Remouladesaus is niet alleen lekker bij gebakken vis zoals kibbeling en een lekkerbekje maar ook bij gebakken aardappeltjes, friet of gegrild vlees. Zelf maken is niet moeilijk. Ik geef je mijn recept en tips om de saus nog lekkerder te maken.

Remouladesaus

Remouladesaus is lekker bij gebakken vis zoals kibbeling en een lekkerbekje maar ook bij gebakken aardappeltjes, friet of gegrild vlees. Zelf remouladesaus maken is makkelijker dan je misschien wel denkt. Ik geef je mijn recept + tips om de saus nog lekkerder te maken.
Direct naar het recept

Na een stevige wandeling langs het strand een portie warme kibbeling eten. Daar kan ik zo van genieten. Lang niet altijd lukt het me om naar het strand te gaan. Een goede tweede is thuis genieten van een schaaltje zelfgemaakte kibbeling met een flinke schep remouladesaus. En dan natuurlijk niet uit een potje maar zelfgemaakt…

De basisingrediënten van remouladesaus -of kibbelingsaus zoals ik het ook graag noem- zijn mayonaise, mosterd, augurk, kappertjes, ui of bieslook, peterselie en dragon. Afhankelijk van je smaak gebruik je meer of minder vulling en varieer je met de verhoudingen. Maar wees voorzichtig met dragon want dat overheerst snel dus voeg beetje bij beetje toe en proef goed. Met een stukje fijngewreven ansjovis, stukjes hardgekookt ei of wat kervel geef je de saus extra smaak.

Liefhebbers van knoflook kunnen natuurlijk nog een teentje knoflook aan de saus toevoegen. Om de saus lichter wat te maken voeg ik graag wat kwark of Griekse yoghurt toe. Je ziet, je kan met remouladesaus alle kanten op. Onderstaand geef ik je mijn recept.

Remouladesaus is niet alleen lekker bij gebakken vis zoals kibbeling en een lekkerbekje maar ook bij gebakken aardappeltjes, friet of gegrild vlees. Zelf maken is niet moeilijk. Ik geef je mijn recept en tips om de saus nog lekkerder te maken.

Zelf remouladesaus maken

3 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 1 schaaltje saus

Ingrediënten: 

  • 15 gr ui, ragfijn gesnipperd
  • 30 gr augurk, ragfijn gesnipperd
  • 10 gr peterselie, fijngehakt
  • 5 gr kappertjes, fijngehakt
  • 4 eetlepels (homemade) mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel kwark of Griekse yoghurt
  • zout, peper
  • naar keuze: gedroogde dragon, kervel en/of knoflook
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Meng de ui, augurk, peterselie en kappertjes door elkaar.
  • Schep de mayonaise, mosterd en kwark erbij en roer tot een saus.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat dragon (voorzichtig want de smaak is snel overheersend), kervel en/of knoflook toe en bewaar de saus tot gebruik in de koelkast. Het liefst een paar uur of langer zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Lekker bij gebakken vis zoals kibbeling en kabeljauw in een krokant jasje. Maar ook bij gebakken aardappeltjes of friet, gegrild vlees en vleeswaren. Geef vitello tonnato eens een twist en vervang de tonnato saus door remouladesaus.
  2. Voor een mildere smaak kan je de ui (gedeeltelijk) vervangen door bieslook.
  3. Breng de saus ook eens op smaak met een stukje fijngewreven ansjovis of een paar druppels worcestershire sauce. Voor extra vulling voeg je wat stukjes fijngesnipperd hardgekookt ei toe. Erg lekker!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

4,67 from 3 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




10 reacties

  1. Roland Veter schreef:

    Super lekker recept.
    Iets minder mosterd toegevoegd omdat ik hele scherpe in huis had.
    Ik gebruikte crème fraîche ipv yoghurt.
    Een eitje en ansjovisje zijn een heerlijke toevoeging. Bedankt voor die tips.

  2. Arno van de Ven schreef:

    Ik vond het absoluut niet lekker, volgens mij veel te veel mosterd en een sjalotje i.p.v. ui zou m.i. beter zijn.

    Arno

    1. Jammer, iedereen heeft zijn eigen smaak. Wij vinden deze remouladesaus heerlijk maar pas het recept vooral naar eigen inzicht aan…

  3. MONIQUE schreef:

    Erg lekker. Ik heb er nog 3 eetlepels augurkensap bijgedaan om het iets te verdunnen. Was heerlijk bij de kibbeling

    1. Erg lekker maak hem iedere keer als we vis bakken de kleinkinderen vinden hem lekker bij de chips

      1. Wat fijn om te horen. Ik maak de saus ook heel graag. Lekker bij chips, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Leuk dat de kleinkinderen er ook van genieten.