SIMPEL van Yotam Ottolenghi - Boekreview

SIMPEL van Yotam Ottolenghi

Deel dit recept/artikel!

Gister verscheen wereldwijd het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi: SIMPEL. Ik heb het boek inmiddels in huis en als echte Yotam fan heb ik het boek natuurlijk direct van A-Z doorgebladerd. En ja hoor, het is hem weer gelukt: dit kookboek wil je hebben! Lees snel verder want in deze review vertel ik je alles over SIMPEL, het nieuwste Ottolenghi kookboek.

SIMPEL is precies wat de titel beloofd: een kookboek vol nieuwe recepten die stuk voor stuk simpel te maken zijn, 140 stuks maar liefst. De recepten mogen dan simpel zijn maar vergis je niet, het zijn op en top Ottolenghi gerechten. Vol kruiden, vol smaak en zoals we van hem gewend zijn ook heel verrassend. Dat de titel niet zomaar gekozen is blijkt direct als je het boek openslaat. Elke letter heeft een eigen betekenis en een eigen icoontje. Zo staat de S voor ‘snel’, de M voor ‘maak van tevoren’ en de E voor ‘eenvoudiger dan u denkt’. Elk recept is voorzien van één of meerdere icoontjes dus je weet gelijk wat je kunt verwachten.

SIMPEL van Yotam Ottolenghi - Boekreview

De recepten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Brunch, rauwe groenten, gare groenten, rijst, granen en peulvruchten, noedels en pasta, vlees, vis en desserts, het komt allemaal aanbod. Ook laat hij zien hoe je verschillende gerechten kunt combineren tot complete maaltijden. Geef je een feestje en wil je graag een tafel vol lekkers maken? In woord en beeld geeft hij tips. Over beeld gesproken: net als in zijn vorige boeken zijn de recepten voorzien van foto’s die je bij het zien alleen al doen watertanden.

SIMPEL van Yotam Ottolenghi - Boekreview
SIMPEL van Yotam Ottolenghi - Boekreview

Toast met avocadoboter en tomatensalsa, brood van rode biet, karwijzaad en geitenkaas, koude komkommersoep met bloemkool en gember, burrata met geroosterde druiven en basilicum, gevulde courgettes met pijnboompittensalsa, bulgur met tomaat, aubergine en citroenyoghurt, Thaise kleefrijst met krokante gember, chilipeper en pinda’s, sojanoedels met limoen, kardemom en avocado, salade van runder-entrecote en basilicum, gegrilde lamsfilet met amandelen en oranjebloesem, geroosterde aardbeien met sumak en yoghurtcrème en amandelgebak met pruimen, bramen en laurier. En dit zijn nog maar slechts 12 voorbeelden van de recepten. Het houdt gewoon niet op met de lekkere gerechten, ik wil ze het liefst allemaal maken!

De recepten zijn helder beschreven en doorgaans makkelijk te maken. Voor het overgrote deel van de recepten kan je boodschappen doen in de supermarkt. Slechts enkele van de door Ottolenghi gebruikte ingrediënten zoals sumak, granaatappelmelasse, zwarte knoflook en ingelegde citroenen zijn wat lastiger verkrijgbaar. Kook je vaker uit SIMPEL of voorgaande boeken van Ottolenghi dan loont het de moeite om die enkele producten op voorraad te hebben. In Turkse of Marokkaanse winkels zijn ze te vinden of bestel ze via gespecialiseerde webshops.

SIMPEL van Yotam Ottolenghi - Boekreview

Het zal geen verrassing zijn als ik zeg dat dit kookboek wat mij betreft een dikke aanrader is. Hou je van lekker eten maar wil je ook graag praktische recepten? Vlees, vis, vegetarisch of heerlijke desserts: met deze Ottolenghi in de kast ontbreekt het je voorlopig niet aan inspiratie. Gezond, lekker, vol smaak en altijd kleurrijk dat is wat je op tafel zet met de recepten uit SIMPEL.

Benieuwd hoe de gerechten uit SIMPEL in de praktijk uitpakken? Komende dagen ga ik aan de slag met een recept uit het boek en in mijn blog van aanstaande dinsdag deel ik mijn ervaringen met je. Uiteraard inclusief het recept zodat je zelf ook aan de slag kunt.

Ook enthousiast? Bestel via bol.com jouw exemplaar van SIMPEL. Gratis verzending!

Deze review bevat een affiliate link en een toegestuurd boek (SIMPEL).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *