Header Overetengesproken.nl
Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

 |  Geen reacties
175 Shares

Van salades krijg ik nooit genoeg. Het is gezond, lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Gevulder, minder gevuld, zoet of juist hartig, netjes opgemaakt of juist heel losjes geserveerd. Vandaag kies ik voor een salade met gegrilde groenten, een caesar dressing en kaas flakes. Hartig door de dressing en kaas flakes en goed gevuld met aubergine, courgette, tomaatjes en pijnboompitjes.

Waarom ik kaas flakes gebruik? Die geven net iets meer smaak dan geraspte kaas en ogen eleganter dan plakjes kaas. Natuurlijk kan je de flakes zelf maken met een kaasschaaf of aardappelmesje maar je kan ze ook kant en klaar kopen. Voor de salade van vandaag gebruikte ik Beemster flakes oud. Voorheen maakte ik de flakes zelf van een blok Beemster oud maar sinds kort kan je Beemster flakes in de smaken belegen en oud in verpakkingen van 80 gr kant en klaar kopen in de supermarkt. Scheelt een hoop gefröbel, ideaal! In de salade van vandaag gebruik ik oude flakes. Die geven net even iets meer pit en smaak aan de salade dan de belegen variant.

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes - Gezonde en voedzame salade. Geef er wat brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

Gezonde en voedzame salade. Geef er wat brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • handje trostomaatjes
  • 75 gr gemengde salade
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • Beemster flakes oud
  • zout
  • olie

Voor de caesar dressing:

  • 2 eetlepels goede of homemade mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ruime eetlepel Beemster flakes oud
  • paar druppels worcestershire sauce
  • paar druppels citroensap

Aan de slag

  1. Snij de tomaatjes doormidden, leg in een ovenschaal, besprenkel met wat olie en strooi er wat zout over. Plaats de schaal in een op 100ºC hete lucht voorverwarmde oven en laat 45 minuten drogen.

    Tip: Naar smaak kan je de tomaatjes langer of juist korter laten drogen.

  2. Maak de caesar dressing door alle ingrediënten in een hakmolentje of blender te doen en te pureren tot een gladde dressing. Vind je de dressing te dik? Voeg dan voorzichtig wat druppels heet water toe en mix goed. Herhaal tot je de gewenste dikte hebt.

  3. Snij de courgette en aubergine in plakjes, besmeer licht met olie en grill in een grillpan. Als de plakjes gaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier om het vrijkomende vocht op te nemen. Snij de afgekoelde plakjes groente in kleinere stukjes en bewaar tot gebruik.

    Tip: Voor meer smaak kan je de groente vooraf bestrooien met wat zout en/of kruiden. Zelf doe ik dat niet.

  4. Leg de salade op een schaal, hussel er de gegrilde groenten door en drizzle er caesar dressing over. Leg de tomaatjes erbij, strooi de pijnboompitjes en de kaas flakes erover.
  5. Eet smakelijk!
Dit recept bevat een toegestuurd product (Beemster flakes).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie