Header Overetengesproken.nl

Avocadomousse met rivierkreeftjes

 |  Geen reacties

Njam! bestaat inmiddels alweer 10 jaar en dat wordt gevierd met het jubileumkookboek ‘Zoveel om te Vieren‘. Daags voor de Kerst plofte het kookboek bij mij op de mat. Ik ging gelijk aan de slag en 1e kerstdag genoten we … Lees verder

Hartige wafels met paddestoelen en geitenkaas

 |  Geen reacties

Peulvruchten zitten vol belangrijke voedingsstoffen en eiwitten en horen thuis in een gezond voedingspatroon. Bonen, linzen en erwten, ik vind ze heerlijk en eet ze ook graag. Helaas hebben ze niet zo’n fancy imago. Dat je er ook leuke, aantrekkelijke … Lees verder

Kijkje in de keuken – september 2020

 |  Geen reacties

Wij begonnen de maand met een weekje vrij. En heel stiekem had ik bedacht dat ik er een lazy september maand van zou maken. Dat pakte even iets anders uitdan ik had gedacht. Ik werd uitgenodigd om te komen proeven … Lees verder

Ovengedroogde tomaatjes

 |  Geen reacties

Tomaten we eten ze allemaal weleens: vers, uit blik of als tomatenpuree. Maar welke afweging maak je als je tomaten koopt? Kies je voor goedkoop of kies je voor een net even iets duurdere variant die misschien lekkerder, duurzamer en/of … Lees verder

Rode pepers gevuld met rundergehakt

 |  Geen reacties

Wij eten allebei graag Indonesisch maar echt zelf koken? Nee, helaas… Hoewel ik graag mijn versies van rendangstoof, babi ketjap en atjar tjampoer maak ben ik niet thuis in de Indonesische keuken. Maar nu heb ik De bijbel van de … Lees verder

Aspergesalade met gebakken eidooier

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is altijd maar kort dus we moeten er volop van genieten. Eet ze traditioneel met ham, ei en hollandaise saus, in de soep of maak er fijne pasteitjes mee. Dat je nog veel meer gerechten kunt maken met asperges … Lees verder

Pasteitjes met asperges en Hollandse garnalen

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is dit jaar vroeg van start gegaan. Mij hoor je niet klagen, het seizoen kan me niet lang genoeg duren. Een lekker voorafje, bord soep of hoofdgerecht. Asperges lenen zich voor zoveel gerechten dat je als je wilt … Lees verder

5 feestelijke voorgerechten

 |  Geen reacties

De kerstdagen staan weer voor de deur, hoog tijd om na te denken over het kerstdiner. Een goed begin is het halve werk luidt het gezegde. Dat geldt zeker ook voor etentjes. Met een mooi en lekker voorgerecht zet je … Lees verder

Amuse met avocadocrème en krabsalade

 |  2 reacties

Langzaam worden overal weer de lichtjes in de bomen gehangen. De feestdagen zijn onmiskenbaar in aantocht. En zachtjes aan begin ik ook na te denken over feestelijke recepten voor tijdens de kerstdagen. Het eerste recept dat in me opkwam was … Lees verder

1 2 3 4