Header Overetengesproken.nl

Asperges met ricotta en prosciutto van Donna Hay

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review over simple dinners van Donna Hay kunnen lezen. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Meer dan 140 gerechten en het een oogt nog lekkerder dan het ander. En alles is ook … Lees verder

Mini quiche Lorraine

 |  Geen reacties

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Lees verder

Kebab burgers

 |  Geen reacties

Tijdens onze vakanties in Egypte genieten we altijd volop van de Midden-Oosterse gerechten. Het rijke gebruik van kruiden en specerijen maakt het eten onweerstaanbaar. Helaas zijn we er door alle onrust in de Arabische regio al even niet meer geweest. … Lees verder

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

 |  Geen reacties

Aanstaande zaterdag is het Valentijnsdag. Ik heb daar dus helemaal niets mee. Vind het eigenlijk maar commercieel gedoe. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat toen ik een paar jaar geleden een heel schattig pluche beertje zag staan ik dat … Lees verder

Kip in wijnsaus

 |  Geen reacties

Na een drukke week wil ik op vrijdagavond gezellig en lekker eten. En dan bedoel ik niet buiten de deur maar gewoon thuis. Kip in wijnsaus is daarvoor heel geschikt. Niet moeilijk, redelijk snel op tafel en het ziet er … Lees verder

Zuurkool met salami en appel

 |  Geen reacties

Met al die winterse buien kan ik wel wat stevige kost gebruiken. Niet zozeer vet of zwaar maar wel voedzaam. Zuurkool had ik dus bedacht. Niet de standaard stamppot met een HEMA-rookworst maar als ovenschotel met salami en appel. Omdat … Lees verder

Winterse stoofschotel

 |  4 reacties

Als kind vond ik stoofvlees of draadjesvlees verschrikkelijk. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Ik kan er nu echt van genieten. Zowel van het maken als het eten ervan. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik op zondag een pan stoofvlees opzet. De heerlijke … Lees verder

Kipfilet met pesto en tomaatjes

 |  2 reacties

Onlangs had ik nog een restje pesto staan. Zonde om we te gooien en omdat we ’s avonds kipfilet zouden eten heb ik die twee maar gecombineerd. Plakje spek eromheen, de oven in en 15 minuten later stond er een heerlijk stukje … Lees verder

Babi ketjap

 |  Geen reacties

Babi ketjap: een fantastische klassieker uit de Indonesische keuken. Wij zijn er allebei gek op dus het staat regelmatig bij ons op tafel. Soms pak ik helemaal uit en maak dan een uitgebreide rijsttafel. Verschillende soorten rijst, babi ketjap, een rendang … Lees verder

1 5 6 7 8 9