Restaurant De Roode Leeuw - Landelijk gelegen in de directe omgeving van Rotterdam. Lees en zie wat ik hier heb gegeten en hoe ik de smaken heb ervaren.

Restaurant De Roode Leeuw

Uit eten gaan doen wij graag. Niet elke week maar zo’n 1 à 2 keer in de maand toch zeker wel. Regelmatig worden we gevraagd om ergens te komen eten maar ook op eigen gelegenheid zoeken we graag een fijn restaurant uit. Soms eenvoudig, soms wat luxer: het is maar net waar we zin in hebben. We houden van internationale keukens maar ook de klassieke Franse keuken is en blijft altijd fijn om van te genieten.

Omdat Michel afgelopen week jarig was besloten we dat te vieren met een etentje bij De Roode Leeuw. Het is vlak bij ons en we komen er graag. We boften met het weer en hebben de hele avond heerlijk buiten op het terras gezeten. Gezellig onder de parasol met een licht briesje erbij. Wat hebben we weer genoten!

Oude herberg met lange geschiedenis

Restaurant De Roode Leeuw ligt aan een kruispunt van landelijke weggetjes tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle. Volop in het groen waan je je ver weg van de hectiek van de randstad. Hoewel het gebouw in 2011 is herbouwd gaat de geschiedenis van het pand terug tot 1735. De ontspannen sfeer van de eeuwenoude herberg hebben ze zoveel mogelijk geprobeerd te herstellen maar dan met het comfort van nu. Wij voelen ons er altijd helemaal thuis.

Na de altijd hartelijke ontvangst krijgen we bij ons eerste drankje warme broodjes met boter en olijfolie geserveerd. Olie op een schaaltje, beetje zout erbij en dippen maar met die broodjes, heerlijk! En ondertussen natuurlijk uitgebreid de menukaart bestuderen. Ter voorkoming van keuzestress kozen we dit keer voor het 5-gangen proeverij menu van de chef. 5 kleine gerechtjes van de kaart, gekozen door de chef. Kijk daar hou ik van. Dit menu is overigens van zondag tot en met donderdag te bestellen en kan dagelijks verschillen. Nadat we onze keuze hebben doorgegeven krijgen we een amuse van broodpudding met chorizo en truffelmayonaise geserveerd. Heerlijk, de toon is gezet…

Restaurant De Roode Leeuw - verse broodjes bij het aperitiefRestaurant De Roode Leeuw - amuse

Heerlijk basilicumschuim

De eerste gang is carpaccio van weiderund met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en truffeldressing. Heerlijk zacht vlees met de zilte smaak van de Parmezaanse kaas, het blijft een fantastische klassieker. De tweede gang is heel verrassend: gazpacho met tonijn, rivierkreeftjes en schuim van basilicum. We kijken elkaar aan en lepelen in stilte ons kopje leeg. Wat een smaken en dat basilicumschuim… Pfff, dat zou ik graag thuis ook eens maken. Heel luchtig, totaal niet vet en zó lekker.

Restaurant De Roode Leeuw - carpaccioRestaurant De Roode Leeuw - gazpacho

Bij een ander tafeltje hoorde ik de ober zeggen dat ze onlangs een Green Egg hebben aangeschaft. Zouden wij ook nog een gerecht van de Green Egg krijgen? We worden nog even in spanning gelaten want het 3e gerechtje is heilbot met mosselen, zeekraal, lamsoor en een sausje van grove mosterd. Voor mij zijn de mosselen achterwege gelaten vanwege mijn allergie voor schelpdieren. Boterzachte vis en de mosselen op Michel’s bord zien er ook fantastisch uit. Echt flinke jongens. De 4e gang is inderdaad van de Green Egg: gegrilde runderribeye met bearnaisesaus, vers geschaafde truffel en geroosterde aardappeltjes.

Millefeuille

Ter afsluiting krijgen we een dessert van millefeuille met crème suisse, rood fruit en yoghurtbosvruchtenijs. De chef heeft weer laten zien waarom we hier zo graag komen. Fijne smaken en porties die precies goed zijn. We bestellen nog wat thee en koffie en gaan dan voldaan weer op huis aan.

Restaurant De Roode Leeuw - heilbotRestaurant De Roode Leeuw - ribeyeRestaurant De Roode Leeuw - dessert

Wil jij ook genieten van een gezellig etentje en fijne bediening? De Roode Leeuw is dagelijks geopend maar bel wel even om te vragen of er op het door jou gewenste tijdstip een tafeltje vrij is want ook doordeweeks is de zaak altijd goed gevuld.

Restaurant De Roode Leeuw
’s -Gravenweg 379
2905 LC Capelle a/d IJssel
010-7527009

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *