Header Overetengesproken.nl
Remouladesaus

Remouladesaus

 |  Geen reacties
213 Shares

Na een stevige wandeling langs het strand een portie warme kibbeling eten. Het is inmiddels alweer even geleden dat ik daarvan heb kunnen genieten maar komende tijd maak ik er zeker weer tijd voor. En in de tussentijd geniet ik gewoon zo af en toe van huisgemaakte kibbeling met een flinke schep remouladesaus. En dan natuurlijk niet uit een potje maar ook homemade.

De basisingrediënten van remouladesaus zijn mayonaise, mosterd, augurk, kappertjes, ui of bieslook, peterselie en dragon. Afhankelijk van je smaak gebruik je meer of minder vulling en varieer je met de verhoudingen. Maar kijk uit met de dragon want die overheerst snel dus voeg beetje bij beetje toe en proef goed. Met een stukje fijngewreven ansjovis, stukjes hardgekookt ei of wat kervel geef je de saus extra smaak. En liefhebbers van knoflook persen er nog een teentje knoflook bij. Om de saus lichter te maken kan je wat kwark of Griekse yoghurt toevoegen. Je ziet, je kan met remouladesaus alle kanten op. Onderstaand geef ik je mijn versie.

Remouladesaus - Heerlijk bij gebakken vis zoals kibbeling maar ook lekker bij gebakken aardappeltjes, friet of een stuk gegrild vlees.

Remouladesaus

Heerlijk bij gebakken vis zoals kibbeling maar ook lekker bij gebakken aardappeltjes, friet of een stuk gegrild vlees.
Hoeveelheid 1 schaaltje saus

Ingrediënten

  • 15 gr heel fijn gesnipperde ui
  • 30 gr heel fijn gesnipperde augurk
  • 10 heel fijn gehakte peterselie
  • 5 gr fijn gehakte kappertjes
  • 4 eetlepels (homemade) mayonaise
  • 3 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel kwark of Griekse yoghurt
  • zout, peper
  • naar smaak: gedroogde dragon en/of kervel

Aan de slag

  1. Meng de ui, augurk, peterselie en kappertjes door elkaar.
  2. Schep de mayonaise, mosterd en kwark erbij en roer tot een saus.
  3. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat dragon (voorzichtig want de smaak is snel overheersend) en kervel toe en bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Maak de saus tenminste een paar uur van tevoren zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken.
  2. Breng de saus ook eens op smaak met een stukje fijngewreven ansjovis of voeg voor extra vulling wat stukjes fijngesnipperd hardgekookt ei toe. Erg lekker!

Geef een reactie