Header Overetengesproken.nl
Slowroasted lamsrack

Slowroasted lamsrack

 |  8 reacties
361 Shares

Lamsvlees, als je het goed bereidt is het heerlijk sappig, zacht en mals. Echt zó lekker. Helaas ben ik geen ster in het bakken van grootvlees en dus waagde ik me er nooit aan. Zonde als het delicate vlees niet perfect op mijn bord komt. Maar sinds ik het slowroasten heb ontdekt ben ik fan. Slowroasten is voor mij dé ideale manier om vlees perfect te bereiden. Marineer het vlees een paar uur tevoren in een smaakvolle marinade, plaats het in de oven en vervolgens heb je er geen omkijken meer naar. Een fantastisch stuk vlees om te slowroasten is lamsrack. Vandaag dus een fijn recept voor perfect gegaard lamsvlees.


Powered by Adsense


In het winkelcentrum waar ik mijn wekelijkse boodschappen doe zit tegenwoordig geen slagerij meer, ik moet echt omrijden als ik iets speciaals wil. Lamsrack staat dus niet zomaar bij ons op tafel. Deze Nieuw-Zeelandse lamsrack kreeg ik toegestuurd van LeJean De Online Slager. Doorgaans ben ik best wel huiverig om verse producten online te bestellen. Ik zie toch het liefst wat ik koop. Een ongegronde angst zo bleek. De lamsrack zag er heel mooi uit: keurig vacuüm verpakt en nog 10 dagen houdbaar na ontvangst. Je bestelt het vlees en krijgt het de volgende dag thuisgestuurd. Ook heel fijn: er is een enorme keuze in vlees. Ideaal concept en echt een aanrader!


Powered by Adsense


Slowroasted lamsrack - Heerlijk mals en sappig lamsvlees krijg je door het te bereiden op lage temperatuur in de oven. Super makkelijk en waanzinnig lekker.

Slowroasted lamsrack

Heerlijk mals en sappig lamsvlees krijg je door het te bereiden op lage temperatuur in de oven. Super makkelijk en waanzinnig lekker.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

 • 1 lamsrack
 • ½-1 eetlepel ras el hanout
 • 1 teen knoflook, geperst
 • paar takjes verse tijm
 • olijfolie
 • zout

Extra benodigdheden:

 • zilverfolie
 • kernthermometer
 • braadslede

Aan de slag

 1. Maak de lamsrack schoon. Dat wil zeggen: je verwijdert het vliesje dat aan de holle kant van lamsrack zit, het harde vet aan de bolle kant snij je zoveel mogelijk weg en de botjes krab je met een (aardappel)mesje schoon.

 2. Maak dan de marinade door de ras el hanout met wat olie en de knoflook tot een marinade te roeren, breng op smaak met zout en ris de blaadjes van 1 takje tijm en roer dat door de marinade. Wrijf de lamsrack rondom in met marinade en laat een aantal uren marineren in de koelkast.

 3. Haal de lamsrack uit de koekast en laat tenminste 30 minuten op temperatuur komen. Omwikkel de botjes met aluminiumfolie, steek een kernthermometer in het dikste stukje vlees (let op dat de thermometer geen bot raakt), leg in een braadslede, garneer het vlees met enkele takjes tijm en plaats het geheel in een op 75ºC conventioneel voorverwarmde oven. Gaar de lamsrack tot de kerntemperatuur 55 à 60ºC is. Neem uit de oven en laat afgedekt met zilverfolie 10 minuten rusten.

  N.B. De lamsrack op de foto heb ik tot 57ºC laten garen. Ik hou wel van mooi rosé/medium rare gebakken vlees. 

 4. Serveer de lamsrack in z’n geheel of snij de ribbetjes los.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Lekker met couscous van gegrilde Mediterraanse groenten en gepofte tomaatjes.
 2. Des te langzamer de lamsrack gaart, des te mooier de kleur van het vlees.
Dit recept bevat een toegestuurd product (lamsrack).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

8 Reacties

 1. Jons
  | Beantwoorden

  Gaat nu de oven in!

 2. Boris
  | Beantwoorden

  Hallo Mariëtte,
  Heb je de lamsrack in de pan kort gebakken voordat hij de oven in is gegaan? Of krijg je ook een krokante laag zonder aanbraden?

  Morgen ga ik dit recept maken. Ik ben er benieuwd. Ziet er heerlijk uit!

  • Mariette
   | Beantwoorden

   Hoi Boris, top dat je deze lamsrack maakt. Echt zo lekker. Wat betreft je vraag: ik heb het vlees niet eerst aangeraden in een pan. Door het relatief lange garen wordt de buitenkant mooi bruin. Een krokant korstje lukt vanwege de lage temperatuur echter niet. Wil je dat hebben dan moet je de lamsrack even kort aanbakken in een hete pan. Succes en alvast eet smakelijk.

 3. Wow, dat ziet er echt zo lekker uit. Ik ben ook niet zo’n held met grootvlees, al vind ik het wel heerlijk om te eten. Ik ga je recept binnenkort dus maar een keer proberen. Zo moet het toch wel lukken!

  • Mariette
   | Beantwoorden

   Hallo Kirsten, gaat je zeker lukken op deze manier. Succes en geniet ervan!

   • Doortje
    | Beantwoorden

    Hoi,
    Wat is de totale gaartijd bij dit gerecht

    • Mariette
     |

     Hallo Doortje, goede vraag! De exacte gaartijd hangt af van de dikte en het formaat van de lamsrack. Ik vertrouw altijd op mijn kernthermometer en kijk niet echt naar de tijd. Als ik het mij goed herinneren heeft de lamsrack op de foto ongeveer een uur in de oven gelegen.

Geef een reactie

Recept waardering