Remouladesaus - Heerlijk bij gebakken vis zoals kibbeling maar ook lekker bij gebakken aardappeltjes, friet of een stuk gegrild vlees.

Remouladesaus

Heerlijk bij gebakken vis zoals kibbeling maar ook lekker bij gebakken aardappeltjes, friet of een stuk gegrild vlees.

Deel dit recept/artikel!

Na een stevige wandeling langs het strand een portie warme kibbeling eten. Het is inmiddels alweer even geleden dat ik daarvan heb kunnen genieten maar komende tijd maak ik er zeker weer tijd voor. En in de tussentijd geniet ik gewoon zo af en toe van huisgemaakte kibbeling met een flinke schep remouladesaus. En dan natuurlijk niet uit een potje maar homemade…

De basisingrediënten van remouladesaus zijn mayonaise, mosterd, augurk, kappertjes, ui of bieslook, peterselie en dragon. Afhankelijk van je smaak gebruik je meer of minder vulling en varieer je met de verhoudingen. Maar kijk uit met de dragon want die overheerst snel dus voeg beetje bij beetje toe en proef goed. Met een stukje fijngewreven ansjovis, stukjes hardgekookt ei of wat kervel geef je de saus extra smaak.

Liefhebbers van knoflook kunnen natuurlijk nog een teentje knoflook aan de saus toevoegen. Om de saus lichter wat te maken voeg ik graag wat kwark of Griekse yoghurt toe. Je ziet, je kan met remouladesaus alle kanten op. Onderstaand geef ik je mijn versie.

Remouladesaus - Heerlijk bij gebakken vis zoals kibbeling maar ook lekker bij gebakken aardappeltjes, friet of een stuk gegrild vlees.
Remouladesaus - Heerlijk bij gebakken vis zoals kibbeling maar ook lekker bij gebakken aardappeltjes, friet of een stuk gegrild vlees.

Remouladesaus

3 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 1 schaaltje saus

Ingrediënten: 

  • 15 gr heel fijn gesnipperde ui
  • 30 gr heel fijn gesnipperde augurk
  • 10 heel fijn gehakte peterselie
  • 5 gr fijn gehakte kappertjes
  • 4 eetlepels (homemade) mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel kwark of Griekse yoghurt
  • zout, peper
  • naar keuze: gedroogde dragon, kervel en/of knoflook

Aan de slag:

  • Meng de ui, augurk, peterselie en kappertjes door elkaar.
  • Schep de mayonaise, mosterd en kwark erbij en roer tot een saus.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat dragon (voorzichtig want de smaak is snel overheersend), kervel en/of knoflook toe en bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Maak de saus tenminste een paar uur van tevoren zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken.
  2. Breng de saus ook eens op smaak met een stukje fijngewreven ansjovis of voeg voor extra vulling wat stukjes fijngesnipperd hardgekookt ei toe. Erg lekker!

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




10 reacties

  1. Roland Veter schreef:

    Super lekker recept.
    Iets minder mosterd toegevoegd omdat ik hele scherpe in huis had.
    Ik gebruikte crème fraîche ipv yoghurt.
    Een eitje en ansjovisje zijn een heerlijke toevoeging. Bedankt voor die tips.

  2. Arno van de Ven schreef:

    Ik vond het absoluut niet lekker, volgens mij veel te veel mosterd en een sjalotje i.p.v. ui zou m.i. beter zijn.

    Arno

    1. Jammer, iedereen heeft zijn eigen smaak. Wij vinden deze remouladesaus heerlijk maar pas het recept vooral naar eigen inzicht aan…

  3. MONIQUE schreef:

    Erg lekker. Ik heb er nog 3 eetlepels augurkensap bijgedaan om het iets te verdunnen. Was heerlijk bij de kibbeling

    1. Erg lekker maak hem iedere keer als we vis bakken de kleinkinderen vinden hem lekker bij de chips

      1. Wat fijn om te horen. Ik maak de saus ook heel graag. Lekker bij chips, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Leuk dat de kleinkinderen er ook van genieten.