Romanesco soep - Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.

Romanesco soep

Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.
Direct naar het recept

In oktober ben ik met Love my Salad en een groep foodbloggers een dag naar België geweest. De dag stond volledig in het teken van biologische groente. In het Kijkje in de keuken van afgelopen maand heb je er al een en ander over kunnen lezen. Na afloop gingen we allemaal naar huis met een goed gevulde tas groente. Ik maakte daar onder meer boerenkool chips mee, pompoen met halloumi en een heerlijk verwarmende soep met prei en romanesco.

Het duurde even voor ik romanesco weer in de winkel zag liggen maar afgelopen week heb ik er dan eindelijk weer eentje kunnen kopen. Romanesco is superlekker en leent zich net als bloemkool perfect om in een soep te verwerken. Gecombineerd met prei krijgt de soep een zachtgroene kleur. Geïnspireerd door dat mooie groen voegde ik lekker wat groene curry toe. Het resultaat was een heerlijke groentesoep met een Thais tintje.

Romanesco soep - Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.

Romanesco soep

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 kommen

Ingrediënten: 

  • 500 gr romanesco, schoongemaakt
  • 225 gr prei, schoongemaakt
  • 100 gr kruimige aardappel, geschild
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel groene curry, Euroma Jonnie Boer kruidenmix
  • 50 ml kokosroom
  • vissaus, naar smaak
  • olie

Voor de garnering:

  • peterselie, gesneden
  • kokosvlokken
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Snij de romanesco, prei, en knoflook grof.
  • Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit daarin de prei zachtjes aan. Voeg dan de knoflook en de groene curry toe. Zodra de kruiden lekker beginnen te ruiken voeg je de romanesco toe, schep alles goed door elkaar en voeg zoveel heet water toe dat alles net onder water staat. Snij de aardappel klein en voeg bij de overige ingrediënten in de pan. Laat zachtjes doorkoken tot alles zacht en gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kokosroom toe en breng op smaak met een flinke scheut vissaus.
  • Schep de romanesco soep in borden of kommen en garneer met de kokosvlokken en peterselie. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept