Header Overetengesproken.nl

Quiche met broccoli en ham

 |  Geen reacties

Aardappels, vlees en groente, ook wel een AVG-tje genoemd: we zijn er allemaal groot mee geworden. Maar met de huidige, internationaal georiënteerde keuken eten we zo’n AVG-tje steeds minder. En ik moet eerlijke bekennen dat het bij mij eigenlijk nooit … Lees verder

Slow roasted rosbief

 |  2 reacties

Afgelopen december plaatse ik het recept voor rosbief met rode portsiroop. De rosbief bereidde ik toen volgens de snelle methode. Ofwel op hoge temperatuur in de oven. Maar gebraad kan je ook op relatief lage temperatuur bereiden. De bereidingstijd kan … Lees verder

Moussaka

 |  Geen reacties

De Grieken weten wel wat lekker is: tzatziki, spanakopita, ravani en ga zo maar door. Het is er nog niet van gekomen om in Griekenland op vakantie te gaan maar het lekkere Griekse eten zou een goede reden zijn om … Lees verder

Soepballetjes

 |  Geen reacties

In een goed gevulde groente- of tomatensoep horen sappige soepballetjes. En toch heb ik heel lang geen soepballetjes gemaakt. Waarom? Omdat ik zo’n hekel heb aan al dat vet dat erbij vrijkomt. Natuurlijk kan je dat er met een schuimspaan … Lees verder

Kip cordon bleu

 |  Geen reacties

Een grote vleeseter ben ik niet maar als ik dan vlees eet wil ik graag eerlijke en pure smaken op mijn bord. Dat betekent voor mij vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, biologisch dus. En goede, smaakvolle … Lees verder

Rosbief met siroop van rode port

 |  Geen reacties

Vandaag een klassieker met een kleine twist: rosbief met siroop van rode port. Traditioneel is rosbief gekruid met zout en peper maar dit keer gebruikte ik ook za’atar. De kruiden laten het vlees heerlijk ruiken en geven het net even … Lees verder

Kip dim sum

 |  Geen reacties

Kip dim sum of siu mai, je weet wel, die kleine, gestoomde Chinese hapjes in bamboe mandjes. lk ben er gek op maar dacht altijd dat ze moeilijk te maken zouden zijn. Niet dus. En toen ik onlangs bij de … Lees verder

Jachtschotel

 |  Geen reacties

Sucadelappen, schouderlappen, riblappen, magere runderlappen: je maakt er het lekkerste stoofvlees mee. Vlees bestrooien met zout en peper, boter verhitten, vlees dichtschroeien, vocht en smaakmakers toevoegen en stoven maar. Heel zachtjes en urenlang. En ondertussen vult je huis zich met … Lees verder

Tonijnsalade voor op een broodje

 |  2 reacties

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 9