Header Overetengesproken.nl
Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

met Geen reacties
4K Shares

De salade van vandaag is spontaan ontstaan toen ik laatst mijn koelkast opruimde. Ik kwam een zakje rucola tegen en zag ook nog een restje Parmezaanse kaas liggen. Snacktomaatjes en pijnboompitjes heb ik standaard op voorraad. Een lekkere balsamicostroop voor erover was zo gemaakt. Om de tomaatjes extra smaak te geven heb ik ze een klein uurtje in de oven gedroogd. Net genoeg om de smaak te versterken en een deel van het vocht te laten verdampen zonder ze helemaal uit te drogen.

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas - Kleurrijke en smaakvolle salade. Extra lekker door huisgedroogde tomaatjes en een drizzle baslamicostroop.

Salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes, balsamicostroop en Parmezaanse kaa

Kleurrijke en smaakvolle salade. Door de tomaatjes op lage temperatuur in de oven te drogen krijgen ze extra smaak.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr Tommies en/of snacktomaatjes
  • 100 gr rucola
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 20 gr Parmigiano Reggiano schilfers
  • balsamicostroop
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zout

Aan de slag

  1. Snij de tomaatjes doormidden, leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat, bestrooi met wat zout en druppel er wat de olijfolie en balsamicoazijn over. Hussel de tomaatjes een beetje door elkaar en schuif de bakplaat in een op 130ºC conventioneel voorverwarmde oven. Haal na 50 minuten de tomaatjes uit de oven en laat afkoelen.
  2. Rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin en laat afkoelen.
  3. Leg de rucola op en bord of schaal, verdeel de tomaatjes erover en drizzle er lekker wat balsamicostroop over. Bestrooi met pijnboompitjes en Parmezaan schilfers.

    Eet smakelijk!

Tips

Ik serveer de salade doorgaans niet in een schaal maar maak het gelijk op twee borden op. Je zet het dan zo op tafel, mandje brood en wat smeersels erbij en met z’n tweetjes hebben we er een heerlijke maaltijd aan.

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering