Salmon melt
Wat is een melt sandwich?
Melt sandwiches zijn (gegrilde) boterhammen die rijk zijn belegd met een romige vis- of vleessalade en afgetopt met gesmolten kaas. De kaas wordt veelal gegratineerd onder de grill tot het goed gesmolten is.
In plaats van een sandwich of boterham kan je ook toast of crackers gebruiken of je maakt er een tosti van. Ei-broodjes zijn een lekkere variatie op de traditionele melt sandwiches.
Wat is salmon melt?
De basis van een salmon melt sandwich is een romige zalmsalade. Maak met gerookte zalm, verse zalm of zalm uit blik een lekkere salade en schep op een boterham of stuk toast. Bestrooi met geraspte kaas en smelt onder de grill. Echt zo lekker!
Voor de lekkerste zalmsalade gebruik je een blikje roze Alaska zalm van Fish Tales. Heerlijke zalm en je weet zeker dat de vis duurzaam gevangen is. Vis van Fish Tales heeft altijd het MSC keurmerk. Wist je dat het MSC keurmerk geldt voor wilde vis en het ASC keurmerk voor kweekvis? Lees mijn artikel over duurzame vis voor meer informatie over de keurmerken.
Wat is het verschil tussen salmon melt en tuna melt?
Het belangrijkste verschil zit ‘m in de gebruikte vis. Tuna melt heeft tonijnsalade als basis, salmon melt zalm. Naast de gebruikte vissoort kan je natuurlijk ook volop variëren met de smaakmakers in de vissalade.
De salmon melt van vandaag maak ik op smaak met mayonaise, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, een snufje chilivlokken en verse peterselie.
Salmon melt sandwich
Ingrediënten:
- 1 blikje roze Alaska zalm, uitgelekt
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- snuf chilivlokken
- verse peterselie, gehakt
Voor de toast:
- boterhammen
- mayonaise
Voor de topping en garnering:
- kaas, geraspt
- paprikapoeder
- verse peterselie
Keukengerei:
- koekenpan
- oven
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Meng voor de zalmsalade de zalm, mayonaise, zongedroogde tomaatjes en kappertjes door elkaar. Voeg naar smaak peterselie en chilivlokken toe.
- Besmeer de boterhammen aan beide zijden in met mayonaise en bak in een koekenpan krokant.
- Beleg de getoaste boterhammen met zalmsalade en top royaal af met geraspte kaas. Bestrooi met wat paprikapoeder en plaats onder een hete grill tot de kaas gesmolten is. Garneer met wat peterselie en serveer direct.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!