Header Overetengesproken.nl

Snijbonenstamppot

 |  2 reacties

Stamppotten, ik ben er gek op en maak ze dan ook regelmatig. Zuurkool of boerenkool, beiden uiteraard met rookworst, eet ik graag in de koude wintermaanden. In de herfst en het voorjaar kies ik eerder voor hutspot met een heerlijk … Lees verder

Turkse pizza of lachmacun

 |  2 reacties

Afgelopen voorjaar heb ik samen met mijn moeder het huis van mijn oma opgeruimd. Nou ja opgeruimd, alles uitgezocht en leeg gehaald eigenlijk. Gelukkig leeft mijn oma nog maar omdat zij naar een verpleeghuis is verhuisd stond haar eigen huis … Lees verder

Pasta alla carbonara

 |  2 reacties

Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken: pasta alla carbonara. Niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens makkelijk te maken. Een ideaal gerecht voor na een lange en vermoeiende dag. Jaren terug, tijdens een trip naar Rome waren we … Lees verder

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

Asperges met ricotta en prosciutto van Donna Hay

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review over simple dinners van Donna Hay kunnen lezen. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Meer dan 140 gerechten en het een oogt nog lekkerder dan het ander. En alles is ook … Lees verder

Mini quiche Lorraine

 |  1 reactie

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Lees verder

Kebab burgers

 |  Geen reacties

Tijdens onze vakanties in Egypte genieten we altijd volop van de Midden-Oosterse gerechten. Het rijke gebruik van kruiden en specerijen maakt het eten onweerstaanbaar. Helaas zijn we er door alle onrust in de Arabische regio al even niet meer geweest. … Lees verder

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

 |  Geen reacties

Aanstaande zaterdag is het Valentijnsdag. Ik heb daar dus helemaal niets mee. Vind het eigenlijk maar commercieel gedoe. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat toen ik een paar jaar geleden een heel schattig pluche beertje zag staan ik dat … Lees verder

Kip in wijnsaus

 |  Geen reacties

Na een drukke week wil ik op vrijdagavond gezellig en lekker eten. En dan bedoel ik niet buiten de deur maar gewoon thuis. Kip in wijnsaus is daarvoor heel geschikt. Niet moeilijk, redelijk snel op tafel en het ziet er … Lees verder

1 5 6 7 8 9