Rundvlees mini-pie - Hartige taartjes van krokant bladerdeeg met een rijke vulling van stoofvlees, rode wijn, champignons, uitgebakken spekjes en ui.

Rundvlees mini-pie

Hartige taartjes van krokant bladerdeeg met een rijke vulling van stoofvlees, rode wijn, champignons, uitgebakken spekjes en ui.
Direct naar het recept

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees met spruitjes, daarna maakte in rundvlees mini-pies met rode kool en van het vlees dat over was maakte ik nog een huzarensalade. Liever wat meer gespreid genieten van het stoofvlees? Vries het vlees dan samen met het stoofvocht in porties in en haal de avond voor gebruik uit de vriezer en laat in de koelkast rustig ontdooien.

Vlees pie kom je in twee varianten tegen. De vulling is geheel verpakt in heerlijk korstdeeg of de vulling zit in een ovenschaal verstopt onder een deksel van korstdeeg. Voor de tweede variant mag de vulling meer vocht of saus bevatten dan voor de korstdeeg pakketjes. Ik vind de eerste variant het lekkerst dus de rundvlees mini-pie van vandaag zijn kleine hartige taartjes geworden. Maar je kan het jezelf natuurlijk ook makkelijker maken en er een ovenschotel onder een dakje van bladerdeeg van maken. Aan jou de keuze.

Rundvlees mini-pie - Hartige taartjes van krokant bladerdeeg met een rijke vulling van stoofvlees, rode wijn, champignons, uitgebakken spekjes en ui.

Rundvlees mini-pie

Geef je waardering
Hoeveelheid: 6 mini pies

Ingrediënten: 

  • 150 gr bereid stoofvlees
  • 3-4 eetlepels stoofvocht
  • 100 ml rode wijn
  • 60 gr ontbijtspek
  • 100 gr kastanje champignons
  • 1 ui, gesnipperd
  • blokje runderbouillon
  • 9 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • kruidnagelpoeder
  • maïzena
  • olijfolie
  • zout en peper

Extra benodigdheden

  • muffinblik ingevet
  • ronde uitstekers ø 9 en ø 6 cm

Aan de slag:

  • Snij het ontbijtspek in stukjes en bak krokant.
  • Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Snij ondertussen de champignons in kleine stukjes en doe bij de ui in de pan. Voeg iets zout en peper toe en laat op een zacht pitje de uien garen en de champignons slinken.
  • Schep het stoofvlees samen met het stoofvocht en de rode wijn door de uien en champignons. Laat het vleesmengsel zachtjes stoven en het vocht inkoken. Proef en breng indien nodig op smaak met wat extra kruidnagelpoeder en/of een stukje van het blokje runderbouillon. Maak met wat water een maïzena-papje en bindt er het laatste beetje vocht in het vleesmengsel mee.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en steek er 6 cirkels met ø 9 cm en 6 cirkels met ø 6 cm uit. Leg de grote cirkels in de holtes van het muffinblik, vul de 6 bakjes met het vleesmengsel en dek af met de de kleine cirkels bladerdeeg. Druk de deksels goed op de bakjes, gebruik daar eventueel een vork bij. Klop het ei los met wat zout en bestrijk er het bladerdeeg mee. Maak in het midden een gaatje zodat lucht en stoom kunnen ontsnappen en kerf eventueel met een schept mes een patroon in de dekseltjes. Zet de rundvlees mini-pies in het midden van een op 200°C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de temperatuur terug naar 180°C en bak in nog eens 25 minuten gaar en bruin.
  • Haal de rundvlees mini-pies uit het muffinblik, zet op een bord of schaal en serveer warm.
    Eet smakelijk!

Tips:

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept