Header Overetengesproken.nl

Gevulde omelet

 |  Geen reacties

Koken, bakken, in de keuken rommelen: ik hou er van. En toch heb ik ook van die dagen waarop ik geen zin heb in moeilijk gedoe maar gewoon snel iets op mijn bord wil hebben. De uitdaging is dan om … Lees verder

Chili con carne

 |  Geen reacties

Het was alweer een flinke tijd geleden dat we chili con carne hebben gegeten. En eigenlijk begrijp ik niet zo goed waarom ik het al zolang niet meer op tafel heb gezet. Het is simpel om te maken, het is … Lees verder

Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise

 |  Geen reacties

De lekkerste broodjes ontstaan volgens mij vaak per toeval. Zo ook met dit broodje. Op enig moment werd het tijd voor een lunch en besloot ik maar eens een blik in de koelkast te werpen. Ik had nog een stukje … Lees verder

Rendang stoofschotel

 |  Geen reacties

Pittige, oosterse gerechten doen het altijd goed bij ons. Met pittige pepertjes en rijk geurende specerijen zijn zoveel lekkere gerechten te maken. Of het nou de Thaise, Indonesische of Indiase keuken is: we zijn er gek op. Het ene gerecht … Lees verder

Sandwich BLT

 |  Geen reacties

In de zomer van 1996 was ik met een vriendin een paar dagen in Londen. Ik was er nog niet eerder geweest, zij wel. Zo nam ze me mee naar een Take Away met uitsluitend sandwiches en adviseerde zij een … Lees verder

Snijbonenstamppot

 |  Geen reacties

Stamppotten, ik ben er gek op en maak ze dan ook regelmatig. Zuurkool of boerenkool, beiden uiteraard met rookworst, eet ik graag in de koude wintermaanden. In de herfst en het voorjaar kies ik eerder voor hutspot met een heerlijk … Lees verder

Turkse pizza of lachmacun

 |  Geen reacties

Afgelopen voorjaar heb ik samen met mijn moeder het huis van mijn oma opgeruimd. Nou ja opgeruimd, alles uitgezocht en leeg gehaald eigenlijk. Gelukkig leeft mijn oma nog maar omdat zij naar een verpleeghuis is verhuisd stond haar eigen huis … Lees verder

Pasta alla carbonara

 |  2 reacties

Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken: pasta alla carbonara. Niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens makkelijk te maken. Een ideaal gerecht voor na een lange en vermoeiende dag. Jaren terug, tijdens een trip naar Rome waren we … Lees verder

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

1 4 5 6 7 8 9