Salade met peer, Danish blue en pecannoten
Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.
Direct naar het recept
Deze salade met peer, Danish blue en pecannoten is super simpel om te maken en staat zo op tafel. Door de pittige smaak van de blauwschimmel kaas is het een heerlijk volle salade.
De zoete smaak van de peer verbindt de smaken en maakt het helemaal af. Samen met de noten een heerlijke herfst salade. Wij eten ‘m graag met een soepje of een stuk pizza erbij.
Salade met peer, Danish blue en pecannoten
Ingrediënten:
- 150 gr gemengde salade
- 75-100 gr Danish blue
- 1 rijpe peer
- handje pecannoten
- handje cranberries
- balsamico siroop (crema de balsamico)
Aan de slag:
- Doe de sla in een schaal, brokkel de Danish blue erover en verdeel de pecan en cranberries over de salade.
- Was de peer, snij doormidden, verwijder het klokhuis en snij in dunnen plakjes. Steek de plakjes her en der in de salade.
- Drizzle lekker wat balsamico siroop over de salade en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Wist je dat je balsamico siroop of crema de balsamico zelf kan maken? Bekijk mijn recept voor balsamicostroop en probeer het eens.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit heerlijke recept heb ik al vaker gemaakt. Zelf karamelliseer ik de pecannoten eerst en laat ze afkoelen. Het geeft een extra bite aan de salade.
Ohhh, wat een goed idee. Dank voor de tip!
Hoi Mariëtte,
Zelf karamelliseer ik de pecannoten voor ik ze in de salade doe. Heel lekker.
Wat een goed idee, geeft nog meer smaak aan de salade. Dank voor de tip.
Waarom zalm afspoelen. ?doe ik nooit
Op zich hoef je de zalm niet eerst af te spoelen. Omdat er regelmatig nog wat losse schubben aan de zalm plakken doe ik het wel. Vind het ook net even wat frisser, het is maar net wat je zelf prettig vindt.