Simple dinners - Donna Hay - Boekreview

Simple dinners – Donna Hay

Donna Hay is een Australische bestsellerauteur van kookboeken, heeft een eigen magazine, schrijft columns en maakt televisieprogramma’s. In Nederland is ze bijvoorbeeld te zien (geweest) op 24Kitchen. Haar roots liggen in de styling en dat merk je aan alles. Boeken, tijdschrift, fotografie, het ziet er allemaal even mooi en verzorgd uit. Inmiddels hoeft ze het niet meer alleen te doen: ze heeft in Sydney een geolied bedrijf opgebouwd dat haar overal in ondersteunt. Donna Hay is een merk geworden!

Simpel dinners

Simple dinners is zo’n boek dat er echt om vraagt opgepakt en ingekeken te worden. Mooie, rustige cover met prominent een onweerstaanbare foto van een bord pasta. Door de strakke opmaak en super mooie fotografie raak je niet uitgekeken en blijf je maar bladeren. Het ene gerecht ziet er nog lekkerder uit dan het andere.

Het indeling van het boek is super handig. Elk hoofdstuk behandelt een ander basisingrediënt. Eieren, brood, noedels en rijst, couscous, bonen en linzen, fruit, chocolade, het komt allemaal aan bod. In totaal zijn er 13 hoofdstukken met meer dan 140 recepten. Alle hoofdstukken sluiten af met handige tips en trucs. Achterin het boek is een handige woordenlijst opgenomen en staan diverse omrekentabellen voor internationale maten en eenheden. Van cup naar ml en fl oz, inch naar cm, °F naar °C. Met deze tabellen erbij kan je voortaan elk recept aan!

Simple dinners - Donna Hay - Boekreview

Het boek is degelijk uitgevoerd, heeft een zachte, maar wel stevige kaft en de pagina’s zijn van mooi zwaar, glad en licht glanzend papier. Heel prettig is dat het boek mooi open blijft liggen tijdens het koken.

De recepten

De naam en opmaak van het boek doen de recepten volledig eer aan. Veel lichte en snel te bereiden gerechten. En zonder uitzondering zijn ze overzichtelijk en duidelijk beschreven. Door de mooie en verzorgde fotografie komen de gerechten ook echt tot leven. Je kan ze bijna ruiken!

Simple dinners - Donna Hay - Boekreview

Donna Hay zegt in de inleiding “Dit boek bewijst dat de simpelste dingen vaak de beste zijn.” Met de recepten in dit boek stelt ze je inderdaad instaat “om met vertrouwde alledaagse ingrediënten verrukkelijke doordeweekse gerechten te maken”. De gebruikte ingrediënten zijn weliswaar makkelijk verkrijgbaar maar je zal niet altijd alles in de koelkast op voorraad hebben.

Simple dinners - Donna Hay - Boekreview

Kortom: simple dinners is wat mij betreft een heerlijk kookboek. Door de strakke en heldere opmaak is het boek een lust voor het oog. De recepten zijn kort, makkelijk en ook echt lekker. De alom aanwezige fotografie maakt dat het meer is dan alleen een kookboek: het is ook echt een kijkboek. En daar hou ik van. Koken begint wat mij betreft altijd met kijken. Inspiratie krijg ik door wat ik zie in winkels, restaurants, op internet of in kookboeken en niet door het lezen van teksten. Een echte musthave dus.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *