Header Overetengesproken.nl
Romanesco soep

Romanesco soep

 |  Geen reacties
65 Shares

In oktober ben ik met Love my Salad en een groep foodbloggers een dag naar België geweest. De dag stond volledig in het teken van biologische groente. In het Kijkje in de keuken van afgelopen maand heb je er al een en ander over kunnen lezen. Na afloop gingen we allemaal naar huis met een goed gevulde tas groente. Ik maakte daar onder meer boerenkool chips mee, pompoen met halloumi en een heerlijk verwarmende soep met prei en romanesco.

Romanesco leent zich net als bloemkool perfect om in een soep te verwerken. Gecombineerd met prei krijgt de soep een zachtgroene kleur. Geïnspireerd door dat mooie groen voegde ik lekker wat groene curry toe. Het resultaat was een heerlijke groentesoep met een Thais tintje.

Romanesco soep - Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.

Romanesco soep

Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.

Hoeveelheid 4 kommen

Ingrediënten

  • 500 gr romanesco, schoongemaakt
  • 225 gr prei, schoongemaakt
  • 100 gr kruimige aardappel, geschild
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel groene curry, kruidenmix van Jonnie Boer
  • 50 ml kokosroom
  • vissaus, naar smaak
  • fijngehakte peterselie
  • kokosvlokken
  • olie

Aan de slag

  1. Snij de romanesco, prei, en knoflook grof.
  2. Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit daarin de prei zachtjes aan. Voeg dan de knoflook en de groene curry toe. Zodra de kruiden lekker beginnen te ruiken voeg je de romanesco toe, schep alles goed door elkaar en voeg zoveel heet water toe dat alles net onder water staat. Snij de aardappel klein en voeg bij de overige ingrediënten in de pan. Laat zachtjes doorkoken tot alles zacht en gaar is.
  3. Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kokosroom toe en breng op smaak met een flinke scheut vissaus.
  4. Schep de romanesco soep in borden of kommen en garneer met de kokosvlokken en peterselie. Serveer direct.


    Eet smakelijk!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief