Header Overetengesproken.nl

Romanesco soep

 |  Geen reacties

In oktober ben ik met Love my Salad en een groep foodbloggers een dag naar België geweest. De dag stond volledig in het teken van biologische groente. In het Kijkje in de keuken van afgelopen maand heb je er al een en … Lees verder

Portobello gevuld met tomaat en feta

 |  2 reacties

Puur & Lichter, het nieuwe kookboek van Pascale Naessens en William Cortvriendt, staat boordevol lekkere en gezonde recepten. Na mijn review van het kookboek afgelopen vrijdag ga ik vandaag aan de slag met één van de recepten uit het boek. … Lees verder

Broccolisoep

 |  2 reacties

Snel en makkelijk kan goed samengaan met gezond en lekker. Maaltijdsoepen daar goede voorbeelden van. Gevuld met bonen en linzen of lekker veel groente samen met een aardappeltje gaar gekookt in bouillon en gepureerd tot een zachte soep. Bij mij … Lees verder

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

 |  Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Lees verder

Preisoep

 |  Geen reacties

Ineens realiseerde ik mij dat het alweer even geleden is dat ik een lekkere soep heb gedeeld. En omdat ik al een tijdje rondlopen met een idee voor preisoep besloot ik er deze week mee aan de slag te gaan. En … Lees verder

Feta met tomaat uit de oven

 |  Geen reacties

Als je ooit in Griekenland op vakantie bent geweest of weleens bij de Griek hebt gegeten heb je het vast op kaart zien staan: warme feta met tomaat uit de oven. Een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Serveer er … Lees verder

Carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk voorgerecht voor je: carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla. Ja, inderdaad een carpaccio zonder vlees maar door de kleuren valt het niet gelijk op. Ideaal dus als je zowel vleeseters als vegetariërs te eten … Lees verder

Vitello tonnato met rosbief

 |  Geen reacties

Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis maar die tijd ligt inmiddels ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

1 2 3