Header Overetengesproken.nl
Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie

 |  Geen reacties
7 Shares

Soms heb je teveel gekookt en hou je wat over. Weggooien is zonde dus zo af en toe staan er kliekjes op tafel. En daar ontstaan nog weleens de lekkerste gerechten uit. Zo ook deze salade met pompoen en geitenkaas brie.

Afgelopen weekend kwamen mijn ouders bij ons eten en maakte ik pompoen met halloumi, yoghurt en munt. Ik had teveel gemaakt dus afgelopen week maakte ik de kliekjes op. Van de overgebleven rijst maakte ik rijstebrij en met de pompoen maakte ik een heerlijke herfstsalade. Toevallig had ik de week ervoor Alphenaer geitenkaas brie met fenegriek* toegestuurd gekregen en dat leek me wel een lekkere combi. De pompoen is namelijk op smaak gebracht met vadouvan kruiden en daar zit ook fenegriek in. Ik maakte er een dressing bij met acacia honing van Melvita en tjonge, wat was dat een schot in de roos. En dus deel ik vandaag het recept met jullie.

*Alphenaer geitenkaas brie met fenegriek is verkrijgbaar bij AH.

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie - Goed vullende herfstsalade. De vadouvan kruiden combineren heerlijk met de pompoen en geitenkaas brie.

Salade met pompoen en geitenkaas brie

Goed vullende herfstsalade. De vadouvan kruiden combineren heerlijk met de pompoen en geitenkaas brie.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 250 gr (fles)pompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • 100 gr Alphenaer geitenkaas brie met fenegriek
  • 50 gr bulgur
  • 3 gr vadouvan kruiden
  • 1 kleine ui, in partjes
  • 1 kleine teen knoflook
  • sinaasappelsap
  • gemengde sla
  • bouillon
  • olijfolie
  • zout

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel (acacia) honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf zout

Aan de slag

  1. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak daarin de blokjes pompoen. Schep zo nu en dan om. Als de pompoen zacht begint te worden voeg je de ui, knoflook, vadouvan kruiden, een snufje zout en een scheut sinaasappelsap toe. Meng goed en laat in 5-10 minuten beetgaar worden, het sap is dan verdampt/opgenomen door de groente. Zet apart en laat afkoelen.

  2. Meet in een maatbeker het volume van de bulgur en breng een dubbele hoeveelheid bouillon aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Roer de bulgur los en laat afkoelen.

  3. Klop van de witte wijnazijn, honing, zout en olijfolie een dressing.

  4. Schik de sla op 2 borden, verdeel de bulgur erover en schep er lekker wat dressing over. Verdeel de pompoen over de salades en maak af met plakjes geitenkaas brie.

    Eet smakelijk!

Dit recept bevat toegestuurde producten (Melvita acacia honing en Alphenaer geitenkaas brie met fenegriek).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief