Header Overetengesproken.nl

Perfect gebakken spek

 |  Geen reacties

Scrambled eggs met krokante bacon, plakjes gebakken spek op een broodje BLT of uitgebakken spekjes over de salade. Perfect gebakken spek is onweerstaanbaar en daarom een belangrijke smaakmaker in veel gerechten. Gelukkig is het niet moeilijk om te maken. In … Lees verder

Pulled chicken met teriyakisaus en noodles

 |  Geen reacties

In de supermarkt en toko kan je teriyakisaus/marinade kant en klaar kopen maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Vandaag laat ik zien hoe je dat doet. En dan niet voor de overbekende steak teriyaki … Lees verder

Gevuld plat brood

 |  Geen reacties

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat ik mijn recept voor plat brood met je deelde. Hoogste tijd dus voor een variant van dit lekkere brood. Neem wat gehakt, breng op smaak, vul er het deeg mee en voilà … Lees verder

Big BLT burger

 |  Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Pittige bloemkool couscous

 |  2 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

Taco’s

 |  Geen reacties

Lekker met je handen eten kan heel functioneel zijn. Bijvoorbeeld bij het eten van taco’s. Knapperige taco’s met mes en vork eten staat natuurlijk netjes en kan ook heus wel maar is het ook lekker? Ik vind van niet. Taco’s … Lees verder

Vitello tonnato met rosbief

 |  Geen reacties

Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis maar die tijd ligt inmiddels ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt … Lees verder

Quiche met broccoli en ham

 |  Geen reacties

Aardappels, vlees en groente, ook wel een AVG-tje genoemd: we zijn er allemaal groot mee geworden. Maar met de huidige, internationaal georiënteerde keuken eten we zo’n AVG-tje steeds minder. En ik moet eerlijke bekennen dat het bij mij eigenlijk nooit … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 9