Header Overetengesproken.nl

Rundvlees mini-pies

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees … Lees verder

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees

 |  4 reacties

Stoofvlees of draadjesvlees is volgens mij van alle tijden en alle rangen en standen. Wie is er niet opgegroeid met de heerlijke geur van vlees dat uren stond te stoven op het fornuis. Van draadjesvlees tot hachee, van jachtschotel tot … Lees verder

Stamppot rauwe andijvie

 |  Geen reacties

Vroeger aten we thuis nog weleens gekookte andijvie. Verschrikkelijk vond ik dat. En om eerlijk te zijn is dat nooit meer goed gekomen. Maar stamppot rauwe andijvie daarentegen vind ik heerlijk. Lekker simpel met alleen wat uitgebakken spekjes erover. Echt … Lees verder

Perfect gebakken spek

 |  4 reacties

Scrambled eggs met krokante bacon, plakjes gebakken spek op een broodje BLT of uitgebakken spekjes over de salade. Perfect gebakken spek is onweerstaanbaar en daarom een belangrijke smaakmaker in veel gerechten. Gelukkig is het niet moeilijk om te maken. In … Lees verder

Pulled chicken met teriyakisaus en noodles

 |  Geen reacties

In de supermarkt en toko kan je teriyakisaus/marinade kant en klaar kopen maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Vandaag laat ik zien hoe je dat doet. En dan niet voor de overbekende steak teriyaki … Lees verder

Gevuld plat brood

 |  Geen reacties

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat ik mijn recept voor plat brood met je deelde. Hoogste tijd dus voor een variant van dit lekkere brood. Neem wat gehakt, breng op smaak, vul er het deeg mee en voilà … Lees verder

Big BLT burger

 |  Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Pittige bloemkool couscous

 |  2 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 9