Header Overetengesproken.nl
Sandwich BLT

Sandwich BLT

 |  Geen reacties
12 Shares

In de zomer van 1996 was ik met een vriendin een paar dagen in Londen. Ik was er nog niet eerder geweest, zij wel. Zo nam ze me mee naar een Take Away met uitsluitend sandwiches en adviseerde zij een BLT. Een wat? Een sandwich met bacon, sla (lettuce) en tomaat. Met allebei een sandwich BLT en wat te drinken streken we neer in het nabij gelegen St James’s Park en hebben heerlijk zitten lunchen.

Die sandwich heeft zo’n indruk gemaakt dat als ik ergens lunch en er een sandwich BLT op de kaart staat ik maar moeilijk de verleiding kan weerstaan. Toch zal ik niet snel meer een BLT bestellen. Te vaak heb ik achteraf spijt gehad. De bacon is meestal wel lekker maar de tomaat vind ik vaak waterig, smakeloos of te koud. Niet wat ik van een BLT verwacht. Wat de sandwich in Londen zo speciaal maakte weet ik niet. Misschien was het wel gewoon de magie van een paar dagen vakantie.

Toen ik een tijdje terug tomaatjes in de oven droogde bedacht ik dat ik daarmee weleens mijn ultieme BLT zou kunnen maken. Dus ben ik aan de slag gegaan. En ja hoor, ovengedroogde tomaatjes blijken een schot in de roos. Gelijk ook maar zelf mayonaise gemaakt en op smaak gebracht met wat knoflook. Mijn ultieme BLT was geboren. Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik!

Sandwich BLT - Brood belegt met krokante bacon, knapperige sla en ovengedroogde tomaat. Ongelooflijk lekker en met recht een klassieker!

Sandwich BLT

Brood belegt met krokante bacon, knapperige sla en ovengedroogde tomaat. Ongelooflijk lekker en met recht een klassieker!
Hoeveelheid 2 sandwiches

Ingrediënten

  • 4 sneden brood
  • 6 plakken bacon
  • 2 trostomaten
  • 3 lepels goede mayonaise, home made is natuurlijk het lekkerst
  • 1 teentje knoflook
  • paar bladen verse ijsbergsla
  • paar takjes verse tijm
  • dikke balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de garnering:

  • 2 mooie prikkers

Aan de slag

Voor de ovengeroosterde tomaat:

  1. Snij de tomaten in plakken en leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat.
  2. Druppel wat olie en balsamicoazijn over de tomaat en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de takjes tijm over de tomaat en schuif de bakplaat in een op 130ºC hete lucht voorverwarmde oven.

  3. Haal na een uur de tomaat uit de oven, verwijder de tijm en laat afkoelen.

Voor de BLT:

  1. Breng de mayonaise op smaak met geperste knoflook.
  2. Bak de bacon krokant en bruin en laat uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
  3. Toast de sneden brood lichtjes en besmeer royaal met mayonaise.
  4. Beleg 2 sneden brood met ijsbergsla, 1 plak bacon, plakjes tomaat en nog eens 2 plakken bacon. Leg de overgebleven 2 sneden brood schuin op de BLT's en steek er een mooie prikker door.

    Eet smakelijk!

Geef een reactie