Frisse appel, de warme smaak van kaneel, een royale toef slagroom en natuurlijk die lekkere koekbodem. Wie is er niet gek op appeltaart. Het maken vind ik altijd wel een flinke klus maar daar heb ik tegenwoordig een oplossing voor: snelle appeltaart met een royale laag kruimeldeeg. Geloof me, dit wil je ook!
Het idee ontstond toen ik laatst appelcrumble maakte. Ik had weer eens teveel vulling en deegkruimels gemaakt. Meestal pak ik dan een grotere schaal maar ineens bedacht ik dat twee kleine glazen quichevormpjes ook wel leuk zouden zijn. Dat ik dat niet eerder heb verzonnen… Niet alleen superleuk als 1-persoons dessert maar ook ideaal als supersnelle appeltaart afgetopt met koekkruimels.
Extra lekkere appeltaartvulling
Naast appels gebruik ik ook graag walnoten in de vulling. Dat geeft net even die extra bite die je goed kunt gebruiken als je geen koekbodem hebt. Voor een frisse touch is wat citroenrasp en gesneden abrikoos heerlijk. Extra speciaal maak je de appeltaartvulling als je de abrikoos vervangt door gedroogde ananas. Zoet, friszuur en het ruikt ook nog eens heerlijk. Ik kan de verleiding nooit weerstaan en snoep tussen de bedrijven door altijd een paar schijven gedroogde ananas.
Gezouten karamel
Als we onverwachts visite krijgen maakte ik altijd graag appelgalettes of appeldriehoekjes. Tegenwoordig zijn deze snelle appeltaartjes favoriet. Spuit er een toef slagroom op, drizzle er wat salted caramel over en maak af met een sprinkle Fleur de Sel. Heb ik teveel gezegd toen ik zei dat je dit wilde? Nee toch zeker… Bekijk snel onderstaand recept, ga aan de slag en geniet van deze snelle appeltaart.


Snelle appeltaart
Frisse appel met een kruimellaag, toef slagroom en salted caramel. Superlekker en in een handomdraai gemaakt. Dit wil je!
Ingrediënten
Voor de appeltaartvulling:
- 1-2 Goudreinetten
- 2 gedroogde abrikozen of 1 schijf gedroogde ananas
- paar walnoten
- citroenzeste
- kaneelpoeder
Voor de kruimellaag:
- 35 gr bloem
- 15 gr amandelmeel
- 30 gr roomboter, koud en in stukjes
- 15 gr suiker
- ¼ theelepel koek- & speculaaskruiden
- snuf zout
- amandelschaafsel
Voor de topping:
- geklopte slagroom
-
gezouten karamel - Fleur de Sel
Aan de slag
Voor de kruimellaag:
-
Meng in een kom alle ingrediënten voor de kruimellaag. Wrijf met de toppen van je vingers tot een grof en kruimelig deeg.
Voor de appeltaartvulling:
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Snij de abrikozen of de ananas klein, hak de walnoten in stukjes en voeg samen met wat kaneelpoeder en citroenzeste bij de appel. Hussel goed door elkaar en verdeel over de schaaltjes. Strooi de kruimellaag erover en bak in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven in ± 25-30 minuten gaar en goudbruin
-
Haal de appeltaartjes uit de oven en serveer naar keuze warm, lauw of helemaal afgekoeld. Extra lekker maak je ze met een toef slagroom, gezouten karamel en wat Fleur de Sel.
Eet smakelijk!
Tips
- Zowel warm als koud erg lekker.
- Bloem, amandelen, walnoten en gedroogde ananas bestel ik bij KoRo. Gebruik de code MARIETTE5 voor 5% korting op jouw bestellingen.
Pin dit leuke recept voor appeltaart gelijk op Pinterest

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest
Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.
Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!
4 Antwoorden
Catering Den Haag
Super goed recept! ik ga het zeker toevoegen aan mijn receptenlijst in de keuken! bedankt
Mariette
Wat leuk en succes met het recept!
Martine
Ik ga de appeltaart zéker maken…kunnen ze ook in de airfryer?
Mariette
Hoi Martine, goede vraag. Zelf heb ik geen airfryer maar als ik hoor wat er allemaal gebakken wordt in een airfryer lijkt het me geen probleem. Vooral doen dus!