Salade met peer, Danish blue en pecannoten - Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.

Salade met peer, Danish blue en pecannoten

Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.
Direct naar het recept

Deze salade met peer, Danish blue en pecannoten is super simpel om te maken en staat zo op tafel. Door de nadrukkelijke smaken van de blauwschimmel kaas en noten is het een heerlijk volle salade. De peer maakt het vervolgens helemaal af door de smaken te verbinden. Samen met de noten geeft de peer de salade ook een fijne herfstige tint vind ik altijd. Wij eten ‘m graag met een soepje of een stuk pizza erbij.

De balsamico siroop of crema de balsamico kan je prima zelf maken. Deze keer maakte ik het me gemakkelijk en gebruikte een flesje biologische Mazzetti Aceto balsamico di Modena (te koop bij AH). Doorgaans is balsamico siroop flink gezoet, in mijn recept gebruik ik al flink minder dan gebruikelijk maar dit flesje is volledig ongezoet. In eerste instantie smaakt het dus zuurder dan je gewend bent. Samen met de zoete peer en cranberries en de stevige smaak van de blauwe kaas combineert het echter fantastisch en geeft het extra diepte aan de smaken.

Salade met peer, Danish blue en pecannoten - Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.

Salade met peer, Danish blue en pecannoten

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 150 gr gemengde salade
  • 75-100 gr Danish blue
  • 1 rijpe peer
  • handje pecannoten
  • handje cranberries
  • balsamico siroop (crema de balsamico)

Aan de slag:

  • Doe de sla in een schaal, brokkel de Danish blue erover en verdeel de pecan en cranberries over de salade.
  • Was de peer, snij doormidden, verwijder het klokhuis en snij in dunnen plakjes. Steek de plakjes her en der in de salade.
  • Drizzle lekker wat balsamico siroop over de salade en serveer.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat een toegestuurd product (balsamico siroop).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

4,50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




6 reacties

  1. Marianne schreef:

    Dit heerlijke recept heb ik al vaker gemaakt. Zelf karamelliseer ik de pecannoten eerst en laat ze afkoelen. Het geeft een extra bite aan de salade.

  2. Marianne schreef:

    Hoi Mariëtte,
    Zelf karamelliseer ik de pecannoten voor ik ze in de salade doe. Heel lekker.

    1. Op zich hoef je de zalm niet eerst af te spoelen. Omdat er regelmatig nog wat losse schubben aan de zalm plakken doe ik het wel. Vind het ook net even wat frisser, het is maar net wat je zelf prettig vindt.