Header Overetengesproken.nl

Feta met tomaat uit de oven

met Geen reacties

Als je ooit in Griekenland op vakantie bent geweest of weleens bij de Griek hebt gegeten heb je het vast op kaart zien staan: warme feta met tomaat uit de oven. Een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Serveer er … Meer lezen

Carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla

met Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk voorgerecht voor je: carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla. Ja, inderdaad een carpaccio zonder vlees maar door de kleuren valt het niet gelijk op. Ideaal dus als je zowel vleeseters als vegetariërs te eten … Meer lezen

Vitello tonnato met rosbief

met 2 reacties

Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis. Die tijd ligt inmiddels gelukkig ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt … Meer lezen

Viskoekjes

met Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Meer lezen

Kippensoep

met Geen reacties

Helaas heb ik afgelopen periode niet kunnen ontsnappen aan het rondwarende griepvirus. En als ik me goed beroerd voel wil ik maar één ding: verse kippensoep. Dus tussen de ellende door toch maar een grote pan op het vuur gezet … Meer lezen

Zucchini fritti

met Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Meer lezen

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

met Geen reacties

Soms eet je ergens een gerecht en weet je: dit ga ik ook maken. Afgelopen zomer gebeurde mij dat. We waren gezellig uit eten en als voorgerecht had ik een cannelloni van sesam met zalmtartaar en sojadressing. De sojadressing was … Meer lezen

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

met Geen reacties

Eten moet in de eerste plaats lekker zijn maar het oog wil ook wat. Met dit kleurrijke voorgerecht van geitenkaasmousse met geroosterde paprika zit je helemaal goed. De kleuren van dit gerecht spatten van het bord en de combi van … Meer lezen

Kip dim sum

met Geen reacties

Kip dim sum of siu mai, je weet wel, die kleine, gestoomde Chinese hapjes in bamboe mandjes. lk ben er gek op maar dacht altijd dat ze moeilijk te maken zouden zijn. Niet dus. En toen ik onlangs bij de … Meer lezen

1 2 3 4 5 6