Restaurant LEV. @ de Wereld - Fijn en gastvrij dineren in het historische Hotel de Wereld. Seizoensgebonden keuken en regionale ingrediënten.

Restaurant LEV. @ de Wereld

Denk ik aan Wageningen dan denk ik aan Hotel de Wereld. In de lounge van Hotel de Wereld werd in mei 1945 de capitulatie van de Duitsers ondertekend en eindigde de tweede wereldoorlog. Een historische plek dus. Afgelopen maanden werd Hotel de Wereld grondig gerenoveerd en afgelopen week opende het nieuwe restaurant LEV. @ de Wereld haar deuren. Michel en ik mochten tijdens een persdiner komen proeven van de verrassende en veelzijdige gerechten die chef-kok Jeroen Berendsen en zijn team serveren. Uiteraard kregen we ook een rondleiding door het hotel. Kijk en geniet je met ons mee?

Restaurant LEV. @ de Wereld

Op de menukaart van LEV tref je niet de gebruikelijke indeling van voor-, hoofd- en nagerechten. Er staan 11 gerechten, 2 specials, 3 side dishes en 3 nagerechten op de kaart. De 11 gerechten hebben het formaat van tussengerechten waardoor je ze naar eigen smaak kunt combineren. Maar…je kunt natuurlijk ook kiezen voor een menu van de chef van 4 of 6 gangen. Zo’n menu is altijd mijn favoriet, geen keuzestress maar je laten verrassen en volop genieten. Love it! Voor een lunch, aperitief, high tea of een high wine ben je ook aan het juiste adres bij LEV.

Na de rondleiding door het hotel gingen we snel aan tafel. De amuse van krokante Wageningse lupinebonen, schuim van Wagenings Roem en gemarineerde cherrytomaat van tuinderij de Hoge Born zette onze smaakpapillen op scherp. De amuse werd geserveerd in een weckpotje met op de deksel een krokantje van kaas. Niet alleen een superleuke presentatie, er zit ook een gedachte achter. Chef-kok Jeroen Berendsen probeert zo lokaal en duurzaam mogelijk te koken en dat weckpotje is een verwijzing naar vroeger toen er nog veel werd ingemaakt. De gemarineerde cherrytomaat blijkt dus een maand geleden ingemaakt te zijn.

Restaurant LEV. @ de Wereld - Fijn en gastvrij dineren in het historische Hotel de Wereld. Seizoensgebonden keuken en regionale ingrediënten.

Het eerste gerecht van huisgerookte zalm met botermelk en verveine van de Wageningse Eng was misschien wel mijn favoriete gerecht. Wat een verfijnde smaken, echt heerlijk. De risotto met aubergine kaviaar, rucola en courgette van tuinderij de Hoge Born en het Veluw rund met uiencompote, Pommes Dauphine en jus van rode wijn waren ook super. Maar mèn, die huisgerookte zalm moet je gewoon proeven als je bij LEV. @ de Wereld gaat eten. Het dessert van clafoutis, match roomijs en gemarineerde kersen uit de Betuwe zette het puntje op de i.

Restaurant LEV. @ de Wereld - Fijn en gastvrij dineren in het historische Hotel de Wereld. Seizoensgebonden keuken en regionale ingrediënten.Restaurant LEV. @ de Wereld - Fijn en gastvrij dineren in het historische Hotel de Wereld. Seizoensgebonden keuken en regionale ingrediënten.Restaurant LEV. @ de Wereld - Fijn en gastvrij dineren in het historische Hotel de Wereld. Seizoensgebonden keuken en regionale ingrediënten.

Heel fijn is dat ze bij LEV. @ de Wereld een ruim alcoholvrij assortiment hebben. Je kan dus heerlijk mee proosten zonder gelijk aan een glas frisdrank vast te zitten. Wij begonnen met een alcoholvrije bubbel om aan tafel nog even door te gaan met een alcoholvrije witte wijn. Bij de risotto stapte ik over op een chardonnay, Michel hield het bij alcoholvrij. Bij het Veluws rund dronk ik een heerlijke merlot en als afsluiter genoot ik van een Muscat.

Aan alle goede dingen komt een eind en zo ook aan deze avond. Na een kop koffie voor Michel en een verse gemberthee voor mij was het hoogste tijd om weer op huis aan te gaan. We hebben genoten en kijken terug op een gezellige en heel geslaagde avond.

Restaurant LEV. @ de Wereld - Fijn en gastvrij dineren in het historische Hotel de Wereld. Seizoensgebonden keuken en regionale ingrediënten.

Boutique Hotel de wereld

Geheel in lijn met de historische context van het viersterren hotel vertellen de 17 kamers allen een eigen vrijheidsverhaal. Als centraal thema is gekozen voor Wereldse Vrijheidsstrijders. Denk aan Nelson Mandela en Astrid Lindgren. In de aankleding en de details van de kamers zie je vrijheidsstrijders terug. Zo is de Astrid Lindgren kamer een heel speelse kamer geworden. Met een schommel, groene kleuraccenten, geschilderde boomtakken op muur en plafond en een op z’n kop hangend salontafeltje voel je gelijk het kind in jezelf opborrelen. Heel erg leuk gedaan!

Alle kamers zijn comfortabel ingericht met boxsprings, gratis wifi en koffiefaciliteiten. Hoewel het heerlijk toeven is op de kamer raad ik je ook aan gebruik te maken van de fijne serre en knusse lounge. En oh ja, vergeet niet je ogen en oren goed de kost te geven als door het hotel loopt. In de lift hoor je een toespraak van koningin Wilhelmina en overal in het hotel zie je de geschiedenis in woord en beeld terug komen. Naast een heerlijk verblijf ben je een ervaring rijker en doe je en passent leuke feitenkennis op.

Hotel de Wereld - WageningenHotel de Wereld - WageningenHotel de Wereld - WageningenHotel de Wereld - WageningenHotel de Wereld - Wageningen

Wat is er te doen in de omgeving

In Wageningen en omgeving valt een hoop te beleven. Bezoek het reuzenpandaverblijf Pandasia in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, duik in de wereld van bier bij de Stadsbrouwerij Wageningen of ga naar de Wageningse Berg en ontdek het Wagenings Wijngoed. Een bezoek aan Het Militair Ereveld Grebbeberg mag natuurlijk mag natuurlijk ook niet ontbreken. Verder zijn er nog 2 arboreta, een botanische tuin, diverse musea en natuurlijk volop natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Kortom, in Wageningen hoef je je echt niet te vervelen.

Wij hebben een heerlijke avond gehad en gaan zeker nog eens terug. Al was het maar omdat ik graag een kop koffie of een glas wijn wil drinken in de hoek van de lounge waar ooit voor onze vrijheid werd getekend. Op de terugweg in de auto realiseerde ik me dat we daar door alle indrukken niet aan toegekomen waren. Zo’n memorabele plek, daar wil je toch graag samen het glas heffen?

Een tafel reserveren of een kamer boeken doe je heel gemakkelijk via de website van Hotel de Wereld.

Restaurant LEV. @ de Wereld
5 Mei Plein 1
6703 CD Wageningen
0317 – 460444

Het persdiner was op uitnodiging van Restaurant LEV. @ de Wereld.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Prachtig en uitgebreid beschreven. Een mooi verslag ban een mooie avond. Heel leuk om je eindelijk weer eens gezien te hebben. Helaas te kort gesproken maar we zouden eens halverwege een koffie of iets degelijks doen toch? Lijkt mij leuk. De agenda’s schieten wel weer vól maar er is vast iets te vinden (waarbij ik rekening moet houden met de basisschool tijden). Liefs!

    1. Wat lief, dank je wel! was zeker een mooie avond en yes, zeker te kort gesproken. Die koffie gaan we gewoon doen!