Header Overetengesproken.nl
Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

met Geen reacties
270 Shares

Van salades krijg ik nooit genoeg. Het is gezond, lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Meer of minder gevuld, zoet of juist hartig, netjes opgemaakt of juist heel losjes geserveerd. Vandaag kies ik voor een salade met gegrilde groenten, een caesar dressing en kaas flakes. Hartig door de dressing en kaas flakes en goed gevuld met aubergine, courgette, tomaatjes en pijnboompitjes.

Waarom ik kaas flakes gebruik? Die geven net iets meer smaak dan geraspte kaas en ogen eleganter dan plakjes kaas. Kaas flakes maak je heel eenvoudig met een kaasschaaf of aardappelmesje. Voor de salade van vandaag maakte ik flakes van oude Beemster kaas. Oude kaas geeft net even iets meer pit en smaak aan de salade dan belegen.

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes - Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • handje trostomaatjes
  • 75 gr gemengde salade
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • stuk Beemster kaas, oud
  • zout
  • olie

Voor de caesar dressing:

  • 2 eetlepels goede of homemade mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ruime eetlepel Beemster flakes oud
  • paar druppels worcestershire sauce
  • paar druppels citroensap

Aan de slag

  1. Snij de tomaatjes doormidden, leg in een ovenschaal, besprenkel met wat olie en strooi er wat zout over. Plaats de schaal in een op 100ºC hete lucht voorverwarmde oven en laat 45 minuten drogen.

    Tip: Naar smaak kan je de tomaatjes langer of juist korter laten drogen.

  2. Maak de caesar dressing door alle ingrediënten in een hakmolentje of blender te doen en te pureren tot een gladde dressing. Vind je de dressing te dik? Voeg dan voorzichtig wat druppels heet water toe en mix goed. Herhaal tot je de gewenste dikte hebt.

  3. Snij de courgette en aubergine in plakjes, besmeer licht met olie en grill in een grillpan. Als de plakjes gaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier om het vrijkomende vocht op te nemen. Snij de afgekoelde plakjes groente in kleinere stukjes en bewaar tot gebruik.

    Tip: Voor meer smaak kan je de groente vooraf bestrooien met wat zout en/of kruiden. Zelf doe ik dat niet.

  4. Snij/rasp een schaaltjes flakes van een blok oude Beemster kaas.

  5. Leg de salade op een schaal, hussel er de gegrilde groenten door en drizzle er caesar dressing over. Leg de tomaatjes erbij, strooi de pijnboompitjes en de kaas flakes erover.
  6. Eet smakelijk!

Dit recept bevat een toegestuurd product (Beemster flakes).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering