Roti met kip en ei
Roti, Michel heeft regelmatig gevraagd wanneer ik het nou eindelijk eens zelf ga maken. Eerlijk gezegd zag ik er altijd tegenop. Leek me ingewikkeld en wist eigenlijk ook niet welke kruiden ik het beste kon gebruiken. Ik schoof het steeds voor me uit. Tot ik de koe bij de horens greep. Ik heb me ingelezen en mijn eerste zelfgemaakte roti met kip, ei en haricots verts was een feit. We vonden het zo lekker dat ik het recept voor je heb uitgewerkt.
Roti kan je op vele manieren maken. De basis is altijd een saus gemaakt van een goede kerrie masala (of massala) met tenminste komijn, koriander, mosterdzaad, fenegriek en kurkuma erin. De saus is gevuld met ui, knoflook, vlees, vis, tofu, aardappels en/of ei. Erbij wordt kousenband en platbrood gegeten. Elke Surinaamse familie heeft zo z’n eigen recept. Gebruik dus vooral wat je zelf lekker vindt en pas naar eigen smaak en inzicht onderstaand recept aan. Kan je geen kousenband krijgen gebruik dan sperziebonen of haricots verts.
Wist je overigens dat roti niet de naam van het gerecht is maar de naam voor het platbrood dat erbij wordt geserveerd? Als je echt wilt uitpakken kan je de roti (het platbrood dus) ook nog zelf bakken. Schijnt erg lekker te zijn!
Roti met kip en ei
Ingrediënten:
- 350 gr kipdijfilet
- 250 gr vastkokende aardappels, geschild
- 350 gr haricots verts
- 2 eieren, hardgekookt
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels roti kip massala, naar smaak, Faja Lobi
- ½ theelepel trassi trafasie, Faja Lobi
- 2-4 vellen roti, Faja Lobi
- kippenbouillon, blokje
- olijfolie
- zout
Aan de slag:
- Fruit ⅓ deel van de ui met ⅓ van de knoflook en een eetlepel roti kip massala in wat olie tot alles lekker begint te ruiken. Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom aan. Schep op een bord en herhaal met de helft van de overgebleven ui en knoflook, opnieuw een eetlepel roti kip massala en bak ditmaal de aardappels aan. Als de aardappels lekker zijn aangebakken doe je het kipmengsel terug in de pan, schenk er wat kippenbouillon bij en voeg de trassi trafasie toe. Laat zachtjes stoven tot alles bijna gaar is. Het is lekker als de saus een beetje inkookt maar het moet ook zeker niet te droog en dik worden. Hou de saus dus in de gaten en voeg steeds een beetje water of kippenbouillon toe.
- Als de kip en de aardappels vrijwel gaar zijn proef je de saus, breng indien nodig op smaak met wat zout en leg de eieren in de saus om mee te warmen.
- Fruit nu in een koekenpan de overgebleven ui en knoflook in een scheutje olie tot de geuren vrijkomen, bak de haricots verts even mee en schep er een paar lepels saus van de kip en aardappels bij. Voeg wat extra water toe en smoor gaar.
- Warm ondertussen de roti op volgens de gebruiksaanwijzing.
- Serveer de saus gevuld met kip, aardappels en eieren samen met de haricits verts en geef er de warme roti bij.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Kan je geen kousenband krijgen gebruik dan sperziebonen of haricots verts.
- Lekker met een schaaltje zuurgoed erbij.
- Ik gebruikte kruiden en roti van Faja Lobi maar je kunt natuurlijk ook andere merken gebruiken.
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Heerlijk gerecht
Dank je wel. Was zo blij toen ik een fijn recept had en zelf roti kon maken. Prima om te halen maar ik maak het toch het liefste zelf.
Laatst ook besteld bij Faya Roti in Krimpen
Ah, dat is hier vlakbij!