Header Overetengesproken.nl

Garnalencocktail

 |  Geen reacties

Vandaag een klassieker: garnalencocktail met echte Hollandse garnaaltjes. Mooi opgemaakt in een glas, schepje huisgemaakte whiskysaus erover en je hebt een voorgerecht waarmee je voor de dag kunt komen. Op hoofdlijnen staan de ingrediënten natuurlijk vast. Hollandse garnaaltjes, sla en … Lees verder

Champignonragout

 |  Geen reacties

De perfecte basis voor een ragout blijft toch altijd een roux van bloem, roomboter en vocht. Een klassieke roux heeft als verhouding 1:1:10. Voor het vocht kan je naar wens melk of bouillon gebruiken. Ik wil nog weleens experimenteren met … Lees verder

Pompoensoep

 |  Geen reacties

Komend weekend is het Halloween en zijn er dus weer volop pompoenen verkrijgbaar. Het is natuurlijk leuk om een pompoen uit te hollen en als lantaren te gebruiken. Persoonlijk eet ik de pompoen liever. Vandaag dus een mooie oranje pompoensoep. … Lees verder

Amerikaanse tomatensoep

 |  Geen reacties

Doorgaans is mijn tomatensoep redelijk simpel. Tomaat, knoflook, kruidenbuiltje en een bouillonblokje. Staafmixer erop en om de smaak een extra boost te geven, voeg ik na het pureren altijd nog een scheutje rode balsamicoazijn toe. Een echte groentesoep dus. Laatst … Lees verder

Empanadas

 |  Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Lees verder

Tartaar van bietjes

 |  Geen reacties

Op avonden dat Michel verplichtingen buiten de deur heeft en niet thuis eet maak ik graag een bietensalade voor mijzelf. De aardse, zoete smaak van bietjes vind ik heerlijk. Toen ik ging nadenken over ons kerstdiner besloot ik daarom eens … Lees verder

1 2 3