Header Overetengesproken.nl

Preisoep

 |  Geen reacties

Ineens realiseerde ik mij dat het alweer even geleden is dat ik een lekkere soep heb gedeeld. En omdat ik al een tijdje rondlopen met een idee voor preisoep besloot ik er deze week mee aan de slag te gaan. En … Lees verder

Feta met tomaat uit de oven

 |  Geen reacties

Als je ooit in Griekenland op vakantie bent geweest of weleens bij de Griek hebt gegeten heb je het vast op kaart zien staan: warme feta met tomaat uit de oven. Een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Serveer er … Lees verder

Carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk voorgerecht voor je: carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla. Ja, inderdaad een carpaccio zonder vlees maar door de kleuren valt het niet gelijk op. Ideaal dus als je zowel vleeseters als vegetariërs te eten … Lees verder

Vitello tonnato met rosbief

 |  Geen reacties

Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis maar die tijd ligt inmiddels ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Kippensoep

 |  Geen reacties

Helaas heb ik afgelopen periode niet kunnen ontsnappen aan het rondwarende griepvirus. En als ik me goed beroerd voel wil ik maar één ding: verse kippensoep. Dus tussen de ellende door toch maar een grote pan op het vuur gezet … Lees verder

Zucchini fritti

 |  Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Lees verder

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

 |  Geen reacties

Soms eet je ergens een gerecht en weet je: dit ga ik ook maken. Afgelopen zomer gebeurde mij dat. We waren gezellig uit eten en als voorgerecht had ik een cannelloni van sesam met zalmtartaar en sojadressing. De sojadressing was … Lees verder

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

 |  Geen reacties

Eten moet in de eerste plaats lekker zijn maar het oog wil ook wat. Met dit kleurrijke voorgerecht van geitenkaasmousse met geroosterde paprika zit je helemaal goed. De kleuren van dit gerecht spatten van het bord en de combi van … Lees verder

1 2 3 4