Salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes, balsamicostroop en Parmezaanse kaas - Kleurrijke en smaakvolle salade. Door de tomaatjes op lage temperatuur in de oven te drogen krijgen ze extra smaak.

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

Kleurrijke en smaakvolle salade. Door de tomaatjes op lage temperatuur in de oven te drogen krijgen ze extra smaak.
Direct naar het recept

De salade van vandaag is spontaan ontstaan toen ik laatst mijn koelkast opruimde. Ik kwam een zakje rucola tegen en zag ook nog een restje Parmezaanse kaas liggen. Snacktomaatjes en pijnboompitjes heb ik standaard op voorraad. Een lekkere balsamicostroop voor erover was zo gemaakt. Om de tomaatjes extra smaak te geven heb ik ze een klein uurtje in de oven gedroogd. Net genoeg om de smaak te versterken en een deel van het vocht te laten verdampen zonder ze helemaal uit te drogen.

Salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes, balsamicostroop en Parmezaanse kaas - Kleurrijke en smaakvolle salade. Door de tomaatjes op lage temperatuur in de oven te drogen krijgen ze extra smaak.

Salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes, balsamicostroop en Parmezaanse kaa

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

 • 200 gr Tommies en/of snacktomaatjes
 • 100 gr rucola
 • 20 gr pijnboompitjes
 • 20 gr Parmigiano Reggiano schilfers
 • balsamicostroop
 • balsamicoazijn
 • olijfolie
 • zout

Aan de slag:

 • Snij de tomaatjes doormidden, leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat, bestrooi met wat zout en druppel er wat de olijfolie en balsamicoazijn over. Hussel de tomaatjes een beetje door elkaar en schuif de bakplaat in een op 130ºC conventioneel voorverwarmde oven. Haal na 50 minuten de tomaatjes uit de oven en laat afkoelen.
 • Rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin en laat afkoelen.
 • Leg de rucola op en bord of schaal, verdeel de tomaatjes erover en drizzle er lekker wat balsamicostroop over. Bestrooi met pijnboompitjes en Parmezaan schilfers.
  Eet smakelijk!

Tips:

Ik serveer de salade doorgaans niet in een schaal maar maak het gelijk op twee borden op. Je zet het dan zo op tafel, mandje brood en wat smeersels erbij en met z’n tweetjes hebben we er een heerlijke maaltijd aan.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

4,50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
4 reacties

 1. Benji H schreef:

  Wowfactor en heel verstandig de balsoamico siroop apart in beeldig kanneke bijgezet i.g.v. wel/niet erover schenken. Wat een treat met bruinig knapperend pijnboompetten. Doen hoor piepels. tx

  1. Thanks. Ja precies, wel zo fijn als iedereen zelf kan bepalen hoeveel balsamico stroop ze over de salade willen.

 2. Erg lekker en makkelijk te maken. Balsamicostroop had ik niet maar heb het ook niet gemist.

  1. Wat goed om te horen. Ik heb ook lang niet altijd balsamicostroop staan. Soms gebruik ik dan wat balsamico azijn, soms helemaal niets. Smaakt inderdaad ook goed.