Header Overetengesproken.nl

Pasteitjes met asperges en Hollandse garnalen

met Geen reacties

Het aspergeseizoen is dit jaar vroeg van start gegaan. Mij hoor je niet klagen, het seizoen kan me niet lang genoeg duren. Een lekker voorafje, bord soep of hoofdgerecht. Asperges lenen zich voor zoveel gerechten dat je als je wilt … Meer lezen

5 feestelijke voorgerechten

met Geen reacties

Mooie, lekkere én verrassende gerechten die zeker in de smaak vallen. Kies jouw favoriet en steel de show!

Amuse met avocadocrème en krabsalade

met 2 reacties

Langzaam worden overal weer de lichtjes in de bomen gehangen. De feestdagen zijn onmiskenbaar in aantocht. En zachtjes aan begin ik ook na te denken over feestelijke recepten voor tijdens de kerstdagen. Het eerste recept dat in me opkwam was … Meer lezen

Wortelsoep met verse gember

met 2 reacties

Onlangs lunchte ik met Anne-Marie bij Pluk! Den Haag. Zij kwam er vaak toen haar zoon nog klein was en dat begrijp ik helemaal. Met een kinderboerderij, moes-, fruit- en heemtuin, een winkel èn een lunchroom is het een fantastische … Meer lezen

Romanesco soep

met Geen reacties

In oktober ben ik met Love my Salad en een groep foodbloggers een dag naar België geweest. De dag stond volledig in het teken van biologische groente. In het Kijkje in de keuken van afgelopen maand heb je er al een en … Meer lezen

Portobello gevuld met tomaat en feta

met 2 reacties

Puur & Lichter, het nieuwe kookboek van Pascale Naessens en William Cortvriendt, staat boordevol lekkere en gezonde recepten. Na mijn review van het kookboek afgelopen vrijdag ga ik vandaag aan de slag met één van de recepten uit het boek. … Meer lezen

Broccolisoep

met 2 reacties

Snel en makkelijk kan goed samengaan met gezond en lekker. Maaltijdsoepen daar goede voorbeelden van. Gevuld met bonen en linzen of lekker veel groente samen met een aardappeltje gaar gekookt in bouillon en gepureerd tot een zachte soep. Bij mij … Meer lezen

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

met Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Meer lezen

Preisoep

met Geen reacties

Ineens realiseerde ik mij dat het alweer even geleden is dat ik een lekkere soep heb gedeeld. En omdat ik al een tijdje rondlopen met een idee voor preisoep besloot ik er deze week mee aan de slag te gaan. En … Meer lezen

1 2 3 4 5 6