Roerbakgroente met noedels - Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.
Direct naar het recept

Dat makkelijk en lekker eten prima samengaan met voldoende groente op je bord bewijst dit recept voor roerbakgroente met noedels. Maak het jezelf makkelijk en koop kant en klaar gesneden roerbakgroente of stel zelf een groentemix naar keuze samen. Snijden, sausje door elkaar roeren, even roerbakken en aan tafel. Veel meer werk dan dat -oké de noedels moeten ook nog even overgoten worden met kokend water- hoeft het niet te zijn. Heb je nog wat restjes groente in de groentela? Snij fijn en voeg lekker toe aan de roerbakmix. Zo zie je, koken hoeft helemaal niet zo moeilijk en ingewikkeld te zijn.

Aziatische wereldkeuken van Xenos

Ingrediënten Aziatische wereldkeuken Xenos
Ingrediënten Aziatische wereldkeuken Xenos

Om de roerbakgroente en noedels (of noodles als je het op z’n Engels schrijft) extra smaak te geven roer je een flinke lepel miso door de roerbaksaus. En echt af maak je het met een mandje emping en een gember-miso sausje erbij. Nu denk je misschien, miso en emping, daarvoor moet ik toch naar de toko? Dat dacht ik dus ook lange tijd. Niet dus! Naast borden, servies en alles wat je maar nodig hebt om je tafel mooi te dekken heeft Xenos ook volop ingrediënten uit diverse wereldkeukens waaronder de Aziatische. Zo shopte ik de meeste Aziatische ingrediënten -zie foto hierboven- voor de roerbak van vandaag makkelijk online bij Xenos.nl. Dus inclusief de miso en emping! En als je dan toch aan het shoppen bent: de borden, schaaltjes en het presenteerplankje komen daar ook vandaan.

Leuk weetje: kroepoek is gemaakt van garnalen en/of vis. Emping is echter gemaakt van noten en daarmee dus een vegetarische kroepoek.

Roerbakgroente met noedels - Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

Roerbakgroente met noedels

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

Voor de roerbak:

  • 1 blok mie noodles (±90-100 gr)
  • flinke rode ui, in partjes
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 gr kastanje champignons, in partjes
  • 2 tenen knoflook
  • stukje verse gember, geraspt
  • Spaans pepertje, naar smaak
  • olijfolie
  • *) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

Voor het roerbaksausje:

  • 1-1½ eetlepels miso
  • 1 eetlepel Kikkoman sojasaus
  • 2 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 eetlepels heet water
  • schepje maïzena

Voor het emping dipsausje:

  • 1 zak emping
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • ½ bolletje stemgeber, fijngehakt

Voor de garnering:

  • verse koriander
  • lente-ui, ringetjes
  • gehakte pinda's
  • sambal brandal, naar keuze

Aan de slag:

Voor het emping dipsausje:

  • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

Voor de roerbak:

  • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
  • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen. Giet af en spoel met koud water.
  • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan. Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten. Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe. Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
  • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's. Serveer samen met de emping en het sausje. Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.
    Eet smakelijk!

Tips:

Gebruik ook eens broccoli roosjes, julienne wortel en sugarsnaps in de roerbak. Geeft kleur en extra knapperigheid aan de roerbak.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat gekregen producten (servies, ingrediënten).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept