Sandwiches - Gesneden, dubbele boterhammen belegd met lekkere vullingen. Heerlijk bij een high tea of tijdens een picknick.

Sandwiches

Gesneden, dubbele boterhammen belegd met lekkere vullingen. Heerlijk bij een high tea.
Direct naar het recept

Sandwiches klinkt mooi maar eigenlijk hebben we het met een chic woord gewoon over boterhammen. Maar ja, op een menu of bijvoorbeeld een uitnodiging staan sandwiches net even wat feestelijker en luxueuzer dan boterhammen. Nou is natuurlijk het wel zo dat er doorgaans iets meer aandacht wordt besteed aan een sandwich dan aan de doorsnee boterham.

Sandwiches zijn er in alle vormen en maten. Van groot tot klein, van eenvoudig belegd tot super de luxe gevuld. Eén van mijn favorieten is de club sandwich. Na het eten van een club kan je er weer even tegenaan. Ideaal dus als lunch! Voor gelegenheden als een high tea is een club minder geschikt. Dan kies je eerder voor wat kleinere en lichtere varianten.

Sandwiches - Gesneden, dubbele boterhammen belegd met lekkere vullingen. Heerlijk bij een high tea of tijdens een picknick.

Sandwiches

Geef je waardering
Hoeveelheid: 8 sandwiches

Ingrediënten: 

  • 4 sneden wit casinobrood
  • 4 sneden bruin casinobrood
  • komkommer, in hele dunne plakjes
  • paturain
  • buffelmozzarella, in dunne plakjes
  • trostomaat, in dunne plakjes
  • pesto
  • versgemalen peper

Aan de slag:

Voor de komkommer-sandwiches:

  • Leg 2 witte en 2 bruine boterhammen op een broodplank en besmeer alle 4 met paturain.
  • Beleg 1 witte en 1 bruine met plakjes komkommer. Leg de overgebleven boterhammen met de besmeerde kant op de komkommer. Voor een leuk effect kan je natuurlijk ook een bruine en een witte boterham combineren in één sandwich.
  • Snij de buitenranden van de boterhammen weg en snij tot slot de sandwiches diagonaal doormidden.

Voor de mozzarella-sandwiches:

  • Leg 2 witte en 2 bruine boterhammen op een broodplank en besmeer alle 4 met pesto.
  • Beleg 2 boterhammen met tomaat en plakjes mozzarella. Bestrooi eventueel met versgemalen peper en leg de niet gebruikte boterhammen met de pesto-zijde op de mozzarella.
  • Snij de buitenranden van de boterhammen weg en snij tot slot de sandwiches diagonaal doormidden.
  • Leg de sandwiches op een schaal. Je kan ze stapelen, dakpansgewijs neerleggen, op een smalle kant leggen met de punt omhoog. Het is maar net wat je leuk vindt. Garneer met wat fruit (bijvoorbeeld takjes aalbessen) en/of takjes peterselie.
    Eet smakelijk!

Tips:

Maak ook eens sandwiches met eiersalade.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept