Header Overetengesproken.nl
Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta

Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta

 |  2 reacties
46 Shares

Salades zijn wat mij betreft altijd een goed idee. Wij eten ze graag als lunch of avondmaaltijd. Afhankelijk van de vulling serveer ik er wat vers brood of toast met een smeersel bij. Easy does it. Deze salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta is overigens bij toeval ontstaan.

Een paar dagen eerder hadden we gegrilde asperges met feta gegeten. Omdat ik nog wat aspergetips overhad -zonde om weg te gooien natuurlijk- dook ik mijn koelkast in. En daar trof ik een half zakje rucola en een aangebroken verpakking serranoham aan. Toevallig had ik ook een kuipje ricotta staan en zo bedacht ik deze salade. Beemster kaas, pijnboompitten en citroen heb ik altijd liggen, ik hoefde dus geen boodschappen meer te doen… Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze salade als wij hebben gedaan.

Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta - Heerlijke salade vol knapperige groenten met de hartige bite van serranoham en kaas.

Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta - Heerlijke salade vol knapperige groenten met de hartige bite van serranoham en kaas.
5 van 1 stem
Print dit recept

Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta

Heerlijke salade vol knapperige groenten met de hartige bite van serranoham en kaas.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • gr groene aspergetips
  • 4 plakken serranoham, ± 55 gr
  • 2 plakken Beemster belegen (30+) kaas, 50 gr
  • 50 gr rucola
  • gr ricotta
  • handje pijnboompitten
  • zeste van 1 citroen
  • olijfolie

Aan de slag

  1. Snij de kaas in stukjes en rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de pijnboompitjes afkoelen.
  2. Roer de ricotta los met de citroenzeste.
  3. Snij van de onderzijde van de asperges een dun plakje af, hussel ze door wat olijfolie en grill in porties in een grillpan. Als de asperges klaar zijn grill je de plakken serranoham.
  4. Leg de gegrilde asperges samen met de rucola in een schaal, hussel door elkaar en verdeel de serranoham en stukjes Beemster kaas erover. Schep lekker wat dotten ricotta op de salade en strooi er tot slot de pijnboompitjes over heen.

    Eet smakelijk!


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

2 Reacties

  1. Ans Senf-Blok
    | Beantwoorden

    Lekker zo’n salade, ben dol op groene asperges en eet ze vaak.
    Dank voor het delen!
    Sterkte en beterschap met je rug😘

    Fijn weekend,
    Ans

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Dank je wel! Sinds afgelopen weekend gaat het gelukkig beter met mijn rug en kan ik langzaam weer wat activiteiten oppakken. Wat betreft deze salade: die hoop ik ook snel weer op tafel te zetten want inderdaad, erg lekker!

Geef een reactie