1 spuitzak
- spuitmondje naar keuze
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Schep de slagroom in een spuitzak.
- Pel de banaan, snij in kleine blokjes en besprenkel met wat citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
- Spuit op elk koekje een rand (dijkje) slagroom, schep met 2 lepels wat dulce de leche tussen de slagroom, top af met stukjes banaan en garneer met wat gehakte hazelnootjes. Leg de koekjes op een schaal en serveer.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat een gesponsorde link en een toegestuurd product (haverkoekjes).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Wat creatief! Heel erg leuk en vast en zeker heel erg lekker!
Dank je wel Lianne. Wij vinden ze echt heerlijk!