Sneeuwster - Luchtige taart gevuld met slagroom en advocaat en die kenmerkende bovenzijde: ingesneden als een ster en bedekt met poedersuiker.

Sneeuwster

Luchtige taart gevuld met slagroom en advocaat en die kenmerkende bovenzijde: ingesneden als een ster en bedekt met poedersuiker.
Direct naar het recept

Sneeuwster, je weet wel die lekkere taart met slagroom en advocaat en in het midden en een mooie ster die een beetje openstaat. Voor mij echt een taart van vroeger. Mijn moeder maakte ‘m regelmatig voor bij de koffie, heerlijk! Inmiddels heb ik ‘m al jaren niet meer gemaakt of gegeten maar onlangs heb ik het recept weer tevoorschijn gehaald. Want met de Pasen in aantocht is dit natuurlijk wel de ultieme taart om op 1e Paasdag tijdens de koffie op tafel te zetten!

De taart op de foto heb ik extra goed gevuld met slagroom. Leek me lekker en had ik gewoon zin in. Omdat de advocaat en de poedersuiker bovenop al behoorlijk zoet zijn maak ik de slagroom doorgaans iets minder zoet. En het allerliefst gebruik ik zelfgemaakte advocaat maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Gelukkig kan je in de supermarkt ook prima advocaat kopen. Ik kies dan altijd voor Zwarte Kip, die staat bij mij toch echt met stip op 1. Mijn advies: vul de sneeuwster gewoon zoals jij ‘m het lekkerst vind en geniet van deze heerlijke taart.

Sneeuwster - Luchtige taart gevuld met slagroom en advocaat en die kenmerkende bovenzijde: ingesneden als een ster en bedekt met poedersuiker.

Sneeuwster

Geef je waardering
Hoeveelheid: 8 punten

Ingrediënten: 

 • 3 eieren op kamertemperatuur
 • 90 gr suiker
 • 60 gr (biologische) bloem
 • 30 gr maïzena
 • snuf zout
 • 250-350 ml slagroom
 • suiker, naar smaak
 • koude advocaat, hoeveelheid naar smaak
 • poedersuiker

Extra benodigdheden:

 • Bakvorm ø 21cm, ingevet
 • Voor het beste resultaat bestuif je de bodem met wat bloem en bekleed je de randen met repen bakpapier.

Aan de slag:

 • Meng de bloem, maïzena en een snuf zout.
 • Klop de eieren samen met de suiker dik en schuimig tot het als een trage massa van de kloppers terugloopt in het beslag. Dit duurt een minuut of 10.
  Tip: tips voor het beste resultaat lees je in mijn blog: Zo bak je de perfecte taartbodem.
 • Zeef het bloemmengsel in gedeelten bij de eieren en spatel/vouw luchtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 160°C conventioneel voorverwarmde oven en bak in 35-45 minuten gaar. Zet na 25 minuten de temperatuur iets hoger (170ºC) zodat de taart mooi goudbruin kleurt.
 • Als de taartbodem goed is zet je de oven uit en de deur op een kier om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. Na een paar minuten kan je voorzichtig de taartbodem uit de oven halen, laat nog heel even in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand, keer op een taartrooster en verwijder de bodem. Laat helemaal afkoelen en verpak luchtdicht.
 • Klop de slagroom stijf en zoet tijdens het kloppen naar smaak met wat suiker.
 • Snij de taartbodem horizontaal in twee lagen. Snij in het midden van de bovenzijde met 4 sneden een ster zodat er 8 punten ontstaan die aan de buitenrand (tenminste 2 cm) nog aan elkaar zitten. Besmeer de bodem met de slagroom. Maak in het midden een bolling zodat de bovenkant straks mooi open staat. Verdeel lekker wat advocaat over het midden van de taart en leg de bovenzijde er voorzichtig op. Door de insnijdingen staat de bovenzijde nu mooi open en is de advocaat zichtbaar.
 • Bewaar de sneeuwster tot gebruik in de koelkast en bestuif vlak voor gebruik royaal met poedersuiker.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. De taartbodem kan je prima een dag tevoren maken.
 2. Heb je tijd maak dan ook een zelf advocaat. Dat is echt de allerlekkerste advocaat!
 3. Biologische bloem bestel je voordelig bij KoRo.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

 1. Hoi, momenteel bezig om deze te maken. Maar nu staan er grote blazen op mn taart, kan helaas de foto niet toevoegen.
  Hoe had ik dit kunnen voorkomen?
  Dit is een proefversie voor kerst dus hoop t met kerst zonder blazen te maken

  1. Hallo Femke, wat goed om eerst een proeftaart te maken! Grote blazen op de taart. Dat klinkt alsof er luchtbellen in het beslag hebben gezeten. Hete lucht zet uit en geeft blazen in een taartbodem. Vermoedelijk zijn die ontstaan tijdens het toevoegen van de bloem/maizena. Mijn advies: schep het beslag nog even door voordat je het in de taartvorm giet en controleer daarbij specifiek op blazen/luchtbellen. Kijk ook tijdens het gieten in de taartvorm goed hoe het erin vloeit. Eenmaal in de taartvorm kan je eventueel met een satéprikker her en der in het beslag prikken om eventuele luchtbellen als het ware door te prikken. Succes met bakken! Laat je weten of het nu wel goed gaat?