Salade met peer, Danish blue en pecannoten - Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.

Salade met peer, Danish blue en pecannoten

Direct naar het recept Bewaren
Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.

Pittige Danish blue met pecannoten en stukjes peer is een heerlijke combinatie. Samen met wat salade en een handje gedroogde cranberries zet je in een handomdraai een rijke herfstsalade op tafel. Wij eten ‘m graag met een soepje of een stuk pizza erbij.

Salade met peer, Danish blue en pecannoten - Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.

Salade met peer, Danish blue en pecannoten

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 150 gr gemengde salade
  • 75-100 gr Danish blue
  • 1 rijpe peer
  • handje pecannoten
  • handje cranberries
  • balsamico siroop (crema de balsamico)

Aan de slag:

  • Doe de sla in een schaal, brokkel de Danish blue erover en verdeel de pecan en cranberries over de salade.
  • Was de peer, snij doormidden, verwijder het klokhuis en snij in dunnen plakjes. Steek de plakjes her en der in de salade.
  • Drizzle lekker wat balsamico siroop over de salade en serveer.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Wist je dat je balsamico siroop of crema de balsamico zelf kan maken? Bekijk mijn recept voor balsamicostroop en probeer het eens.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4,50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




6 reacties

  1. Marianne schreef:

    Dit heerlijke recept heb ik al vaker gemaakt. Zelf karamelliseer ik de pecannoten eerst en laat ze afkoelen. Het geeft een extra bite aan de salade.

  2. Marianne schreef:

    Hoi Mariëtte,
    Zelf karamelliseer ik de pecannoten voor ik ze in de salade doe. Heel lekker.

    1. Op zich hoef je de zalm niet eerst af te spoelen. Omdat er regelmatig nog wat losse schubben aan de zalm plakken doe ik het wel. Vind het ook net even wat frisser, het is maar net wat je zelf prettig vindt.