Rucolapesto - Door de rucola, walnoten en walnootolie heeft deze pesto een heerlijke notensmaak. Mooie variant op de klassieke pesto.

Rucolapesto

Door de rucola, walnoten en walnootolie heeft deze pesto een heerlijke notensmaak. Mooie variant op de klassieke pesto.
Direct naar het recept

De klassieke pesto is gemaakt van basilicum, pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Maar daar kan je natuurlijk vele variaties op bedenken. Bijvoorbeeld met koriander, peterselie, zongedroogde tomaatjes of geroosterde paprika. Maar je kan ook andere nootjes, kaas of olie gebruiken. Vandaag heb ik een lekker rucolapesto voor je. Door de rucola, walnoten en walnootolie heeft deze pesto een heerlijke notensmaak.

Misschien nog wel even leuk om te vermelden. Van origine wordt een pesto gemaakt door de ingrediënten in een vijzel fijn te malen, wrijven of stampen tot een zachte saus. De naam pesto is afgeleid van het italiaanse werkwoord pestare wat (fijn)stampen betekent. Hoewel pesto tegenwoordig synoniem is voor de klassieke groene pesto (alla Genovese) is het dus eigenlijk de algemene benaming voor een in de vijzel gestampte saus.

Rucolapesto - Door de rucola, walnoten en walnootolie heeft deze pesto een heerlijke notensmaak. Mooie variant op de klassieke pesto.

Rucolapesto

Geef je waardering

Ingrediënten: 

  • 20 gr rucola
  • 25 gr gepelde walnoot
  • 35 gr Parmezaanse kaas, grof gesneden
  • 1 teen knoflook
  • zeezout, snuf peper
  • walnootolie
  • hakmolen van staafmixer
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Doe walnoten samen met de Parmezaanse kaas in de hakmolen van je staafmixer
  • Pel de knoflooktenen, hak in stukjes, doe ook in de hakmolen en draai tot een grof mengsel.
  • Voeg nu de rucola toe, schenk er flink wat walnootolie bij en draai tot een mooie pesto. Afhankelijk hoe je de pesto gaat gebruiken kan je kiezen voor een grovere, fijnere, dikkere of juist dunnere pesto.
  • Proef en breng de rucolapesto op smaak met zeezout, snuf versgemalen peper en eventueel extra walnootolie.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Net als voor basilicum pesto geldt: voeg de rucola echt pas als laatste toe en hak/maal niet te lang. Hak je de blaadjes te lang dan krijgt je pesto een licht bittere smaak.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept