Header Overetengesproken.nl

Kippensoep

 |  Geen reacties

Helaas heb ik afgelopen periode niet kunnen ontsnappen aan het rondwarende griepvirus. En als ik me goed beroerd voel wil ik maar één ding: verse kippensoep. Dus tussen de ellende door toch maar een grote pan op het vuur gezet … Lees verder

Zucchini fritti

 |  Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Lees verder

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

 |  Geen reacties

Soms eet je ergens een gerecht en weet je: dit ga ik ook maken. Afgelopen zomer gebeurde mij dat. We waren gezellig uit eten en als voorgerecht had ik een cannelloni van sesam met zalmtartaar en sojadressing. De sojadressing was … Lees verder

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

 |  Geen reacties

Eten moet in de eerste plaats lekker zijn maar het oog wil ook wat. Met dit kleurrijke voorgerecht van geitenkaasmousse met geroosterde paprika zit je helemaal goed. De kleuren van dit gerecht spatten van het bord en de combi van … Lees verder

Kip dim sum

 |  Geen reacties

Kip dim sum of siu mai, je weet wel, die kleine, gestoomde Chinese hapjes in bamboe mandjes. lk ben er gek op maar dacht altijd dat ze moeilijk te maken zouden zijn. Niet dus. En toen ik onlangs bij de … Lees verder

Knoflookgarnalen

 |  1 reactie

In eenvoud schuilt de verfijning wordt gezegd. Het recept dat ik vandaag voor je heb doet dat gezegde volledig eer aan: knoflookgarnalen of gambas al ajillo zoals ze in Spanje zeggen. Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid … Lees verder

Uiensoep

 |  Geen reacties

Uiensoep, het klinkt zo simpel. En eigenlijk is het dat ook. Neem wat uien en bouillon en de basis is er. Maar die kenmerkende smaak met dat zoete randje zoals een goede uiensoep hoort te hebben, vraagt toch net even … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Gepocheerd ei op een bedje van venkel

 |  Geen reacties

Venkel is een heerlijke groente maar heeft wel wat aankleding nodig. Kaal geserveerd is het saai en kleurloos. Met een lekkere garnituur, sausje of als onderdeel in een samengesteld gerecht is het echter heerlijk. Door de uitgesproken smaak van het … Lees verder

1 2 3