Rode curry met bloemkool en aardappel - Deze kleurrijke, smaakvolle en gezonde curry wil je proeven! Ga naar het recept en maak 'm snel...

Rode curry met bloemkool en aardappel

Deze kleurrijke, smaakvolle en gezonde curry wil je proeven! Ga naar het recept en maak 'm snel...
Direct naar het recept

Vandaag heb ik toch een lekker recept voor je. Ik kwam het tegen in het nieuwste boek van Angela Liddon: Vanavond vegan en wist gelijk dat ik het wilde maken. Natuurlijk vertel ik je ook alles over dit waanzinnig mooie boek en deel ik het recept want echt, deze rode curry met bloemkool en aardappel wil je proeven! En ja, het boek wil je ook hebben want na dit gerecht wil je vaker zo gezond en lekker eten. Lees je mee?

Vanavond vegan – Angela Liddon

Van sommige boeken weet je bij de eerste aanblik dat je wilt hebben. Vanavond vegan was er voor mij zo eentje. Een lijvig boekwerk -352 pagina’s dik- maar zo mooi verzorgd en vol prachtige foto’s. Het water liep me gewoon in de mond toen ik het doorbladerde. De ondertitel Plantaardige gerechten uit de keuken van Oh She Glows intrigeerde me ook. Oh She Glows blijkt het Instagram account van Angela Liddon te zijn. Neem er eens een kijkje en verlekker je aan het lekkers dat ze maakt. Vegan is niet langer saai, vegan is de trent…

Toen het boek op de mat plofte zette ik een pot thee, ging op de bank zitten en kwam er de rest van de middag niet meer af. Ik bleef maar lezen, kijken en bladeren. Angela begint het boek met een open en persoonlijk verhaal over haar weg naar een plantaardige voedingswijze. Daarna neemt ze je mee in haar routine van voorbereiding en maaltijdplanning. Naast de maaltijdplannen voor door de weeks geeft ze ook speciale menu’s voor feestjes. Veel recepten zijn voorzien van bewaartips en variaties.

Vanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela LiddonVanavond vegan - Angela Liddon

Alle recepten zijn helder beschreven en voorzien van paginagrote foto’s. Er worden geen moeilijke technieken gebruikt en de ingrediënten zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Iedereen kan de recepten in Vanavond vegan maken. Maak romige bloemkooltaco’s, kikkererwten Alfredo met champignons of rokerige burgers van groenten, zwarte bonen en zilvervliesrijst voor de avondmaaltijd. Geniet van krieltjessalade met geroosterde groene asperges en Franse groene linzen, Hongaarse stoof met champignons en wilde rijst of glow in the dark winterminestrone. Uiteraard valt er ook een hoop te snoepen. Maak luxe kersenijslolly’s met romige kokos en frisse citroen, havermoutvierkantjes met zoet pindakaasvulling of jam met chiazaad. Met dat laatste recept maakte ik bosvruchtenjam en smeerde dat met een beetje roomboter op vers gebakken Iers sodabrood. Wat een smaakexplosie! Komende tijd ga ik experimenteren met ander fruit.

Bosvruchtenjam met chiazaad

Rode curry met bloemkool en aardappel

De jam was hier in huis al een hit. Deze Thaise rode curry met bloemkool en aardappel was hit nummer 2. ‘Als dit vegan koken is ben ik vanaf vandaag fan. Zo wil ik iedere dag wel eten!’ was Michel’s reactie na een paar happen. Ik ben het helemaal met hem eens. Zoveel smaak, zoveel kleur en oh ja, je zou het bijna vergeten maar het is ook nog eens een op en top gezonde maaltijd.

In eerste instantie schrok ik even van de lijst met ingrediënten. Maar je hoeft alleen de bloemkool en aardappel te snijden en daarna alles in een pan door elkaar roeren en lekker laten stoven. De hoeveelheid kokosmelk leek me wat veel dus ik gebruikte de helft en voegde wat tomatenpuree toe voor extra kleur. Terwijl de curry stond te stoven maakte ik wat de gebakken bloemkoolrijst voor erbij. Ik had tenslotte nog een halve bloemkool over en weggooien doen we niet aan. Het recept voor de curry is volgens het boek voor 4 personen, wij aten de pan met z’n tweetjes bijna geheel leeg. Ik hou het dus op 2-3 personen. In onderstaand recept heb ik mijn aanpassingen verwerkt.

Met de recepten uit Vanavond vegan eet je voortaan op verrassende wijze gezond, gevarieerd en geheel plantaardig. Wij waren zo enthousiast over het boek dat ik daags nadat het bij mij op de mat plofte een exemplaar bestelde bij bol.com en als cadeautje liet bezorgen bij mijn ouders. Ligt Vanavond vegan binnenkort ook bij jou in de keuken?

Rode curry met bloemkool en aardappel - Deze kleurrijke, smaakvolle en gezonde curry wil je proeven! Ga naar het recept en maak 'm snel...

Rode curry met bloemkool en aardappel

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 -3 personen

Ingrediënten: 

Voor de rode curry:

  • ½ bloemkool, in kleine roosjes
  • 300 gr iets kruimige aardappel, geschild en in blokjes van max 1 cm
  • 100 gr rode linzen, afgespoeld
  • 85 gr (baby)spinazie
  • 1 blik Mutti polpa
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 70 gr (Thaise) rode currypasta, ik gebruikte Sum&Sam
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • fijn zeezout, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de gebakken bloemkoolrijst:

  • ½ bloemkool, in stukken
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • theelepel fijn zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Voor de garnering:

  • verse koriander of peterselie, fijngehakt
  • partjes limoen

Aan de slag:

Voor de rode curry:

  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de spinazie bij elkaar in een pan. Voeg een scheutje water toe, roer goed door elkaar en breng aan de kook. Zet de pit laag en laat met de deksel op de pan zachtjes stoven tot alles zacht en gaar is. Dit duurt ongeveer 50 minuten. Roer regelmatig zodat niets aan de bodem kan vastplakken.

Voor de gebakken bloemkoolrijst:

  • Maak ondertussen de gebakken bloemkoolrijst. Pel de teentje knoflook en hak fijn in een keukenmachine. Voeg de bloemkool toe en maal tot een korrelige, rijst-achtige substantie. Zet de machine niet aan maar gebruik de pulse knop. Zo krijg je een mooiere structuur en voorkom je dat de bloemkool tot pap wordt gemalen.
  • Stort de bloemkoolrijst op een bakplaat, schenk de olijfolie erover, bestrooi met zout en peper en hussel goed door. Plaats de bakplaat in een op 190ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak gedurende 25-30 minuten. Het is de bedoeling dat de bloemkoolrijst gaar wordt en hier en daar bruin kleurt.

Afmaken en garneren:

  • Snij de spinazie in stukken, schep voorzichtig door de curry en laat 5 minuutjes meestoven.
  • Naar keuze serveer je de bloemkoolrijst en curry in aparte kommen, samen in één grote schaal of je maakt de borden op in de keuken. Garneer met gehakte koriander/peterselie en geef er partjes limoen bij. Extra lekker met wat naan erbij.
    Eet smakelijk!

Tips:

Gebruik vooral ook de stronk van de bloemkool. Snij klein en stoof mee in de curry of gebruik de stronk vooral voor de bloemkoolrijst en doe wat extra roosjes in de curry.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat affiliate links en een toegestuurd boek.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept