Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie - Goed vullende maaltijdsalade. De vadouvan kruiden combineren heerlijk met de pompoen en geitenkaas brie.

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie

Goed vullende maaltijdsalade. De vadouvan kruiden combineren heerlijk met de pompoen en geitenkaas brie.
Direct naar het recept

Soms heb je teveel gekookt en hou je wat over. Weggooien is zonde dus zo af en toe staan er kliekjes op tafel. En daar ontstaan nog weleens de lekkerste gerechten uit. Zo ook deze salade met pompoen en geitenkaas brie.

Afgelopen weekend kwamen mijn ouders bij ons eten en maakte ik pompoen met halloumi, yoghurt en munt. Ik had teveel gemaakt dus afgelopen week maakte ik de kliekjes op. Van de overgebleven rijst maakte ik rijstebrij en met de pompoen maakte ik een heerlijke salade.

De pompoen was op smaak gebracht met vadouvan. Daar zit onder andere fenegriek in. Het toeval wilde dat ik de week ervoor Alphenaer geitenkaas brie met fenegriek toegestuurd had gekregen. Het leek me wel een lekkere combi. Samen met een dressing gezoet met Melvita acacia honing bleek het een schot in de roos. Ik schreef het recept gelijk voor jullie uit. Want echt, deze salade wil je op tafel zetten.

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie - Goed vullende maaltijdsalade. De vadouvan kruiden combineren heerlijk met de pompoen en geitenkaas brie.

Salade met pompoen en geitenkaas brie

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

Voor de salade:

  • 250 gr (fles)pompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • 100 gr Alphenaer geitenkaas brie met fenegriek
  • 50 gr bulgur
  • 3 gr vadouvan kruiden
  • 1 kleine ui, i, in partjes
  • 1 kleine teen knoflook
  • sinaasappelsap
  • gemengde sla
  • bouillon
  • olijfolie
  • zout

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel (acacia) honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf zout
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak daarin de blokjes pompoen. Schep zo nu en dan om. Als de pompoen zacht begint te worden voeg je de ui, knoflook, vadouvan kruiden, een snufje zout en een scheut sinaasappelsap toe. Meng goed en laat in 5-10 minuten beetgaar worden, het sap is dan verdampt/opgenomen door de groente. Zet apart en laat afkoelen.
  • Meet in een maatbeker het volume van de bulgur en breng een dubbele hoeveelheid bouillon aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Roer de bulgur los en laat afkoelen.
  • Klop van de witte wijnazijn, honing, zout en olijfolie een dressing.
  • Schik de sla op 2 borden, verdeel de bulgur erover en schep er lekker wat dressing over. Verdeel de pompoen over de salades en maak af met plakjes geitenkaas brie.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Kan je geen geitenbrie met fenegriek vinden gebruik dan naturel geitenbrie of eventueel gewone brie.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Dit recept bevat toegestuurde producten (honing en geitenkaas brie).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept