Header Overetengesproken.nl

Lasagne van courgette

 |  Geen reacties

Met lasagne kan je alle kanten op. De klassieker is gevuld met bolognese- en bechamelsaus maar met spinazie en cottage cheese of bijvoorbeeld vis en een roomsaus zet je ook een heerlijke lasagne op tafel. De variatie hoef je natuurlijk niet alleen in … Lees verder

Kipsalade

 |  Geen reacties

Om afgelopen weken volop te kunnen genieten van het zomerse weer heb ik een Mediterraans tempo aangehouden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en ’s avonds lekker buiten eten. En … Lees verder

Carpaccio wraps

 |  2 reacties

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en … Lees verder

Pitabroodje gevuld met gehakt

 |  Geen reacties

Gourmetten is niet zo aan mij besteed. Ik vind het heerlijk maar al dat vlees valt me vaak zwaar op de maag. Daarbij heb ik, net als met een traditionele fondue, een hekel aan de baklucht die je daarna in … Lees verder

Quiche met groene asperges, ricotta en serrano ham

 |  Geen reacties

Inmiddels alweer ruim een jaar geleden maakte ik voor het eerst aspergerolletjes met ricotta en prosciutto uit het boek simple dinners van Donna Hay. Het recept beviel zo goed dat ik het nog regelmatig maak. Onlangs heb ik het recept … Lees verder

Kip alla palermitana

 |  Geen reacties

Na de melanzane alla Parmigiana van afgelopen dinsdag blijven we nog even in Italiaanse sferen. Dit keer een heerlijk stukje vlees: kip alla palermitana ofwel kipfilet in een krokant en kruidig jasje van pangrattato. Super makkelijk te maken en door … Lees verder

Knakworstjes met kaas en spek

 |  2 reacties

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen … Lees verder

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

 |  Geen reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Lees verder

Kip tandoori

 |  Geen reacties

Kip tandoori: kruidige kip gebakken in een tandoor. Een tandoor is een Indiase kleioven in de grond met onderin gloeiend hete steenkolen die de oven verwarmen. Broden worden tegen de zijkant geplakt en gebakken, vlees hangt aan grote spiesen. Ook … Lees verder

1 3 4 5 6 7 8 9