Schuimomelet met kaas en bieslook - Zacht en fluffy als een soufflé maar veel makkelijker om te maken. Maak deze omelet en geniet!

Schuimomelet met kaas en bieslook

Zacht en fluffy als een soufflé maar veel makkelijker om te maken. Maak deze omelet en geniet!
Direct naar het recept

Een omelet als ontbijt of lunch is altijd een fijn idee. Deze schuimomelet met kaas en bieslook is zacht en fluffy als een soufflé maar stukken makkelijker om te maken. Je bakt ‘m in de pan en loopt niet het risico dat de omelet tijdens het bakken inzakt als een plumpudding. Maak ‘m, geniet en besluit dat dit misschien wel dé ultieme kaasomelet is.

Beter Leven Keurmerk

Niet alleen wij zitten in lockdown, ook pluimvee moet op het moment binnen blijven. Er heerst helaas alweer een tijdje vogelgriep in Nederland. En dat zien we terug in de winkels. Vrije uitloop eieren zijn door de ophokplicht scharreleieren geworden en hebben tijdelijk nog maar één ster van het Beter Leven Keurmerk in plaats van twee sterren. Blije Kip Witjes zijn echter nog altijd bekroond met de maximale drie sterren van het Beter Leven Keurmerk.

Hier in huis eten we graag eieren maar gunnen de kippen ook een goed leven. Bij het kopen let ik dus altijd op het Beter Leven Keurmerk. 3* moeten er op de doos staan anders leg ik ze niet in mijn winkelwagentje. Tegenwoordig let ik ook op de kleur van de eieren. Witte eieren blijken beter voor het milieu te zijn. Dit komt doordat kippen die witte eieren leggen minder voer nodig hebben. Minder voer betekent minder CO2 uitstoot en dus gunstiger voor het milieu. Leuk om te weten toch? Volg de accounts van Blije Kip Eieren via Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van dit soort weetjes. Benieuwd hoe je kunt zien of een kip witte of bruine eieren legt? Je leest het in mijn artikel over eieren.

Schuimomelet met kaas en bieslook - Zacht en fluffy als een soufflé maar veel makkelijker om te maken. Maak deze omelet en geniet!

Schuimomelet met kaas en bieslook

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 omelet

Ingrediënten: 

 • 2 eieren, Blije Kip Witjes
 • 50 gr geraspte belegen Beemster kaas
 • verse bieslook, fijngehakt
 • ghee of roomboter
 • zout, peper

Voor de garnering:

 • chilivlokken
 • sterrekers of tuinkers

Aan de slag:

 • Splits de eieren en klop de eidooiers los met een snuf zout en peper.
 • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf, spatel de eidooiers erdoor gevolgd door de bieslook en de geraspte kaas.
 • Verwarm een klontje ghee of roomboter in een koekenpan van ø 20 cm en schenk het eimengsel erin. Spreid losjes uit over de bodem en bak de schuimomelet op een zachte pit zodat de binnenzijde de tijd krijgt om rustig gaar te worden. Als de omelet bijna gaar is plaats je 'm even onder een hete grill zodat de bovenzijde ook stolt en licht kleurt.
 • Laat de schuimomelet rustig op een voorverwarmd bord glijden en garneer met wat chilivlokken en sterrekers. Serveer direct.
  Eet smakelijk!

Tips:

In plaats van geraspte kaas gebruik ik graag (2) voorgesneden plakken kaas die ik heel fijn snijd. De stukje kaas zijn dan iets grover en versmelten minder met het eimengsel waardoor je als het ware spikkels kaas in de omelet ervaart. Heerlijk!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept