Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes - Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.
Direct naar het recept

Van salades krijg ik nooit genoeg. Het is gezond, lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Meer of minder gevuld, zoet of juist hartig, netjes opgemaakt of juist heel losjes geserveerd. Vandaag kies ik voor een salade met gegrilde groenten, een caesar dressing en kaas flakes. Hartig door de dressing en kaas flakes en goed gevuld met aubergine, courgette, tomaatjes en pijnboompitjes.

Waarom ik kaas flakes gebruik? Die geven net iets meer smaak dan geraspte kaas en ogen eleganter dan plakjes kaas. Kaas flakes maak je heel eenvoudig met een kaasschaaf of aardappelmesje. Voor de salade van vandaag maakte ik flakes van oude Beemster kaas. Oude kaas geeft net even iets meer pit en smaak aan de salade dan belegen.

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes - Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • handje trostomaatjes
  • 75 gr gemengde salade
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • stuk Beemster kaas, oud
  • zout
  • olie

Voor de caesar dressing:

  • 2 eetlepels goede of homemade mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ruime eetlepel Beemster flakes oud
  • paar druppels worcestershire sauce
  • paar druppels citroensap
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Snij de tomaatjes doormidden, leg in een ovenschaal, besprenkel met wat olie en strooi er wat zout over. Plaats de schaal in een op 100ºC hete lucht voorverwarmde oven en laat 45 minuten drogen.
    Tip: Naar smaak kan je de tomaatjes langer of juist korter laten drogen.
  • Maak de caesar dressing door alle ingrediënten in een hakmolentje of blender te doen en te pureren tot een gladde dressing. Vind je de dressing te dik? Voeg dan voorzichtig wat druppels heet water toe en mix goed. Herhaal tot je de gewenste dikte hebt.
  • Snij de courgette en aubergine in plakjes, besmeer licht met olie en grill in een grillpan. Als de plakjes gaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier om het vrijkomende vocht op te nemen. Snij de afgekoelde plakjes groente in kleinere stukjes en bewaar tot gebruik.
    Tip: Voor meer smaak kan je de groente vooraf bestrooien met wat zout en/of kruiden. Zelf doe ik dat niet.
  • Snij/rasp een schaaltjes flakes van een blok oude Beemster kaas.
  • Leg de salade op een schaal, hussel er de gegrilde groenten door en drizzle er caesar dressing over. Leg de tomaatjes erbij, strooi de pijnboompitjes en de kaas flakes erover.
  • Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept