Restaurant BlueBlood - Dé plek om je gastvrij te laten onderdompelen in de Japans-Peruaanse keuken. Fijne sfeer, eten is top: een aanrader!

Restaurant BlueBlood – Hilton Den Haag

Deel dit recept/artikel!

Afgelopen zomer opende Hilton Den Haag een nieuw restaurant met een bijzonder keuken: BlueBlood. Je vind hier geen standaard biefstukje op de kaart. In plaats daarvan staat het Nikkei concept centraal, een bijzondere combinatie van de Japanse en Peruaanse keuken. In Nederland is de Nikkei keuken nog nauwelijks bekend maar in grote internationale steden als Dubai, Barcelona en Londen wordt deze fusion keuken steeds populairder.

Nikkei cuisine

Nikkei is Japans voor ‘immigrant’. Toen eind 1800 de Japanners massaal naar Peru trokken om daar te werken, werden ze geconfronteerd met hele andere ingrediënten dan ze thuis gewend waren. De Peruaanse keuken is smaakvol en gepeperd, in Japan wordt veel soja en wasabi wordt gebruikt. Door de technieken en smaken uit beide landen te combineren is de Nikkei-cuisine ontstaan.

Bij BlueBlood worden de gerechten op traditionele wijze en met lokale en seizoensgebonden ingrediënten bereid. En heel fijn: ze lenen zich uitstekend voor shared dining. Wij konden niet wachten om er te gaan eten. En wat hebben we genoten! We werden gastvrij ondergedompeld in de Japans-Peruaanse keuken en hadden een top avond. Lees snel mee, ik denk maar zo dat je ook graag eens wilt genieten van een avondje BlueBlood…

BlueBlood

De naam van het nieuwe restaurant intrigeerde me. Hoe zijn ze daar op gekomen? Het antwoord blijkt verrassend simpel. Voor het design en de menukaart van het restaurant hebben ze zich laten inspireren door de onderwaterwereld. Omdat kreeft het pronkstuk is, kreeft blauw bloed heeft en Den Haag een stad is met koninklijke allure was de naam BlueBlood snel gevonden.

BlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den Haag

Deze nieuwe hotspot aan de Zeestraat is een ideale een plek om elkaar te ontmoeten, te relaxen en samen te eten. Bij binnenkomst loop je gelijk langs het hart van BlueBlood: een groot bareiland. Bij BlueBlood draait alles om kwaliteit, ingrediënten en smaken. Zowel op de menukaart als op de cocktailkaart. Kies dus niet gedachteloos voor een wijntje bij het eten maar laat je verleiden door de cocktailkaart en probeer spannende food-drink combinaties uit.

Dineren in Hilton Den Haag

Parkeren in hartje Den Haag is soms een uitdaging. Niet als je naar BlueBlood gaat. Onder Hilton Den Haag is een Q-park parkeergarage gevestigd. Ideaal! Via de lobby loop je naar het restaurant. Bij binnenkomst valt direct de moderne en sfeervolle inrichting op. Fluwelen banken en sofa’s, felgekleurd behang en volop boeketten van zijdebloemen. Naast de cocktailbar vallen ook gelijk de dry age-kasten op. Grote stukken vlees in diverse stadia van het proces. Heel mooi gedaan! En kijk in de bar ook even naar beneden. In het lichtroze tapijt zijn allemaal kreeftjes verwerkt.

BlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den Haag

We werden uiterst vriendelijk en gastvrij ontvangen. Om op ons gemakje de uitgebreide menukaart te bekijken bestelden we alvast een mocktail. Of we de cocktailkaart ook even wilden zien. Ehm, nee, doe maar een favoriet van barman. Het werd een plumsake: sparkling sake, plum wine en bourbon. Maar dan 0.0%. Wat een opening van de avond, echt waanzinnig lekker. Alleen voor deze mocktail wil je al naar BlueBlood…

BlueBlood Hilton Den Haag

Shared dining

Omdat de menukaart zo uitgebreid is besloten we er een shared dining avond van te maken en van alle pagina’s wat te bestellen. We begonnen met ceviche van zalm, kokosnootcrème, lotuswortel en citroengras, een steak tartare van MRIJ rundvlees met een tosti van truffel en een tempura basket met uienringen, groene bonen en asperges. De glimlach was niet van mijn gezicht te krijgen. Het één was nog lekkerder dan het ander.

BlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den Haag

We vervolgen onze culinaire wereldreis met sashimi van Nederlandse geelstaart, geelvintonijn en schotse zalm. Watertandend lekker! Maar ja, dat waren de kip adobo, St. Mary’s Bay kreeft met miso geglaceerde aubergine ook. We dronken er een coast is clear mocktail met curry, cayenne, kokoswater en limoen bij.

Als dessert kozen we crème brûlée met yuzu smaak en ananas van de barbecue, specerijen, sabayon en Piña Colada ijs. Net als de andere gerechten deelden we de toetjes. Shared dining, ik word er zo blij van.

BlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den HaagBlueBlood Hilton Den Haag

Nieuwe menukaart

Sinds november zwaait de internationaal bekende Nikkei-chef Luis Rojas uit Peru de scepter in de keuken. Om de Nikkei-beleving naar een nog hoger niveau te tillen heeft hij de menukaart flink onderhanden genomen Zo hebben onder andere de populaire sushirollen, ceviches en desserts een nieuwe twist gekregen. Toen we werden gevraagd de nieuwe menukaart te komen ervaren zeiden we uiteraard gelijk ja.

Met hoog gespannen verwachtingen namen we plaats aan ons tafeltje en begonnen met een cocktail. Terwijl we de kaart bestudeerden zagen we een en ander voorbij komen voor andere gasten. Wow, dat beloofde veel goeds. Net als de vorige keer bestelden we verschillende gerechten van de kaart en maakten er een shared dining menu van.

Sashimi en ceviche

We begonnen met vis: sashimi van Schotse zalm en een trio van 3 ceviches. De sashimi smolt zo ongeveer op onze tong, zo zacht was de zalm. Een super gerechtje om mee te beginnen. De ceviches waren met zeebaars, zalm en tonijn. Drie totaal verschillende bereidingswijzen maar stuk voor stuk waanzinnig smaakvol. De zalm ceviche met sweet chili sauce, kokosroom, leche de tigre, cashewnoten, mango en munt was mijn favoriet.

Kreeft tempura en champiñones teriyaki

Voor de volgende gang bestelden we ‘butterfly’ garnalen met chipotle & tobiko mayonaise en dynamite lobster. De kreeft tempura met dynamite saus, venkelsalade, rode peper en lente-ui stal de show. Ik had nog niet eerder tempura van kreeft gegeten maar dit smaakte echt naar meer.

Hoewel het verleidelijk was extra kreeft tempura te bestellen kozen we bij de derde gang voor andere gerechten. Bavette van de houtskool grill met yakiniku saus, padron peppers met ponzu saus en champiñones teriyaki. Man, man, man, dit is hoe je een avond uit eten wilt. Er staat zoveel lekkers op de kaart dat we graag nog wat meer hadden geproefd. Bijvoorbeeld maki rolls, miso salmon, chicken anticucho en short rib bao. Maar ja, hoewel we goede eters zijn zitten we toch echt een keer vol.

Bailey’s tres leches cake

Het was dus tijd voor een toetje. Omdat we niet konden kiezen maakte de chef een Peruviaan tasting voor ons. Kregen we toch ineens een mega plateau geserveerd met drie desserts: yuzu crème brûlée, Bailey’s tres leches cake en mochi picchu. Mijn favoriet was de Bailey’s tres leches cake. Wat een feestelijke afsluiting van een heerlijke avond!

Bij BlueBlood wil je eten!

De vorige keer schreef ik al dat de bediening zo ontzettend vriendelijk en voorkomend is. Nu BlueBlood een aantal maanden open is, is de bediening daar alleen maar verder in gegroeid. Echt klasse!

Met de nieuwe menukaart heeft BlueBlood zichzelf opnieuw uitgevonden. Er zijn gerechten van de kaart verdwenen, er zijn nieuwe bijgekomen en een aantal zijn aangepast. Best gewaagd als je al zo’n mooie kaart had. BlueBlood durfde het aan en heeft de Nikkei-beleving next level gebracht. Alle ingrediënten dus voor een fijne avond uit.

Wij gaan zeker weer terug want er valt nog zoveel lekkers te ontdekken en te proeven…

BlueBlood Hilton Den Haag
Zeestraat 35
3011 LG Den Haag
070 – 7107025

Onze diners waren op uitnodiging van BlueBlood.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *