Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.

Restaurant The Iron Lady

The Iron Lady in Rotterdam staat bekend om de fantastische Flat Iron Steak die je er kan eten. Maar wist je ook dat het the place to be is voor een waanzinnige Redefine burger gemaakt van 100% plantaardig vlees uit een 3D-printer? Nu denk je misschien vlees, 3D-printer, hmmm, ik weet het niet hoor… Ik was er in elk geval ontzettend nieuwsgierig naar en inmiddels hebben we ‘m geproefd. Laat ik alvast verklappen dat we waanzinnig hebben genoten van The Brilliant Redefine Burger! Lees snel verder dan vertel ik je alles over onze avond bij The Iron Lady en natuurlijk ook over 3D-geprint vlees.

The Iron Lady

Iets meer dan twee jaar geleden opende The Iron Lady in de populaire Pannekoekstraat in Rotterdam. Tijdens een proeverij proefde ik de Flat Iron Steak. Een bijzonder stukje vlees uit de schouder van de koe dat normaal niet als biefstuk wordt gegeten. Door het vlees sous-vide te garen en af te bakken op de grill wordt het super mals en zacht. Echt waanzinnig lekker.

Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.

De kaart is bewust heel beperkt gehouden. Zo kan de chef alle aandacht en liefde in slechts enkele gerechten steken zodat de gasten altijd geniet van een perfect stukje vlees en heerlijke side dishes. Naast de Flat Iron Steak serveren ze bavette, short ribs, rib eye, een MRIJ cheeseburger en The Brilliant Redefine Burger. Als sides hebben ze onder meer zoete aardappelfrietjes, Caesar salad, mac & cheese, seasonal greens en crispy broccoli.

Plantaardig 3D geprint vlees

Sinds eind april serveert The Iron Lady als eerste in Rotterdam de Redefine burger. Misschien heb je nog niet eerder van Redefine Meat gehoord. Dus even een korte uitleg. Redefine Meat is het bedrijf achter de Redefine burger. Als eerste bedrijf ter wereld maakt deze Israëlische start-up plantaardig vlees met een 3D-printer. De basis van het vlees bestaat uit soja, erwten en kikkererwten. Ten opzichte van echt vlees is de milieubelasting maar liefst 95% lager. De productielocatie voor Europa is gevestigd in Best, Brabant.

Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.

Volwaardige vleesvervanger

Bij vleesvervangers is de voedingswaarde altijd het eerste waar ik naar kijk. Die blijkt dik in orde. Door het gebruik van soja, erwten en kikkererwten bevat Redefine Meat hoogwaardige eiwitten, minder verzadigd vet dan traditioneel rundvlees en is het vrij van cholesterol. Daarnaast zit er -door de plantaardige oorsprong- veel meer vezels in de producten. Kortom, Niet alleen goed voor de planeet, je doet er ook je eigen gezondheid een plezier mee.

Smaak en textuur van vlees, maar dan duurzaam

Naast het serveren van de beste steak van Rotterdam heeft The Iron Lady bijzondere aandacht voor vegan. Samen met de gasten willen ze de transitie maken naar duurzaam vlees. En precies daar komen de missies van Redefine Meat en The Iron Lady samen. Genieten van de smaak en textuur van vlees, maar dan op een duurzame manier. De eerste stap voor The Iron Lady is de Redefine burger. Later willen ze het menu uitbreiden met plantaardige steaks.

Redefine Meat
Foto: Redefine Meat

The Brilliant Redefine Burger

Op onze tafel stond een beker popcorn klaar en lag een brochure met uitleg over de Redefine burger. Met een lekkere cocktail erbij bladerden we door de brochure. We hadden ons natuurlijk ingelezen maar het was opnieuw indrukwekkend om te zien hoeveel duurzamer de plantaardige burger is ten opzichte van een rundvlees burger. Naast The Brilliant Redefine Burger bestelden we een Flat Iron Steak, zoete aardappelfrietjes met sriracha mayo, Caesar salad en crispy broccoli. We konden niet wachten om te proeven.

Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.

Man, man wat hebben we zitten genieten. Het is dat je weet dat je een plantaardige burger eet maar anders zou je het waarschijnlijk niet door hebben. Sappig en vrijwel dezelfde bite als een rundvlees burger. Als je heel kritisch bent is de burger misschien iets zachter van structuur maar wij vonden dat totaal niet storend. Daarbij: 3D-geprint vlees staat nog in de kinderschoenen. Als het qua smaak en bite nu al zo dicht tegen echt vlees aanzit dan belooft het veel moois voor de toekomst.

De steak was weer zoals ik ‘m eerder ook heb gegeten, mals en superlekker. De side dishes maakten ons etentje af. Eenvoudige maar pure smaken, ik hou daar zo van. Tip: bestel echt de zoete aardappelfrietjes, die zijn zo gruwelijk lekker. Kijk ook zeker even naar de cocktails, de piña colada en ruby rose kan je ook als mocktail bestellen. Ik probeerde dat uit: heerlijk!

Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.Restaurant The Iron Lady - Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.

Een vleesrestaurant met aandacht voor duurzaam -plantaardig- vlees, ik moest dat wel even op me laten inwerken. Uiteindelijk vind ik het echt geniaal. Want hoe vaak gebeurt het niet dat je gaat eten met gemixt gezelschap. De één eet het liefst vegetarisch terwijl de ander graag geniet van een goed stuk vlees. Reserveer een tafel bij The Iron Lady en iedereen heeft een fantastische avond. En wellicht vindt er ook een beetje kruisbestuiving plaats en raken doorgewinterde vleeseters geïnteresseerd in The Brilliant Redefine Burger…

The Iron Lady
Pannekoekstraat 22A
3011 LG Rotterdam

Ons etentje was op uitnodiging van The Iron Lady.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *