Rode linzenstoof met paprika, ei en kaas
Ben jij ook zo gek op chachouka, shakshuka of hoe je het ook schrijft? Ik vind dat dus pure comfort food. Vers gebakken naan of wat plat brood erbij en echt, bij het idee alleen al loopt het water me in de mond. Op de site staan inmiddels 2 recepten: de klassieke chachouka en een variatie met peulvruchten. Toen ik laatst restjes opmaakte ontstond er spontaan een nieuwe variatie: rode linzenstoof met paprika, ei en kaas.
Voedzaam éénpansgerecht
De rode linzenstoof bleek zo’n schot in de roos dat ik het recept daags daarna uitwerkte. Gister maakte ik het opnieuw en zette het op de foto. En vandaag deel ik gelijk maar het recept met je. Want echt, dit verwarmende en voedzame éénpansgerecht is zo lekker. Maak het snel en hopelijk wordt het ook jouw nieuwe favoriet.
Rode linzenstoof met paprika, ei en kaas
Ingrediënten:
- 85 gr rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 90 gr jong belegen kaas, geraspt
- 1 pot tomatensaus voor pasta, ± 500 gr
- 1 flinke rode puntpaprika
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- chilipoeder, naar smaak
- 2-4 eieren
- bouillon
- olijfolie
Voor de garnering:
- paprikapoeder
- verse basilicum
Aan de slag:
- Was de paprika, halveer, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.
- Verwarm wat olijfolie en fruit de ui aan. Pers de knoflook erbij, voeg het komijnzaad en de gesneden paprika toe, schep door elkaar en laat even fruiten. Roer dan de rode linzen, paprikapoeder en chilipoeder erdoor en giet er bouillon bij tot de alles net onder staat. Schenk de pot tomatensaus erbij roer nog een keer door en laat met de deksel op de pan zachtjes stoven.
- Na ± 30 minuten zijn de linzen bijna gaar en is de rode linzenstoof flink ingedikt. Maak kuiltjes, breek de eieren erboven en laat een minuut of 7 garen. Bestrooi dan met kaas en plaats onder een hete grill.Tip: Afhankelijk van de gewenste dikte van de stoof plaats je de deksel terug. Ik hou van een stevige en ingedikte stoof en laat de deksel er dus af.
- Voor wat extra kleur strooi je wat paprikapoeder over de gegrillde kaas en garneer met een paar blaadjes verse basilicum. Serveer met vers gebakken naan of plat broodEet smakelijk!
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met KoRo.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.