Rijkgevulde havermuesli
Naast havermoutpap en overnight oats ontbijten we graag met muesli. Lekker met yoghurt of kwark, wat vers fruit erbij en eventueel wat extra noten en zaden. Een gezond en voedzaam ontbijt dat voldoende brandstof geeft om de ochtend mee door te komen. Sinds kort maak ik mijn eigen rijkgevulde havermuesli. Super simpel en zó lekker!
Het fijne van zelf havermuesli maken is dat je zelf bepaalt wat en hoeveel erin gaat. Voor maximale smaak gebruik ik het liefst biologische en pure ingrediënten. Naast havervlokken gebruik ik verschillende noten en zaden en vul dat aan met gedroogd fruit. De noten en zaden zorgen voor een lekkere bite en zijn goede bronnen van eiwit, vetten en vezels. Het gedroogde fruit maakt het extra lekker.
Rijkgevulde havermuesli
Ingrediënten:
- 550 gr havervlokken
- 70 gr amandelen
- 70 gr cashewnoten
- 70 gr hazelnoten
- 70 zonnebloempitten
- 70 pompoenpitten
- 50 cranberries
- 35 kokosvlokken
- 30 gevriesdroogde appel
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Hak de noten grof en doe samen met de andere ingrediënten bij elkaar in een kom. Schep door elkaar en vul de pot(ten).
- Liever meer noten of zaden in de havermuesli? Of wat extra appel of cranberries? Of misschien ook wat rozijnen en nog een handje lijnzaad? Voeg vooral toe wat je lekker vindt en maak er je ideale havermuesli van.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!